Inspiratie Sport

Zelfvertrouwen in de sportschool

De eerste keer naar de sportschool gaan, kan ervoor zorgen dat je je geïntimideerd voelt. Tenminste, dat vond ik wel. De eerste keer dat ik ging fitnessen, wist ik totaal niet wat ik moest doen en wilde ik eigenlijk zo snel mogelijk weer naar buiten rennen. Maar goed, daar kom je natuurlijk helemaal niet verder mee. Zelfs toen ik al een jaar sportte in een sportschool, maar doordat ik uit huis ging ook naar een andere sportschool moest, vond ik het vreselijk. Inmiddels heb ik daar geen last meer van en heb ik dingen bedacht om het gemakkelijker en leuker voor mezelf te maken. Inmiddels sta ik vol zelfvertrouwen in de sportschool!

Zorg dat je weet wat je gaat doen

Ik heb al een paar keer gehad dat ik dacht, ik ga sporten en wat voor oefeningen ik ga doen, zie ik daar wel. Nou, dat werkt dus niet. Uiteindelijk sta ik steeds om me heen te kijken, maar weet ik niet zo goed wat ik moet doen. Ik ben in staat om een spiergroep compleet te vergeten of juist één spiergroep te veel te trainen. Niet zo’n succes. Plus, in een sportschool staan en geen idee hebben wat je eigenlijk moet doen, is echt niet fijn. Bedenk dus wat je gaat doen voordat je naar de sportschool gaat. Maak een trainingsschema, laat een schema voor je maken of bedenk het op een andere manier. Ik doe zelf nu soms het schema van Kayla Itsines en soms mijn eigen trainingsschema. Bij mijn trainingsschema doe ik altijd eerst een warming-up, daarna oefeningen voor benen, borst, rug, triceps, biceps en schouders (in die volgorde). Ik merk dat het bij mij een stuk beter gaat, als ik een beetje een idee heb wat ik moet doen.

sport1

Zorg voor fijne muziek

Muziek op mijn oren zorgt ervoor dat ik helemaal niet meer bezig ben met iedereen om me heen. In mijn nieuwe sportschool stonden er namelijk helemaal geen vrouwen bij het krachtgedeelte. Ik train daar wel altijd en voelde me enorm bekeken als ik daar stond. Met m’n muziek op mijn oren had ik daar veel minder last van: ik ben alleen maar bezig met de muziek en met het sporten. Ideaal! Zorg dat je je favoriete muziek op je iPod hebt staan, of zoek op Spotify een leuke work-out afspeellijst. Zelf zet ik altijd m’n eigen afspeellijst op Spotify op, die kun je hier vinden:


 

Zorg dat je je comfortabel voelt in je kleding

Als je je onzeker voelt omdat je (voor de eerste keer) naar de sportschool gaat, zorg dan in ieder geval dat je je helemaal zeker voelt over je sportkleding. Niks is vervelender dan een shirtje dat eigenlijk helemaal niet lekker zit of een legging waarin je toch niet durft te squatten. Dat soort dingen helpen allemaal niet! Ik houd zelf van strakke shirtjes of hemdjes: te oversized sportkleding zit bij mij al snel in de weg. Een beetje ruim vind ik niet erg, maar ik had eerst sportshirts in de maat XL en dat is nu echt niet meer te doen. Ik draag vooral korte sportbroekjes, maar ik denk erover om eens een sportlegging te proberen. Vandaar dat ik op zoek ging naar wat nieuwe sportkleding! Ik kwam onderstaande sportkleding tegen op Otto.nl. Ik ben vooral fan van de legging met het roze Adidas logo, die ziet er ook extreem comfortabel uit.

sportkleding1

Hier kun je de kleding vinden:

Broeken: 1 2 3 4

Shirts: 1 2 3

Ik merkte dat ik de eerste drie keer dat ik iets nieuws probeerde (bijvoorbeeld een andere sportschool of een andere groepsles) het sowieso erg wennen vond. De eerste keer dat ik de groepsles Body Pump volgde bijvoorbeeld, vond ik het echt vreselijk en dacht ik dat ik het nooit meer zou doen. Inmiddels volg ik deze groepsles al langer dan een jaar en geniet ik er elke keer van. Probeer het dus een paar keer uit voordat je echt beslist of je het leuk vindt en je er verder mee gaat en wie weet sta jij straks ook vol zelfvertrouwen in de sportschool.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Veerlez
  03/02/2016 at 9:19 am

  Ik ga deze post even opslaan! Ik neem me wel eens voor om naar de sportschool te gaan, maar uiteindelijk doe ik het niet omdat ik nog nooit geweest ben en het wel eng vind. Ik weet ook niet zozeer of het iets voor mij is.. Wellicht dat ik het wel wil doen wanneer ik weer iets meer geld en tijd heb 🙂

  • Reply
   Maartje (admin)
   03/02/2016 at 10:55 am

   Je kunt altijd een paar proeflessen nemen om uit te zoeken of het iets voor jou is!

   • Reply
    Veerlez
    03/02/2016 at 11:00 am

    Ik weet het, ik had het afgelopen zomer wel al ingepland, maar er kwam wat tussen en sindsdien heb ik het niet meer ondernomen doordat ik ziek ben momenteel. Dus helaas, het blijft een plan voor later 🙂

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  03/02/2016 at 11:57 pm

  Helemaal mee eens ik heb nu een aantal nieuwe sport setjes ontvangen en daar voel ik mezelf veel beter in liefs

 • Leave a Reply