Lifestyle Video's

Hoe ik plan (Bullet Journal + Trello)

Vandaag een video die helemaal over plannen gaat. Plannen is voor mij belangrijk: ik doe te veel dingen tegelijk en soms vind ik het lastig om dat georganiseerd te houden. Als ik bijvoorbeeld een dag thuis ben om te werken, vind ik het lastig om te kiezen wat ik wil doen. Werken aan m’n studie, een blog schrijven, een video opnemen, freelancewerk doen of iets anders? Soms heb ik zo veel keuzestress, dat ik niks kies en dus niks doe.

Gelukkig heb ik daar nu iets op gevonden: ik plan met een Bullet Journal en met de website Trello. Mijn Bullet Journal gebruik ik alleen voor dagelijkse lijstjes en notities. Trello gebruik ik echt om over een langere periode te plannen.

In Trello heb ik ten eerste alle ideeën die ik heb bij elkaar. Vage ideeën voor mijn blog, onderwerpen waar ik misschien ooit iets over wil schrijven, maar ook meer specifiekere ideeën. Elke week kies ik een paar ideeën daaruit, om die week uit te werken. Zo heb ik al m’n ideeën bij elkaar, maar heb ik ook duidelijk wat ik in een bepaalde week wil uitvoeren.

Voor mij is dit de perfecte combinatie: een Bullet Journal om toch nog te kunnen schrijven en om per dag bij te houden wat ik wil. Daarnaast Trello om mijn ideeën over een langere tijd bij te houden.

Hoe plan jij?

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Sofie
  25/08/2017 at 7:51 am

  Ik gebruik ook Trello, vind het een superhandige ontdekking!

 • Reply
  Mirthe
  25/08/2017 at 11:03 pm

  Ik kende Trello nog niet maar ziet er heel fijn uit! Vind je echt een leuke vlugger Maartje!

  • Reply
   Maartje
   26/08/2017 at 5:58 pm

   Thanks!

  Leave a Reply