Lifestyle Persoonlijk

Iets over die voornemens (2016-2017)

Vorig jaar waren mijn goede voornemens kort samen te vatten: minder studeren, meer rust. Ergens ging er iets niet goed. Ik begon met een tweede studie en kreeg een baan. Van die rust kwam niet zo veel terecht.

Ik weet eigenlijk niet of dat zo slecht is. Ja, er kwam helemaal niks terecht van alle voornemens die ik voor 2016 maakte. Maar eigenlijk, eigenlijk was het nog niet zo’n slecht jaar. Ik begon met een nieuwe studie en dat was de beste beslissing die ik kon maken. Ik vind mijn werk fantastisch. Ik ging met Maikel voor het eerst twee weken op vakantie en ik heb enorm genoten.

2016 was in dat opzicht best goed.

Afijn. Mijn goede voornemens voor 2016 waren:

1. Minder stressen in tentamenperiode’s
2. Vijf keer per week bloggen
3.Veel foto’s maken

 

Ik denk dat ik inderdaad kan stellen dat geen één voornemen echt gelukt is.

Ik stress iets minder in de tentamenperiode’s, maar dat lukte pas de allerlaatste tentamenperiode in 2016. Daarnaast was het verschil zo klein, dat ik niet weet of ik kan zeggen dat dat voornemen geslaagd was. Maar goed: het is een begin. Een begin waar ik overigens erg blij mee ben.

Vijf keer per week bloggen is keihard mislukt, maar dat vind ik eigenlijk helemaal niet zo erg. Ik heb geen behoefte om vast te leggen hoe vaak ik per week ga bloggen. Als het mislukt voel ik me alleen maar slecht, terwijl niemand doorheeft dat ik even iets minder blog. Ik blog als ik iets te zeggen heb en soms is dat even een tijdje niks.

Daarnaast valt het ook wel mee met al die foto’s die ik maak, al heb ik wel nog steeds 700+ foto’s te bekijken van de zomervakantie. Dat ga ik overigens echt deze vakantie doen, echt.

Van die voornemens kwam dus niet zo veel terecht, maar eigenlijk ben ik daar alleen maar blij mee. 2016 was goed, maar in allerlei manieren die ik niet had kunnen voorspellen. Ik had de voornemens er niet voor kunnen opschrijven.

Mijn doel voor 2017 is simpel: gewoon zo doorgaan. Niet te veel nadenken over wat ‘later’ misschien gebeurt, maar het nu leuk hebben. Niet te veel nadenken over voornemens en doelen, maar elke dag proberen een beetje leuk te maken. Dan moet het wel goedkomen.

 

 

Foto bovenaan: Annie Spratt

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    rahma
    01/01/2017 at 3:07 am

    Heel leuk om te lezen!

  • Leave a Reply