Aankopen Persoonlijk

Nieuwe camera: Sony A5100

Leuk nieuws: ik heb een nieuwe camera! Na heel lang zoeken, heb ik gekozen voor de Sony A5100. Een camera die een stuk kleiner is dan mijn vorige camera, maar ook goede foto’s maakt.

Ik heb bijna een jaar nagedacht over een nieuwe camera, afgelopen januari stond ik voor het eerst te kijken naar camera’s. Ik wilde een kleinere en vooral minder zware camera. Ik heb nu een spiegelreflex, maar die is best groot om elke dag mee te nemen. Ik wilde een camera die ik elke dag in mijn tas kon meenemen, zodat ik altijd mooie foto’s kan maken. Nu had ik een paar keer dat ik een mooi fotomoment moest missen, omdat ik dus geen camera bij me had. Dat wil ik voorkomen!

Ik vond het moeilijk om een beslissing te nemen: er zijn zo veel verschillende camera’s. Ik was bang dat ik het verkeerde zou kiezen, daardoor stelde ik de beslissing bijna een jaar uit. Afgelopen weekend vond ik dat ik genoeg getwijfeld had, het was tijd om een keuze te gaan maken. Op internet had ik grondig onderzoek gedaan, ik twijfelde nog tussen de Nikon 1 J5 en deze Sony A5100. Ik wist het niet meer, dus ik ben naar een camerawinkel gegaan voor advies. Daar bleek dat de Sony 5100 voor mij de beste keuze zou zijn.

Het is nog echt even wennen, maar ik ben er al heel blij mee. Fijn vind ik bijvoorbeeld het scherm dat je omhoog kunt klappen, bij mijn spiegelreflex was het soms gokken of ik in beeld was. Daarnaast heb je een app waarmee je je camera kunt bedienen en bijvoorbeeld ook foto’s naar je mobiel kunt sturen. Dat vind ik heel handig, want dan kan ik mooie foto’s op Instagram zetten!

Sony A5100

Hopelijk zullen er heel veel mooie foto’s op mijn blog en mijn Instagram verschijnen!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Tea
  02/12/2015 at 10:15 am

  Lijkt me een hele fijne camera, vooral de app en uitklapbaar schermpje! Ben benieuwd naar je ‘nieuwe’ foto’s 🙂

 • Reply
  Anna
  02/12/2015 at 10:18 am

  Leuk! Altijd fijn om dit soort spullen nieuw te hebben, gewoon een klein feestje! En ik vind camera’s waarvan je het scherm omhoog kunt klappen zó handig. Dat mis ik inderdaad ook bij mijn spiegelreflex. Veel plezier ermee :).

  • Reply
   Maartje (admin)
   02/12/2015 at 11:31 am

   Dankjewel, dat komt vast goed! Het schermpje gebruik ik nu al veel merk ik inderdaad :).

 • Reply
  Veerlez
  02/12/2015 at 10:27 am

  Wat een heerlijke camera lijkt me dit! Hij zal wel duur zijn? Ik wil eigenlijk ook weer een nieuwe camera!

  • Reply
   Maartje (admin)
   02/12/2015 at 11:33 am

   Hij was €549. Dat is best wel een bedrag ja, maar de goedkopere camera’s waren qua kwaliteit zo veel minder, dat ik het er voor over had!

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  02/12/2015 at 11:39 am

  Ziet er goed uit ik heb nu een olympus waar ik erg blij mee ben!

  • Reply
   Maartje (admin)
   02/12/2015 at 5:33 pm

   Olympus leek me inderdaad ook een heel fijn merk!

 • Reply
  Deisy
  04/03/2016 at 8:18 pm

  Hi Maartje. Ik kwam op je blog terecht via Google aangezien ik op zoek was naar een review voor bovenstaande camera. Kun jij mij aangeven of je er nog steeds erg tevreden mee bent? En waar je misschien tegen aan bent gelopen (of helemaal niet). Ik zit er namelijk over na te denken om deze ook aan te schaffen hihi. Heel erg bedankt in ieder geval.

  • Reply
   Maartje (admin)
   06/03/2016 at 9:49 am

   Ik ben er nog steeds hartstikke blij mee! Waar ik wel tegenaan ben gelopen, is dat de camera iets kwetsbaarder is dan ik gewend was. Ik ben gewend om te werken met grote spiegelreflexcamera’s die wel tegen een stootje kunnen. Daarnaast ben ik een beetje onhandig, dus laat ik camera’s best vaak vallen. Inmiddels heb ik al een keer de lens moeten verwisselen, omdat ik dus de camera had laten vallen. Dat is in ieder geval compleet mijn schuld, maar misschien wel handig om te weten. Behalve dat vind ik het echt een perfecte camera.

  Leave a Reply