Aankopen Lifestyle

Zo maakt het niet uit als je vaak je mobiel laat vallen • LifeProof hoesje

Ik laat mijn mobiel héél vaak vallen. Meestal gaat dat wel goed: een paar krasjes zitten er altijd wel op, maar gelukkig is mijn mobiel niet heel vaak echt stuk. Een tijdje geleden ging er voor het eerst iets echt kapot in mijn mobiel: mijn LCD scherm begaf het en het kostte zo’n 100 euro om dat te repareren. Niet zo leuk, dus zocht ik een manier om dit de volgende keer te voorkomen.

Ik was al een tijdje aan het zoeken naar goede hoesjes om mijn mobiel mee te beschermen. Veel hoesjes beschermen mijn mobiel niet goed genoeg. Ik had een hoesje waarbij vooral de achterkant er leuk uitzag, maar veel bescherming gaf het niet. Toen mijn mobiel op de grond viel, schoot mijn hoesje los en had ik er helemaal niks aan. Dit keer ging ik dus op zoek naar een hoesje dat echt veel bescherming geeft, in plaats van alleen een mooi hoesje.

Op Facebook zag ik een aantal filmpjes voorbij komen waarbij mensen hun mobiel van twee meter op de grond laten vallen. Daarnaast valt hun mobiel in het water, in stof en sneeuw en alles doet het nog prima. Daar werd een LifeProof hoesje gebruikt en deze video’s vond ik zo overtuigend, dat ik ook gelijk zo’n hoesje kocht. Ik bedoel, als zij kunnen surfen, snowboarden en skateboarden terwijl ze hun mobiel uit hun zak laten vallen, moet het hoesje mijn onhandigheid ook wel aankunnen.

mobielhoesje2

Het hoesje is een heel ander hoesje dan ik tot nu toe gewend was. Het is niet een hoesje wat slechts aan de achterkant vastzit: je hele mobiel zit erin gepakt. Dit kun je ook wel op de foto hierboven zien: het hoesje is ook nog een stuk groter dan mijn mobiel. Alles is afgesloten voor water en stof, dus elk deel van je mobiel is bedekt. De poorten voor je oplader en oortjes of koptelefoon zitten ook helemaal afgesloten, dit moet je dus openen voor elk gebruik. Het hoesje kan hierdoor dus tegen water, stof, sneeuw en vallen.

Er zijn twee versies: één met een beschermlaag over het scherm en één zonder. Bij de versie zonder beschermlaag over het scherm, is het nog steeds waterdicht, omdat alle groeven wel goed bedekt zijn. Ik koos zelf voor de versie met beschermlaag, omdat ik bang was dat mijn scherm anders alsnog onder de krassen zou zitten.

Deze beschermlaag heeft zowel voor- als nadelen. Het laagje zit niet op je mobiel vastgeplakt (wat wel het geval is bij normale screenprotectors), waardoor er soms wat lucht tussen zit. Daarnaast ging het typen bij mij in het begin wat stroever: blind typen zat er in ieder geval niet meer in. Ik had dit er zelf wel voor over, omdat ik weet dat mijn mobiel anders alsnog lelijk zou worden en dat zou ik een beetje jammer vinden.

mobielhoesje3

Inmiddels heb ik met mijn mobiel door de regen gelopen, mijn mobiel in het zand laten vallen (per ongeluk – niet per se voor deze blogpost) en daarnaast laat ik mijn mobiel een paar keer per dag vallen. Tot nu toe gaat het allemaal goed en is mijn mobiel nog helemaal heel.

Wel merk ik dat er ook wat nadelen aan zitten: mijn mobiel is veel groter, ik kan niet alle koptelefoons meer gebruiken (niet alles past door mijn hoesje heen) en typen gaat slomer en lastiger door de beschermfolie. Desalniettemin vind ik dat alles waard, omdat ik weet dat ik anders veel geld kwijt ben aan reparaties of nieuwe toestellen. Ik vind dit dus een aanrader voor iedereen die net zoals ik erg onhandig is, zijn mobiel vaak laat vallen waardoor het snel kapot gaat. Als dat echter niet het geval is, zul je alleen maar last hebben van het hoesje.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  05/10/2016 at 3:57 pm

  hihi wat ideaal! thanks for sharing

 • Reply
  Florentine
  20/10/2016 at 2:29 pm

  Wauw, ideaal inderdaad! Erg gaaf:-)
  Wat een mooie blog heb je! Liefs, Florentine

 • Leave a Reply