In foto's Persoonlijk

Afgelopen week in foto’s #21: beginnen met verhuizen

De vorige blogpost waarin ik een soort fotodagboek deelde, was alweer héél lang geleden (27 oktober 2014 om precies te zijn). Ik vind het lastig met die fotodagboeken. Aan de ene kant vind ik ze heel leuk om te lezen (vooral naar die van Jennie en Esmeé kijk ik elke week uit). Aan de andere kant vind ik het lastig om ze zelf te maken.

Het enige lastige is dat ik eigenlijk niet zo heel veel foto’s maak. Ik probeer het nu meer te doen, want eigenlijk vind ik het wel leuk. Meestal baal ik achteraf dat ik ergens geen foto van genomen heb. Daarnaast doe ik gewoon een stuk minder verschillende dingen op een dag dan bijvoorbeeld fulltime bloggers. Mijn week bestaat vooral uit veel studeren en een fotodagboek met alleen maar foto’s van mijn studieboeken gaat hem ook niet echt worden.

Ik doe dus weer een poging. Ik ga proberen een (leuk) verslag van m’n week te maken om te kijken wat ik ervan vind. Misschien dat ik dat dan elke week ga doen (of minder vaak). In deze week gebeurde ook nog best wel veel: we kregen onze kamer!

Maandag was best wel een spannende dag: we kregen de sleutel van ons nieuwe appartementje. Ik had er ontzettend veel zin in. Eerst had ik nog twee colleges, waaronder één over gebarentaal. Dat vond ik zo leuk en interessant, dat ik besloot dat ik gebarentaal wil leren. Na het laatste college ging ik snel naar het appartement. We waren een half uur te vroeg, dus ik dronk nog wat thee. De vlek die je daar ziet is Maikel’s hand :). Daarna was het eindelijk tijd om ons appartementje te zien! Nouja goed, we hadden het natuurlijk al gezien, maar nu was het helemaal leeg. Na heel wat geregel kwamen mijn ouders en Maikel’s zus langs, die het gelukkig ook heel leuk vonden (zij hadden het nog niet gezien). Aangezien het tapijt donderdag pas zou komen, konden we nog niks doen dus gingen we weer naar huis.

IMG_0210IMG_0211 IMG_0212

Sneak peek! Die grijze vlek zit daar, omdat je daar eerst ons huisnummer kon zien :).

Daarnaast ben ik met m’n mini moestuin begonnen. Ik vind plantjes heel leuk, maar soms vergeet ik hoe leuk ik het vind en dan is opeens alles dood. Dit is dus weer een nieuwe poging.

IMG_0209

IMG_0219

Dinsdag had ik een college dat ik erg lastig vond, dus daar werd ik niet echt vrolijk van. Gelukkig maakten m’n nieuwe konijnensokken het wel wat beter. Thuis maakte ik m’n favoriete lunch, want ik vond dat ik dat wel verdiend had na dat lastige college. Het is eigenlijk gewoon bladerdeeg met ei en kaas. Je pakt een kom, dat moet je dan even invetten met olie, er een plakje bladerdeeg in doen en er vervolgens een ei in doen. Daarna kun je er nog wat kruiden op gooien en er kaas overheen strooien. Vervolgens een kwartiertje in de oven op 180 graden en je hebt een heerlijke lunch!

1 IMG_0222

Woensdag voelde ik me niet zo lekker, dus bleef ik thuis en rustte ik vooral veel uit. Daarnaast kon ik gelukkig ook nog iets aan m’n studie doen.

IMG_0233

Donderdag zou het tapijt komen en zouden we de eerste meubels bij IKEA halen. Donderdagavond hadden we een housewarming bij een vriendin, die toevallig vlak bij onze kamer woont. Daarom wilde ik heel graag die donderdag al in Diemen slapen. Woensdagavond bestond dus ook voornamelijk uit veel inpakken. Ik had een krat neergezet met spullen die ik mee wilde, ik denk dat Dobby hier iets wilde zeggen..

IMG_0235

Donderdag werd eindelijk het tapijt gelegd! ’s Ochtends gingen we nog naar IKEA om het bed en de tafel te kopen. Helaas hadden we het matras nog niet: het enige matras wat we allebei lekker vonden liggen, had een week levertijd. Ach ja. Dus namen we een luchtbed mee, zodat we er alsnog een nachtje konden slapen :). Terwijl ik de hele middag college had, hebben mijn familie, Maikel en zijn familie de meubels al in elkaar gezet. Toen ik kwam, was het al hartstikke mooi. Daarna probeerden we internet en tv aan te sluiten, maar dat bleek toch iets lastiger dan gedacht. Uiteindelijk keken we Wie is de mol live op m’n laptop (ik was zo blij dat dat kon!). Om 8 uur deed namelijk nog steeds de tv het niet, toen schoot ik wel even in de stress hoor.

IMG_0238

Vlak voor WIDM, spannend! Ik vond Margriet een ontzettend goede mol. Zelf dacht ik Marlijn, maar dat was echt een pure gok (ik had geen flauw idee dit jaar).

IMG_0242 IMG_0243IMG_0244IMG_0245IMG_0241

Een gevarieerd ontbijt de ochtend erna. We gingen ’s avonds nog even snel boodschappen doen voor het ontbijt, en ja, dan haal je natuurlijk niet meer dan wit brood en schuddebuikjes (#cleaneating).

IMG_0264

In het weekend zijn we nog verder gegaan met naar IKEA rijden om een bank en een soort poef op te halen. Het was zo’n gedoe om dat allemaal in de auto en in de kamer te krijgen, dat we de dozen neergezet hebben en weer naar huis zijn gegaan.

IMG_0261

Thuis maakte ik nog deze lieve foto van Dobby :).

Volgende week wordt weer lekker druk: tot aan het eind van de maand ga ik van toets naar tentamen, naar tentamenweek. Ondertussen hebben we nog een kamer in te richten, hopelijk gaat dat een beetje snel zodat ik wat minder reistijd heb. Ik hoop dat ik heel snel weer een beetje tijd heb om meer te gaan bloggen, want ik mis het toch wel.

En nu ben ik natuurlijk heel benieuwd: vaker doen zo’n fotodagboek, of asjeblieft nooit meer?

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Jenneke
  09/03/2015 at 10:55 pm

  Sowieso vaker doen, het leukste onderdeel van een blog!
  Super leuk dat jullie een kamer hebben gevonden, ben heel benieuwd hoe het gaat worden. 🙂

 • Reply
  Eva - eighty7
  09/03/2015 at 11:22 pm

  Jaa leuk! En oef, gelukkig konden jullie wie is de mol op je laptop kijken. Ik vond Margriet een waanzinnige mol; ik verdacht haar pas de een-na-laatste aflevering 😛

 • Reply
  CatieMcCartney
  09/03/2015 at 11:45 pm

  Ik heb altijd hetzelfde gevoel met mijn fotodagboeken, maar ik moet zeggen dat ik die van jou leuk vind om te lezen! Voor herhaling vatbaar dus! 🙂

 • Reply
  Karlijn
  10/03/2015 at 5:06 pm

  Ik vind het wel leuk om te lezen! (en ik heb volgens mij hetzelfde bloemetjesdekbed, lang leve de IKEA haha)

 • Leave a Reply