Films Lifestyle

Films van de afgelopen tijd

Normaal keek ik bijna nooit films, maar dat is aan het veranderen. De afgelopen tijd zit ik vaker dan ooit in de zaal van Pathe. Eerst keek ik nooit films, omdat ik het zo lang vond duren. Tegelijkertijd keek ik wel drie afleveringen van Orange Is The New Black op één avond, dus dat argument sloeg nergens op. Inmiddels kan ik echt genieten van een goede film en heb ik zelfs een lijstje gemaakt met films die binnenkort uitkomen en die ik wil zien. Over de films die ik de afgelopen tijd heb gezien, lees je hier!

findingdory

Finding Dory favoritefavoritefavoritefavoritefavorite

Finding Dory is het vervolg van het welbekende Finding Nemo. Finding Dory speelt zich af na Finding Nemo, Dory herinnert dat ze ouders heeft. Samen met Marlin en Nemo gaat Dory op zoek naar haar ouders.

Op Finding Dory zat ik al heel lang te wachten, ik had zo veel zin in die film. Mijn verwachtingen waren na Finding Nemo hoog, maar zijn gelukkig allemaal waar gemaakt. Dory is als hoofdpersoon fantastisch. Het is absoluut niet een slap aftreksel van Finding Nemo, ook als losstaande film is het erg sterk. Mijn enige kritiekpunt zou zijn dat het soms niet heel realistisch is, maar goed, we hebben het over een animatiefilm over een vis met een geheugenprobleem.

Money Monster favoritefavoritefavoritefavorite-1favorite

money monsterMoney Monsters speelt zich af bij het programma Money Monster. Lee Gates, gespeeld door George
Clooney, is de presentator van dit programma. In het programma heeft hij het over investeren en vertelt hij bijvoorbeeld waar je op dat moment het beste in kunt investeren. Met dat advies is niet iedereen erg blij. Kyle komt met een pistool en een bomgordel voor Lee Gates de studio binnen, hij investeerde in een bedrijf dat door Gates werd aangeraden en is nu al zijn spaargeld kwijt. Kyle komt vragen voor een verklaring, maar die verklaring laat lang op zich wachten.

Volgens de regisseur Jodie Foster is Money Monster een intelligente thriller met inhoud.  De thriller moet ervoor zorgen dat je nadenkt over hebzucht en manipulatie. Dit alles wordt gecombineerd met luchtige grapjes als het iets te spannend of heftig wordt. Ik vond de film echt goed, maar die combinatie niet passen. Had of de grapjes tussendoor weggelaten, of had er een minder serieuze thriller van gemaakt. Dan was het helemaal perfect geweest.

Now You See Me 2 favoritefavoritefavoritefavoritefavorite

Voor als je Now You See Me nog niet gezien hebt: een groep illusionisten genaamd The Four Horsemen voeren in Las Vegas erg omstreden acts uit. Ze beroven een bank en laten bijvoorbeeld geld op hun publiek neer dwarrelen. Ze doen dit vanuit een visie à la Robin Hood. Deze acts leiden tot grote frustratie bij de FBI. Now You See Me 2 is het vervolg hierop, The Four Horsemen komen weer bij elkaar om opnieuw problemen aan de kaak te stellen.

Het leuke aan zowel Now You See Me als Now You See Me 2, vind ik dat er zo enorm veel plot twists in zitten. Steeds als je denkt dat je het snapt, zit het net even anders. Wederom is er weer een zoektocht van de FBI naar The Four Horsemen en steeds lukt het de illusionisten met behulp van hun trucs de FBI te slim af te zijn. Het jammere vind ik dat er bij deel twee duidelijk gebruik is gemaakt van computereffecten. Deel 1 vond ik nog realistisch overkomen, maar bij deel 2 lagen de effecten er soms wel dik bovenop. Daarnaast waren er net zoals bij Money Monsters een paar luchtige grapjes doorheen gegooid, die voor mij echt niet hoeven. Ik geloof dat ik daar sowieso een beetje allergisch voor ben. Daniel Radcliffe heeft overigens ook een belangrijke rol in deze film. In het begin wist ik niet zo goed wat ik daarvan moest verwachten, maar het pakte echt heel leuk uit.

nowyouseeme2

Heb jij de afgelopen tijd nog leuke/goede films gezien? Laat het me weten in de reacties!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Bianca Schrijft
  12/07/2016 at 7:46 am

  Wij hadden vakantie en we hadden ons voorgenomen om naar de bios te gaan en weer een lekker een filmmarathon thuis te houden. Uiteindelijk is er van beide niks terecht gekomen. Money monster was een van de films die ik zeker wilde zien.

  • Reply
   Maartje
   12/07/2016 at 8:43 am

   Herkenbaar! Je vakantie gaat ook altijd sneller weer voorbij dan je denkt.

 • Reply
  Kimberley
  12/07/2016 at 10:24 am

  Ik ben wel heel benieuwd naar Now You See Me 2. Ik weet nog dat wij na deel 1 allebei onder de indruk waren, dus ik hoop dat deze net zo gaaf is!

 • Reply
  Teddy
  12/07/2016 at 8:00 pm

  Wat een leuke films allemaal! Ik zou ze zelf ook nog graag willen zien!

 • Reply
  Mylene
  14/07/2016 at 4:59 pm

  Now You See Me 1 had ik al gezien, maar 2 nog niet. Ben heel erg benieuwd. En Finding Nemo/Dory is natuurlijk altijjjjd goed 😀

 • Leave a Reply