Lifestyle Reizen

Van Malmö naar Kopenhagen

Gisteren vertrokken we (met een beetje pijn in mijn hart) uit Malmö. Voordat we de Sontbrug (ofwel Öresundsbron) naar Denemarken op zouden rijden, wilden we nog proberen of we nog ergens een uitzichtpunt konden vinden van de brug om foto’s te maken.

Utsiktsplatsen

Je zou denken dat zo’n punt gemakkelijk te vinden is, want iedereen wil daar natuurlijk foto’s maken. Ik had minstens verwacht dat er duizend bordjes naartoe te vinden waren, maar helaas was dat niet zo. Nadat we het eigenlijk al een beetje opgegeven hadden en op weg waren naar de brug om naar Kopenhagen te gaan, zagen we nog één bordje met ‘Utsiktsplatsen Öresundsbron’, gelukkig nog net op tijd gevonden! Daar aangekomen was het overigens ook erg rustig, dus ik vermoed dat meer toeristen het niet konden vinden. Het ligt ook net iets buiten Malmö: aan de Utsiktsvägen 10, in Limhamn.

malmo5_4 malmo5_2 malmo5_3

København

Daarna vertrokken we dus echt naar Kopenhagen, op naar de volgende Airbnb. Deze Airbnb is overigens echt al heel anders dan de vorige. In Malmö waren de hosts er zelf ook vaak en hadden we een gezellige, maar ook vrij kleine kamer. Hier hebben we de vrouw die de kamer verhuurt, nog helemaal niet gezien. We moesten op een soort zoektocht naar de sleutel en binnen lag verder alle informatie. De host zegt dat ze misschien morgen even langskomt, maar of ze ook echt hier verblijft terwijl wij er zijn is nog een beetje onduidelijk. Het appartement is in ieder geval erg fijn. Het ligt dichtbij het centrum en de buurt is rustig. Onze kamer is erg groot!
kopenhagen1_1
kopenhagen1
Copenhagen Street Food

Voor lunch besloten we naar Copenhagen Street Food te gaan. Toen we aan onze hosts in Malmö vertelden dat we naar Kopenhagen gingen, zeiden ze dat we hier naartoe moesten gaan. Hier in de Airbnb in Kopenhagen ligt een gastenboek met verhalen en tips van mensen die hier ook verbleven hebben. Hier kwam wederom terug dat Copenhagen Street Food zo leuk is. kopenhagen1_3
Copenhagen Street Food bleek véél groter dan we in eerste instantie verwacht hadden. Het is een enorme loods, vol met allerlei verschillende kraampjes. Werkelijk elk soort eten kun je er wel vinden. Je kunt binnen zitten, maar nog leuker is het om buiten aan het water plaats te nemen. Maikel en ik gingen voor gefrituurde kip met uienringen en friet, dat was erg lekker. Het is zeker een aanrader om hier naartoe te gaan als je in Kopenhagen bent, het is gezellig en het eten is heerlijk (en ook vrij goedkoop).

kopenhagen1_4

Den lille Havfrue

Nadat we gegeten hadden, was het eigenlijk nog vrij lekker weer. Aangezien we niet weten hoe het de volgende dagen gaat worden (het regent hier wel geregeld), leek het ons een goed idee om alvast naar het standbeeld van Den lille Havfrue (De kleine zeemeermin) te lopen. Dat is namelijk best nog wel een stukje lopen en het is wel zo leuk om dat in lekker weer te doen. Voordat we echt onderweg waren, begon het echter keihard te regenen. Nadat we snel naar het appartement gelopen waren voor een paraplu, was het uiteraard weer droog. Ik had zelf het standbeeld al een keer gezien (en vond het toen niet heel bijzonder), maar Maikel had het nog nooit gezien. Maikel vond het leuk om het gezien te hebben, maar het was minder groot dan hij had verwacht en het stond op een veel minder mooie plek. Daar ben ik het overigens wel mee eens: ten hoogte van het standbeeld is niet zo veel meer en je kijkt uit op een industrieterrein. Het zou een leuker standbeeld zijn aan het einde van Nyhavn, bijvoorbeeld.
kopenhagen1_6
We waren niet de enige met het idee om even naar Den lille Havfrue te lopen.
kopenhagen1_7

Nyhavn

Over Nyhavn gesproken: daar liepen we vandaag ook heen! De laatste keer dat ik in Kopenhagen was (dat is geloof ik alweer 5 of 6 jaar geleden), was Nyhavn uitgestorven. Vandaag was echt het tegenovergestelde: het was zo enorm toeristisch! Eigenlijk is Kopenhagen sowieso toeristischer dan ik had verwacht (of me herinner). Nyhavn blijft een prachtige straat, ik vind die gekleurde huizen fantastisch. We hebben gelijk aan deze haven wat gegeten!
kopenhagen1_5
Wat we morgen gaan doen, weten we nog niet zo goed. Het wordt waarschijnlijk niet erg lekker weer, dus wellicht dat we een museum induiken! Wat we gedaan hebben, lees je uiteraard morgen op m’n blog.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Anna
  08/08/2016 at 11:54 am

  Leuk om te zien! Toen ik in Kopenhagen was ben ik ook bij Street Food geweest en bij Nyhavn, zo mooi!

 • Reply
  Janna
  09/08/2016 at 11:36 am

  Ik vind het echt onwijs leuk om over je roadtripavontuur te lezen! En wat een mooie foto’s! Heel veel plezier in Kopenhagen <3

  • Reply
   Maartje
   09/08/2016 at 8:55 pm

   Leuk om te horen, dankjewel!

  Leave a Reply