Beauty Lifestyle

Acrylnagels laten zetten

Al een tijdje zat ik op internet te kijken naar acrylnagels. Ik baalde van mijn eigen nagels: ze waren kort en slap. Toch bleef ik volhouden dat het zetten van acrylnagels onzin was: lange nagels zijn alleen maar onhandig en bovendien is het duur. Afgelopen week heb ik m’n twijfels aan de kant gezet en besloot ik ze gewoon te zetten. De beste manier om erachter te komen of het iets is, is namelijk door het gewoon te proberen.

nagellak6

Op deze foto (uit de blogpost over Sally Hansen nagellak) kun je de normale staat van m’n nagels zien. Zo kort zijn ze altijd, omdat mijn nagels standaard scheuren als ze langer worden. Ik heb geprobeerd mijn nagels sterker te maken met allemaal verschillende nagelverharders en dat soort dingen, maar dat hielp niet. De enige oplossing was m’n nagels zo kort mogelijk houden, met langere nagels was het toch alleen maar ellende.

Wat ik graag wilde, waren nagels die iets langer waren. Niet veel langer en niet te overdreven of puntig. Ik wilde dat het er nog enigszins natuurlijk uitzag, niet dat je vanaf een grote afstand al kunt zien dat ze hartstikke nep zijn.

Mijn nagels heb ik laten zetten bij Universal Nails in Amsterdam. Ik koos hiervoor, omdat ik de foto’s op hun Instagram zo mooi vond. Ik heb zelf gekozen voor de acrylnagels van het merk Solar. Bij Universal Nails (locatie Linnaeusstraat) vond ik het in het begin best wel gek. Het grootste deel van de medewerkers praat slecht Nederlands, met elkaar praten ze dan ook alleen Chinees. Ik was daarom in het begin bang dat ze niet goed begrepen wat ik wilde. Gelukkig ging ik uiteindelijk wel naar buiten met mooie nagels. Alleen vond ik het niet heel prettig werken en was ik dus bang dat ik niet goed begrepen werd. Ik hoor wel alleen maar goede verhalen over Universal Nails, dus ik hoop dat dit eenmalig was of alleen in dit filiaal gebeurt. Misschien dat ik volgende keer een ander filiaal uitprobeer.

IMG_3530

Dit is dus hoe mijn nagels eruit zien! De kleur die erop zit, is een kleur van OPI. Helaas heb ik niet gekeken welke kleur het precies is. Nu heb ik van OPI de kleur Samoan Sand gekocht, die kleur lijkt er wel erg op. Tot nu toe ben ik alleen maar ontzettend blij met m’n nagels. Ze zijn stevig en ik kan er verder alles mee doen. Ik kan ook wisselen van kleur: de bovenste nagellak kun je met remover zonder aceton eraf halen en dan kun je er een nieuw kleurtje op doen. Normale nagellak blijft bij mij overigens op deze nagels veel beter zitten. Normaal was nagellak na drie dagen wel lelijk, met deze acrylnagels blijft dezelfde kleur gemakkelijk een week goed zitten. Wel is het hebben van deze nagels even wennen, ik heb natuurlijk nooit zulke lange nagels gehad. Typen is wennen, net zoals dingen oprapen van bijvoorbeeld de grond of een tafel en verpakkingen openen.

Tot nu toe vind ik het allemaal waard. Na ongeveer 3/4 weken kun je ze laten opvullen. Je nagel groeit natuurlijk, waardoor de acrylnagel steeds verder van je nagelriem komt te zitten. Op een gegeven moment is dat natuurlijk niet meer mooi en kun je het bij laten vullen. Waarschijnlijk ga ik dat wel laten doen, want ik word er zo blij van!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Vanessa
  17/06/2016 at 9:12 pm

  Je nagels zien er mooi uit. Ook leuk dat je van kleurtje kan wisselen!

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  27/06/2016 at 4:59 pm

  Ziet er goed uit ik heb ze er alleen zelf afgehaald.. doe dat nooit DEED ZEER en ze zien er niet meer uit
  anders in aceton laten zitten!

  • Reply
   Maartje
   27/06/2016 at 5:22 pm

   Dat klinkt niet prettig, als ik ze eraf wil ga ik maar netjes terug naar de salon!

 • Reply
  Eva
  03/07/2016 at 4:56 pm

  Mooie nagels!

  • Reply
   Maartje
   04/07/2016 at 10:00 am

   Bedankt!

  Leave a Reply