Aankopen Lifestyle Sport

Mijn nieuwe longboard

Een paar jaar geleden stond ik voor het eerst op een longboard. Hoewel ik er niet gelijk erg goed in was, wilde ik dat wel worden. Ik kocht zonder verstand te hebben van verschillende longboards er alsnog een. De liefde voor longboarden bleef, maar ik had absoluut niet het goede board gekozen. Dit keer heb ik gelukkig wel een board dat helemaal bij me past!

Het oude board dat ik had, was hard en stug. Wat je er goed mee kon, was hard vooruit gaan. Bochtjes maken was niet te doen, het board was niet flexibel genoeg om soepel te sturen. Daarnaast waren de wielen erg hard: je voelde elk steentje in het asfalt. Ik kocht dit longboard, omdat ik er eigenlijk geen verstand van had. Ik had nog nooit (lang genoeg) op een longboard gestaan en ik wist daarom eigenlijk niet zo goed wat ik wilde. Ik wist ook niet hoe verschillend verschillende longboards zijn. Je hebt zo veel verschillende decks, trucks, wieltjes; dat wist ik eerst niet. Als je dus zelf een longboard wil kopen, is het misschien een idee om eerst verschillende boards van mensen te lenen, zodat je weet waar je naar op zoek bent.

Ter vergelijking: een oude foto met mijn oude longboard

Ter vergelijking: een oude foto met mijn oude longboard

 

Voor mijn nieuwe longboard zocht ik naar een board dat erg flexibel was. Ik wil ermee kunnen cruisen: ik hoef niet hard van heuvels af of trucjes te kunnen, ik wil rustig tochtjes longboarden. Ik zocht mijn longboard uit bij Sickboards, waar ze gelijk goed advies gaven. Ze wisten gelijk wat ik wilde en ik heb maar twee boards uitgeprobeerd, ze hadden gelijk het goede voor me gepakt.

Het is wel echt even wennen. Aangezien mijn vorige longboard totaal niet flexibel was, kon ik met mijn voeten overal staan zonder te sturen. Met mijn nieuwe is dat anders: een subtielere beweging zorgt al voor een stuurbeweging, dat is wel even wennen. De afgelopen dagen ben ik al druk aan het oefenen, ik merk dat ik het snel weer onder de knie krijg. Nu ik het beter onder de knie krijg, merk ik ook dat alles meer moeite kostte met mijn oude board. Nu ga ik zonder moeite sneller, ik kan gemakkelijker sturen en het voelt prettiger.

longboard3

Het board dat ik dus uitgekozen heb is het meest flexibele board van Compound. Hij is iets langer dan een meter (106.7 cm om precies te zijn).

longboard1

Nu wordt het hard oefenen! Ik wil namelijk in staat zijn om tochtjes te kunnen longboarden. Daarnaast wil ik hem meeĀ op vakantie, ik zou het zo leuk vinden om bijvoorbeeld in Zweden op mijn longboard te kunnen stappen.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Tessa
    08/07/2016 at 11:55 am

    Heel mooi board heb je! Ik cruise nu op een breed skateboard die ik heb omgebouwd met betere wielen etc. Als ik weer een keer geld heb (#studentleven) wil ik ook een longboard gaan kopen :).

  • Leave a Reply