Lifestyle Reizen

Fietsen door Malmö

Hoewel er voornamelijk regen voorspeld was, werd het gister toch nog mooi weer. We besloten onze plannen daarom iets te veranderen en niet de hele dag musea in te gaan. In plaats daarvan pakten we de fiets en bezochten we meerdere plekken in Malmö. Je hebt hier in de stad overal fietsen van Malmö By Bike staan en onze host van Airbnb heeft daar een abonnement op waar we gebruik van mogen maken. Je kunt op elke plek in de stad een fiets pakken, maximaal een uur fietsen en de fiets op een andere plek in de stad terugzetten.

malmo2_2

malmo2_5

We pakten de fiets en besloten naar het nieuwe gedeelte van Malmö te gaan, Västra Hamnen. Je hebt hier naast het bekende gebouw de Turning Torso, prachtige mooie appartementen en een stadstrand. In dit gebied van de stad mag je niet met de auto komen, dus zo’n fiets is dan ideaal.

malmo2_3

malmo2_4

De Turning Torso blijft een bizar mooi gebouw. Je kunt het gebouw ook echt van elke plek zien. Toen ik eronder stond en naar boven keek, werd ik bijna misselijk. Het ziet er zo gek uit! Het lijkt ook als je eronder staat net alsof het gebouw op je gaat vallen.

Dit nieuwe gebied ligt aan de zee, dus je hebt gelijk prachtig uitzicht. Het was 21 graden en het waaide best hard, maar toch lagen er veel Zweden in het water. Vanaf dit punt kun je ook in de verte de Sontbrug naar Kopenhagen zien liggen.

malmo2_6

malmo2_7

malmo2_8

malmo2_9

malmo2_10

malmo2_11

Nadat we door het hele gebied waren gelopen en de Turning Torso hadden bekeken, besloten we nog verder door Malmö te fietsen. We reden richting de wijk Möllevången, waar onder andere de Chokladfabrik zit. Dit is een museum en eigenlijk vooral een winkel. We zijn uiteindelijk niet naar binnen geweest, omdat er alleen guided tours waren. De tour die we konden doen was ook nog eens in het Zweeds, maar dan zouden we de Engelse bordjes erbij kunnen lezen. Daar hadden we niet zo’n zin in, dus lieten we dat voor wat het was.

malmo2_12

Later op de middag werd het weer iets minder en besloten we dat we het alsnog leuk vonden om naar de musea te gaan. Er waren twee musea die we wilden zien, het Malmöhus en het Tekniska Museet. Het Malmöhus is een Middeleeuws slot, waar ze nu vooral kunst en opgezette dieren hebben staan. Het Tekniska Museet is een museum over techniek, ze hebben bijvoorbeeld onderzeeër staan en allerlei verschillende uitvindingen worden uitgelegd. We vonden zelf allebei het Tekniska Museet vooral erg leuk. Het Malmöhus was ook leuk, maar ik vond zelf vooral het gebouw mooi.

malmo2_1

’s Avonds besloten we om naar Lilla Torg te gaan om te eten. Lilla Torg is een erg gezellig plein met veel eettentjes, vlak bij onze Airbnb. We hebben een hele tijd heerlijk zitten eten in de zon, totdat het weer omsloeg en we snel met ons bord moesten verhuizen.
malmo2_14

malmo2_13
Al met al was dit weer een hele geslaagde dag! Morgen gaan we verder het oude gedeelte van de stad ontdekken.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  05/08/2016 at 4:46 pm

  Food foto’s wat word ik daar toch altijd vrolijk van

 • Reply
  Sonja
  06/08/2016 at 10:18 am

  Wauw, wat een mooie foto’s! Nog heel veel plezier daar:)

  • Reply
   Maartje
   06/08/2016 at 5:36 pm

   Dankjewel!

  Leave a Reply