Aankopen Creatief Lifestyle

Gorillapod: flexibel & klein statief

Gister kwam er wel een heel leuk pakketje binnen: mijn nieuwe cameraspullen! Naast een nieuwe lens die ik hard nodig had (mijn oude was kapot), zat daar ook een Gorillapod in. Een Gorillapod is een handig, klein en flexibel statief. Bij verschillende vloggers had ik het statief gezien, waardoor ik nieuwsgierig was geworden. 

Dit statief is dus niet zomaar een statief, maar een statief dat uit verschillende “balletjes” bestaat. Die balletjes kun je allemaal bewegen, waardoor je het statief precies zo kunt neerzetten als jij zelf wil. Op de balletjes zit een randje rubber, waardoor het stevig blijft zitten. Op deze manier kun je bijvoorbeeld ook je statief om een paal wikkelen, zonder dat het naar beneden zakt. Ik was zo benieuwd of het statief ten eerste wel stevig genoeg was, en ten tweede of het überhaupt wel handig zou zijn.

gorillapod1 gorillapod2

Zo ziet het statief eruit als het net uit de verpakking komt! Ik was gelijk verbaasd, want het statief is veel steviger dan ik dacht. Dat is alleen maar goed nieuws, want zelfs een zwaardere spiegelreflex kun je er gemakkelijk op zetten. In het begin was ik daar een beetje huiverig voor, maar dat was gelukkig nergens voor nodig. Het bewegen van het statief ging in het begin ook iets lastiger dan ik dacht, maar na een beetje oefenen lukte het goed om precies de positie te krijgen die ik wilde. Wat ik wel gelijk merkte, is dat het lastig is om het statief weer recht te krijgen. Gelukkig zit er een waterpas op, zodat je kunt checken of je camera weer recht staat.

Sommige Gorillapods hebben geen balhoofd en dat raad ik wel echt aan. Door het balhoofdje, kun je namelijk je camera nog bewegen als het op het statief staat. Je kunt je camera nog 360 graden draaien en van positie veranderen. Het balhoofd kost wel nog iets meer, maar ik ben blij dat ik ervoor gekozen heb.

Ik ben blij dat ik dit statief gekocht heb, het is handig om te gebruiken op plekken waar een gewoon statief niet werkt. Ik denk ook dat dit statief op vakantie veel van pas gaat komen, het is namelijk door het formaat ook een handig statief om mee te nemen. Ik denk niet dat het mijn normale grote statief vervangt: het is slechts een leuke aanvulling daarop.

 

Ik bestelde mijn Gorillapod hier.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply