Aankopen Beauty Lifestyle Oogschaduw

Makeup Geek oogschaduw in Z palette

Makeup Geek oogschaduw

Een groot probleem dat ik vaak heb met oogschaduwpaletten, is dat ik niet alle kleuren mooi vind. In alle paletten die ik gebruik is dat ook goed te zien: een paar kleuren zijn helemaal op, terwijl andere kleuren amper aangeraakt zijn. Zo zonde vind ik dat! Ik wilde een nieuw palet bestellen, maar kwam toen op het idee om een Z palette te kopen met losse Makeup Geek oogschaduw. Met een Z palette kun je namelijk je eigen oogschaduwpalet samenstellen!

Z palette

oogschaduw6

Een Z palette is een palet waar je losse kleurtjes in kunt doen. Het palet is magnetisch, waardoor de metalen oogschaduw pans er goed in blijven zitten. Je kunt je Z palet vullen op twee manieren. Je kunt kleuren uit bestaande paletten slopen en die kleuren in je Z palette stoppen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als bijna alle kleuren in een palet op zijn, maar je er nog één over hebt. Op die manier hoef je dan niet dat hele palet te bewaren, maar kun je die ene kleur in je Z palette bewaren. Er zijn speciale tools te koop om dit iets gemakkelijker te maken. Als pans niet van metaal zijn, krijg je er speciale stickers die je erop kunt plakken en op deze manier kun je het toch nog in je Z palette doen. Deze manier vond ik zelf een beetje te gewaagd: ik was echt te bang dat ik mijn andere oogschaduw onherstelbaar zou beschadigen. Ik koos dus zelf voor een andere manier: ik kocht losse oogschaduw van Makeup Geek die je in het Z palette kunt doen. Ik heb een klein Z palette en daarin passen precies 9 oogschaduws van Makeup Geek. Vandaag laat ik je zien welke kleuren ik gekocht heb!

Makeup Geek oogschaduw

oogschaduw1

Op de foto hierboven zie je hoe de oogschaduw binnen komt, namelijk in een kartonnen verpakking! Het is bij deze oogschaduw dus wel noodzakelijk om het in een Z palette te doen, anders heb je er niet zo veel aan.

oogschaduw3

Hier kun je goed zien welke kleuren ik gekocht heb. Ik vond het in het begin lastig om te kiezen, achteraf ben ik erg blij met de kleuren die ik uitgekozen heb. Ik draag vooral neutrale oogschaduw en soms roze of paarse oogschaduw. Zoals je kunt zien is beide al goed te doen met deze kleuren. Ik wilde sowieso een goede highlighter, dat is gelukt met de kleur Shimma Shimma. Deze kleur is sowieso handig om te hebben, want het gaat goed samen met elke look. Peach Smoothie is ook zo’n handige kleur, het is namelijk een mooie kleur om een overgang mee te maken. Ik gebruik het dus om een mooie overgang te maken van donkerdere kleuren (zoals Mocha of Cocoa Bear) naar lichtere kleuren.

Ik denk dat de kleuren die ik heb uitgekozen, handig zijn om als begin te hebben. Het zijn kleuren waar je veel kanten mee op kunt, maar het is niet zo extreem. Ik wilde neutrale kleuren in een klein palet, waardoor ik het ook mee kan nemen op bijvoorbeeld vakantie. Het enige dat mist is een matzwarte kleur. Ik heb die expres niet gekocht, omdat ik al veel matzwarte kleuren heb.

oogschaduw4

Van links naar rechts: prom night, drama queen, unexpected, shimma shimma, peach smoothie, creme brulee, mocha, cocoa bear, glamorous

Ik ben echt verrast met hoe goed de pigmentatie is van deze oogschaduw! Voor deze foto heb ik de oogschaduw eerst met m’n vinger één keer aangeraakt en vervolgens uitgesmeerd over m’n arm. Dat ziet er al goed uit! De oogschaduw is iets korreliger en zachter dan ik gewend ben, maar het is wel mooi te blenden en er is goed mee te werken.

Deze foto’s heb ik gemaakt toen ik de oogschaduw voor het eerst gebruikte. De kleuren die ik gebruikt heb, staan aangegeven op de tweede foto!

oogschaduw7

Ik vind het hele Z palette een geniaal idee en ik snap niet echt dat ik het niet eerder heb gekocht. Het is zo handig! Ik vind het ook ideaal dat ik nu gewoon één oogschaduw opnieuw kan bestellen en vervangen als het op is. Ik merk wel dat dit een verslaving kan gaan worden: eigenlijk wil ik direct een groter Z palette kopen met nog meer kleuren.

Ik kocht de oogschaduw en het Z palette op beautybay.com (nospon).

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    P.
    02/05/2016 at 10:21 am

    Zulke paletten zijn zo handig. Mooie kleuren heb je gekozen ook. Ik ga dit in gedachten houden :).

  • Leave a Reply