Inspiratie Lifestyle

YouTubers met filmische vlogs

Een van m’n hobby’s is om vlogs te kijken op YouTube. De reactie die ik vaak krijg – vaak van oudere mensen – is dat ze zich afvragen waarom ik in hemelsnaam kijk naar iemand die z’n leven vastlegt.

Die reactie begrijp ik op zich wel. Er zijn namelijk een hoop vloggers die slechts vastleggen wat ze doen, wat soms niet eens interessant is. En die vlogs vind ik dan ook helemaal niet leuk. Tenzij het Zoella is dan, op een een of andere manier kan ik wel 40 minuten naar Zoe Sugg kijken die absoluut niks doet. Maar dat terzijde.

De vlogs die ik kijk, zijn vlogs gemaakt door echte filmmakers. Vlogs met mooie beelden, prachtige overgangen en vlogs die een echt verhaal hebben. In deze blog deel ik m’n favorieten.

Peter McKinnon

Peter McKinnon is een professioneel fotograaf en YouTuber uit Toronto. Hij heeft een kanaal waarop hij vlogt, maar ook filmpjes maakt over hoe je zelf beter kunt worden in video’s maken en fotograferen. Dat vind ik een fantastische combinatie: aan de ene kant krijg ik zo veel inspiratie van z’n vlogs en tegelijkertijd leer ik veel nieuwe technieken bij.

Jon Olsson

De vlogs van Jon Olsson zijn een beetje wisselend: soms zijn het vlogs die alleen maar over auto’s gaan (vind ik niet zo leuk), maar soms zijn het ook echt vlogs met een prachtig intro. Jon Olsson is een professioneel alpineskiër en begon al 10 jaar geleden (!) met het vastleggen van zijn leven op YouTube. Die allereerste video’s staan overigens nog steeds online. Hij woont samen met Janni Delér in Monaco en ze hebben ook een huis in Marbella. Overigens maakt Jon Olsson z’n vlogs niet helemaal alleen: hij wordt bijgestaan door Benjamin Ortega die filmt en de video’s deels bewerkt. In zijn oudere video’s werd hij geholpen door Marcus Valeur.

Sam Kolder

Ik heb het gevoel dat iedereen de video’s van Sam Kolder al wel kent, maar ik vond het raar om deze blogpost te maken en hem niet te noemen. Sam Kolder heeft een hele herkenbare manier van bewerken. Verwacht veel mooie overgangen, backflips en jaloersmakende reizen.

Taylor Cut

Taylor Cut is een professioneel fotograaf. Hij heeft samengewerkt met bijvoorbeeld Usher, Justin Bieber en Martin Garrix. Verder maakt hij commercials voor onder andere L’Oréal en Bose. Nou moet ik toegeven dat ik zelfs die commercials prachtig vind en daar graag naar kijk, maar daarnaast uploadt Taylor Cut ook vlogs. Je merkt echt dat er veel tijd in zit en dat er is nagedacht over het bewerken, daar houd ik van.

Robert Strok

Robert Strok is nog maar 20 jaar oud – ik vind het altijd een beetje pijnlijk als mensen waar ik tegenop kijk jonger zijn dan ik, maar goed. Hij is een travel blogger, vlogger en fotograaf. Naast zijn YouTubekanaal, kan ik ook z’n Instagram aanraden: zijn fotografie is prachtig.


 

Dat was het voor vandaag. Ik zou nog eeuwig door kunnen gaan met mooie video’s delen, maar dan zou deze blogpost veel te lang worden. Maar wellicht is dat stof voor een deel 2.

Wie is jouw favoriete YouTuber?

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Angélica
  13/11/2017 at 9:54 am

  Jaaaa tof, ik ga alles bekijken 😀

  • Reply
   Maartje
   13/11/2017 at 7:42 pm

   Leuk! Geniet ervan.

 • Reply
  Lauren
  14/11/2017 at 12:08 pm

  Ooooh, ik kende nog geen van deze mensen! Ik heb ze allemaal even toegevoegd aan mijn watchlist en ga dan lekker jaloers worden. ?

  • Reply
   Maartje
   15/11/2017 at 5:14 pm

   Ik hoop dat je ervan genoten hebt!

  Leave a Reply