Eten Lifestyle Reizen Uit eten

Hier kun je lekker eten in Malmö

Soms kan het in een nieuwe stad best lastig zijn om leuke tentjes te vinden om wat te eten. Gelukkig hadden wij een Airbnb host die een lijst had gemaakt met leuke restaurants. Daarnaast hebben we ook zelf tentjes uitgeprobeerd, waardoor we nu onze eigen lijst hebben. Als je dus een keer wat wil eten in Malmö, dit zijn beste restaurantjes!

Avondeten

Vibliotek Tapas Restaurang

Bij dit restaurant kun je heerlijke Spaanse tapas vinden. Het is een ontzettend gezellig en modern ingericht restaurant. Je bestelt per persoon twee of drie gerechtjes en dan heb je zeker genoeg. Hoewel er niet een enorm scala aan verschillende gerechtjes is, zijn de gerechtjes die er zijn ontzettend lekker. Mocht je niet van tapas houden, kan je in dit restaurant ook gewone hoofdgerechten bestellen.

Södra Vallgatan 3, 211 40 Malmö

Mello Yello Bar & Restaurang

malmo4_10Mello Yello is een enorm populair restaurant en bar op het populaire plein Lilla Torg. Als je hier wil eten, zorg dat je of reserveert (je kunt alleen een tafel binnen reserveren), of erg op tijd bent. Buiten zijn er een paar tafels voor avondeten (te herkennen aan een tafelkleed), de rest is voor de bar. Op de dagen dat wij er waren, waren de tafels voor het avondeten rond 5 uur wel gevuld. Overigens heeft dat wel een goede reden: het eten is fantastisch. Ze hebben hier ook een aantal Zweedse gerechten, voor als je dat wil uitproberen. Dit is overigens ook een leuke tent voor als je ’s avonds nog wil borrelen, maar dan moet je ook op tijd zijn. Op vrijdagavond ging bij ons het hekje voor 10 uur ’s avonds dicht, omdat de tent vol was.

Lilla torg 1, 211 34 Malmö

Green Chili Indian Cusine

De eerste keer dat ik in een Indisch restaurant gegeten had, was in Londen. Ik hou erg van Indisch eten, maar in Hoorn en Amsterdam ga ik er eigenlijk nooit naartoe. Dit restaurant kwamen we tegen op Lila Torg en het zag er erg gezellig uit en het eten rook heerlijk! We besloten hier dus te gaan eten en dat is ons zeker goed bevallen. De gerechten zijn lekker (ik had allerlei soorten vlees als hoofdgerecht en papadums als voorafje), maar ook erg groot. Ik heb niet eens de helft van mijn hoofdgerecht opgegeten, terwijl ik over het algemeen wel meer dan gemiddeld eet.

Lilla torg 7, 211 34 Malmö

malmo2_13

Piccolo Mondo

Dit Italiaanse restaurant ligt ook op Lila Torg. Eigenlijk zijn we hier gekomen uit pure wanhoop. De avond dat we hier gingen eten, wilden we eigenlijk bij Mello Yello eten, maar dat restaurant was helemaal vol. Vervolgens hebben we anderhalf uur door Malmö gedwaald, omdat we ook niet echt wisten waar we trek in hadden. Uiteindelijk hebben we om half 9 de knoop doorgehakt en gingen we bij dit restaurant zitten. We hebben hier allebei een makkelijke pasta carbonara gegeten. Het was simpel, maar ook erg lekker. Het is niet een restaurant waar je echt gegeten moet hebben als je in Malmö bent, het is meer voor een simpele maaltijd met een leuk uitzicht.

Lilla torg 2, 211 34 Malmö

Lunch / ontbijt

Konditori Hollandia

Toen wij een beetje verloren door Malmö liepen op zoek naar ontbijt, raadde een behulpzame Zweed deze tent aan. Dat bleek een goede zet: we aten hier een broodje en het was erg lekker. De broodjes zijn iets duurder, maar het is wel een vers en goed gevuld broodje. Hiervan zit je wel even vol!

Södra Förstadsgatan 8, 211 43 Malmö

Espresso House

Espresso House is een keten waarvan je meerdere filialen kunt vinden in Malmö. Ze hebben crossaintjes, simpele maar lekkere broodjes en smoothies. Lekker om de dag te beginnen met een kopje koffie en ontbijt. Je kan je ontbijt en je kopje koffie natuurlijk onderweg opeten, maar de inrichting van het Espresso House is zeker ook uitnodigend om je ontbijtje hier lekker op te eten.

Skomakaregatan 2, 211 34 Malmö

Barista

Barista is wederom een keten met meerdere filialen in Malmö. Ik was vooral erg te spreken over de smoothie met aardbei en limoen die ik hier kocht. Het filiaal waar wij dit ontbijtje hebben gekocht, was trouwens ook heel grappig ingericht. Er hingen verschillende foto’s aan de muur, gezellige stoeltjes en er hingen tapijten aan de muur.

Södergatan 22, 211 34 Malmö

eten

Le Croissant

Le Croissaint is een restaurantje geïnspireerd op Parijs. Hier hebben wij één keer geluncht en dat was erg lekker. Ze hebben hier zowel belegde broodjes, als salades en pastagerechten. Ze hebben geprobeerd om met hun interieur een romantisch Frans uiterlijk te creëren, wat er erg leuk uitziet.

Södra Förstadsgatan 3, 211 43 Malmö

Zoet

Pâtisserie David

Deze patisserie is de bekendste in heel Malmö. Toen we aan onze host vertelden dat we hier heen wilden, zei hij zelf ook dat hij daar gebak haalt als hij echt goed gebak wil. Aangezien we nu nog nieuwsgieriger waren geworden, besloten Maikel en ik om daar op de laatste dag in Malmö een klein gebakje te eten. Dat was een goed idee, want het was inderdaad geweldig! We hadden allebei een (ander) gebakje met frambozen. Naast dat de gebakjes heerlijk zijn, ziet de tent er ook erg leuk uit. Ze hebben handgemaakt en uniek servies, met daarop de naam van de patisserie. Aan beide kanten van het gebouw zit een terras, het is een aanrader om door te lopen en op het binnenplein plaats te nemen.

malmo4_3

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply