Lifestyle

Hoe ik ervoor zorg dat ik m’n mobiel minder vaak gebruik

Ik (samen met vele anderen) zit soms véél te veel op mijn mobiel. En op zich vind ik het niet eens altijd erg, als het nuttig is. In de trein naar huis kan ik alvast wat werken en lees ik alle blogs die ik gemist heb. Wat ik wel vervelend vind, is het nutteloos scrollen door apps als Twitter, Instagram en Facebook. Hier lees je hoe ik daarmee gestopt ben.

Je kent het vast wel. Je verveelt je, pakt je mobiel en gaat zitten scrollen. Eerst Twitter, dan Instagram en vervolgens Facebook. En als er niks leuks meer staat op Facebook, pak je Twitter weer erbij. Ik deed dit echt veel te vaak als ik me verveelde, terwijl ik ook gewoon iets leuks kon gaan doen. De volgende drie punten zorgden ervoor dat ik hiermee stopte.

Apps verwijderen

Heel simpel: wanneer je de app niet hebt, kun je ook niet scrollen. De apps van Twitter en Instagram kan ik echt niet missen, maar Facebook wel. Facebook gebruik ik vooral om m’n eigen pagina te updaten en dat doe ik eigenlijk alleen via m’n laptop. Die app gebruikte ik alleen voor nutteloos scrollen en kon dus gewoon weg.

Meldingen uitzetten

De enige meldingen die ik binnenkrijg, zijn de meldingen van m’n Whatsapp. En als ik gebeld of ge-sms’t word natuurlijk, maar dat gebeurt niet zo veel. Zelfs de meldingen van m’n e-mail staan uit: ik check m’n e-mail twee keer per dag en een melding ging dat toch niet veranderen (het zorgt er alleen voor dat ik me opgejaagd voel). Ik merkte dat ik zonder meldingen van Twitter veel minder de neiging had op de app te openen (en daarna te scrollen).

Alle apps in één mapje

Wanneer mensen m’n mobiel zien, krijg ik vaak dezelfde reactie: waar zijn al je apps? Het antwoord is: allemaal in één mapje, ver weggestopt zodat ik ze niet kan zien. Als ik naar een app wil, gebruik ik de zoekfunctie of de suggesties van Siri. Op deze manier zie ik niet meer alle apps die ik heb, maar moet ik actief een app zoeken als ik ‘m wil gebruiken. Na een tijdje ging ik door het mapje met alle apps die ik had en kon ik de helft verwijderen, omdat ik het simpelweg niet meer gebruikte. Op deze manier word je niet meer afgeleid door alle apps die op je telefoon staan, maar gebruik je ze alleen als je ze echt nodig hebt.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Josianne
  10/07/2017 at 11:39 am

  Slim dat je dit zo doet. Alle apps in één mapje zetten ga ik niet snel doen, maar ik verwijder wel regelmatig apps als ik merk dat ik ze niet meer gebruik. Oh, en ik heb net Facebook van m’n telefoon verwijderd door jou. Ik had hem een hele tijd niet, toen toch weer wel, maar nu je zegt: je blijft maar scrollen, heb ik hem toch weer verwijderd. Ik heb wel nog de ‘pagina’s’ en ‘groepen’ apps, maar dan zie ik verder niet alle andere rommel. Heel fijn!

  • Reply
   Maartje
   11/07/2017 at 11:01 am

   Goed bezig!

 • Reply
  Hanne
  11/07/2017 at 10:31 am

  Dat heb ik ook gedaan met m’n socialemedialinkjes in Chrome 🙂 Ik heb er een bladwijzer voor zodat de link automatisch aangevuld wordt als ik de eerste letters intik, maar ze staan ergens verstopt in een mapje (in plaats van in m’n bladwijzerbalk) zodat ik er alleen aan denk wanneer ik echt iets wil nakijken.

  • Reply
   Maartje
   11/07/2017 at 11:00 am

   Ah dat is ook echt slim!

  Leave a Reply