Lifestyle Reizen

Lilla Torg & Lund

Gisteren liepen we door het oude centrum van Malmö. Natuurlijk hadden we hier al delen van gezien: onze Airbnb zit namelijk middenin het centrum. Toch wilden we nog even de tijd nemen om alles te zien en natuurlijk om wat foto’s te maken.

Lilla Torg

Als eerste zijn we naar Lilla Torg gelopen, dat is een ontzettend en gezellig plein. Overal zitten etenstentjes en cafés die op elk moment van de dag vol zitten. In de straatjes rondom dit plein zitten veel designwinkels, waar ik echt m’n ogen bij uitkijk. Ik ben vooral fan van de Scandinavische interieurwinkels die hier zitten. Ik ben al verliefd geworden op een bank van een paar duizend euro en de accessoires die ze hebben zijn fantastisch. Maikel zei dat ik iets mocht meenemen als ik het in de auto kreeg (een erg gevaarlijke uitspraak), maar ik heb het toch maar gelaten om allerlei kussentjes mee te nemen.

malmo3_6

Västergatan & Adelgatan
Na Lilla Torg liepen we door naar de Västergatan en de Adelgatan, dit zijn de oudste straten in Malmö. Er zijn veel mooie gebouwen en huizen om naar te kijken. Daarnaast staan hier ook nog twee mooie kerken die we nog wilden zien, de Sankt Petri Kyrka en Caroli Kyrka.

malmo3_1

malmo3_2

malmo3_3

malmo3_4

Lund

Eigenlijk was het oude centrum van Malmö bekijken het laatste wat we op de planning hadden staan. Alle delen van Malmö hadden we inmiddels wel gezien! Daarom besloten we om naar een andere stad te gaan, namelijk Lund. Met de trein waren we na 10 minuten al in Lund! Lund is vooral een studentenstad, wat betekent dat het in de vakantie vooral erg rustig is. De hele stad stroomt dan namelijk leeg. Desalniettemin is het universiteitsgebied erg mooi en wilden we dit nog graag zien. Je hebt een groot gebouw van de universiteit in een park staan, met nog allerlei andere mooie gebouwen daaromheen.
malmo3_5

Eten en drinken
Na een lange dag moet er natuurlijk ook gegeten worden. In Malmö zijn veel etenstentjes, maar Maikel en ik wisten allebei niet waar we trek in hadden. Hierdoor hebben we uiteindelijk anderhalf uur gelopen, voordat we besloten dat een makkelijke pasta toch echt het beste avondeten was. Na het avondeten wilden we op Lilla Torg nog wat gaan drinken, maar dit bleek toch lastiger dan we in eerste instantie dachten. Sommige terrassen waren al om half 10 vol en je mocht niet meer naar binnen! Een goede tip is dus: wil je ergens wat drinken, zorg dat je er dan al vanaf ’s middags zit. Uiteindelijk hebben we nog wel een gezellig terrasje gevonden waar we over het hele plein konden uitkijken.

Vandaag is het de laatste volledige dag in Malmö. Ben je benieuwd wat we gaan doen? Vergeet dan zeker niet morgen een nieuwe blog te lezen!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply