Lifestyle Reizen

Kopenhagen in de stromende regen

Gisteren was de eerste hele dag in Kopenhagen! Eigenlijk wilden we veel zien, maar helaas werkte het weer niet echt mee. Er waren veel stortbuien en er was veel wind. We besloten dus onze dag iets rustiger aan te pakken en vooral veel dingen binnen te zoeken!

Vor Frelsers Kirke

We besloten de dag te beginnen met het beklimmen van de Vor Frelsers Kirke. Ik heb zelf erg veel last van claustrofobie en hoogtevrees, wat niet echt een goede combinatie is met het beklimmen van kerken. Maar goed, dat heb je al gelezen in de blog over Bremen. Meestal is het uitzicht het echter wel waard en ben ik boven niet heel bang meer. Meestal heb je wel een grote ruimte waar je kunt staan, beveiligd met veel gaas zodat je niet naar beneden kunt vallen. Dat was hier dus niet echt het geval. Er was een (voor mijn gevoel) erg laag hekje en een ontzettend kleine ruimte om te lopen. Je kon helemaal omhoog lopen de toren op, maar ik ben niet erg hoog gekomen. Zoals je op de foto kon zien, stond het huilen mij nader dan het lachen. Ik werd serieus misselijk en voelde me ’s middags pas weer helemaal lekker. Voor mij geen kerken meer beklimmen dus. Maikel vond het daarentegen wel erg leuk en liep helemaal door naar de top. Ik heb mijn camera maar aan hem meegegeven, dus dankzij hem heb ik nog wel een paar leuke foto’s van het uitzicht. Volgens hem dus echt een aanrader, maar niet als je hoogtevrees hebt.
kopenhagen2_1kopenhagen2_2
Het voelde heel veilig om heel stevig de muur vast te houden. Als ik deze foto bekijk, snap ik niet echt waarom.

kopenhagen2_7
Maar wat ik helemaal niet begrijp, is hoe je daar bovenop nog kunt lachen.
kopenhagen2_3

Amalienborg

Daarna besloten we verder te lopen naar Amalienborg, dat is een plek waar meerdere paleizen bij elkaar staan. Helaas begon het hier zo belachelijk hard te regenen, dat we niet veel meer gezien hebben. Om 12 uur is altijd de wisseling van de wacht, dan wisselt de paleiswacht van Amalienborg met de paleiswacht van het Rosenborg Slot. Hier wilden we eigenlijk op wachten, maar we waren zo koud nadat we compleet natgeregend waren, dat we daar geen zin meer in hadden. We renden rechtstreeks naar het dichtstbijzijnde café voor een grote kop thee en koffie. Overigens is het misschien ook niet zo handig dat ik geen regenjas heb, dus misschien koop ik die nog een keer.
kopenhagen2_4

kopenhagen2_5

Rennen van winkel naar winkel

Aangezien het weer echt dramatisch was, besloten we ons plan voor de rest van de dag te schrappen. Zelfs met een paraplu bleef je niet droog, het waaide zo hard dat je paraplu steeds weer inklapte. We zijn in een enorm warenhuis geweest, Magasin Du Nord. Het is eigenlijk te vergelijken met een grotere versie van De Bijenkorf. Dat was zeker leuk om even te bezoeken – zeker met dat slechte weer. Verder zijn we nog heel wat winkels in geweest, ik heb hier ook een Sephora ontdekt! Daar ben ik ontzettend gelukkig mee. Ik heb nog niks gekocht, want ik ben nog goed aan het nadenken wat ik wil. Ik denk nu dat ik de Tattoo Liner van Kat von D wil en een oogschaduw palette van Too Faced (ik neig naar het Chocolate Bar palette). Suggesties zijn overigens welkom! Bij de leuke kledingwinkel Envii (helaas alleen te vinden in Noorwegen en Denemarken) kocht ik een kokerrok en een sweater.

shoplogkopenhagen

Wederom Copenhagen Street Food

Vandaag wilden we iets makkelijks eten, dus liepen we weer naar Copenhagen Street Food. Het is wel handig dat we daar ontzettend dichtbij zitten! Maikel houdt erg van sushi, maar ik heb het niet zo op vis. Maikel ging dus naar het kraampje van de sushi, terwijl ik ander eten haalde voor mezelf. Ideaal! Ik wilde iets lichts eten, maar dat ging uiteindelijk niet meer goed. Ik bestelde na m’n eten nog een enorm stuk Oreo Cheesecake. Het was heerlijk, maar ik voel me nu alsof ik een paar dagen niet meer hoef te eten!
kopenhagen2_8

kopenhagen2_9
Overigens, vandaag hebben we de host van onze Airbnb ontmoet! Ze was heel aardig en we hebben gezellig thee gedronken. Ze heeft ook een hond (genaamd Snoop Dog) en die hond is fantastisch. Eigenlijk zou ik hem wel mee willen nemen naar huis.
kopenhagen2_10
Tot morgen!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply