Aankopen Duurzaamheid Fashion

Mijn nieuwe Kings of Indigo duurzame jeans

Al een tijdje wilde ik een spijkerbroek van Kings of Indigo. Ik was natuurlijk keihard beïnvloed door Iris en Sara en toen ik een lichtere spijkerbroek zocht, kwam ik direct bij dit merk uit.

De broeken zijn duurder dan ik gewend ben van spijkerbroeken, maar goed dat is logisch. Dit is namelijk pas m’n tweede duurzame broek. Ik investeer nu graag in een kledingstuk waar een merk achterzit dat zich inzet voor duurzaamheid en fair fashion. Kings of Indigo is lid van de Fair Wear Foundation, op hun website kun je precies zien wat waar geproduceerd wordt en volgens Rank a Brand is het één van de meest duurzame jeansmerken.

Dat je meer betaalt voor zo’n broek is dus alleen maar logisch, het is eerder vreemd dat een ander merk spijkerbroeken van €20 kan produceren. Ik kocht deze broek in de sale voor €77,95, dat vind ik echt niet veel voor een mooie duurzame broek van deze goede kwaliteit. De broek is nog steeds in de sale, maar gek genoeg betaal je nu €103,95*. Ik heb geen flauw idee waarom.

De stof van de broek is erg zacht, waardoor de broek heel prettig aanvoelt. Daarnaast is ‘ie ook nog een beetje stretch, waardoor de broek goed aansluit. De kleur is precies wat ik wilde, dus deze aankoop is helemaal een succes.

* Dit is een affilatelink, dus als je de broek via deze link koopt, krijg ik daar geld voor. Als je dat doet: thanks!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Josianne
  04/09/2017 at 7:24 am

  Wat een mooie broek! En €129,95 vind ik nog steeds meevallen voor een spijkerbroek (wat de originele prijs is geloof ik), al helemaal als ‘ie duurzaam is!

 • Reply
  Janna
  07/09/2017 at 5:19 pm

  Wat een gave broek, heel mooie kleur ook. Ik vind het bedrag als student best veel, maar het is natuurlijk wel fijn dat ‘ie duurzaam is 🙂

  • Reply
   Maartje
   10/09/2017 at 9:10 am

   Ja natuurlijk is het best veel! Het scheelt gelukkig dat ik voor de rest amper kleding koop en daar wat geld overhoud.

 • Reply
  Iris
  13/09/2017 at 5:13 pm

  Jaaaa, King of Indigo is zo fijn! Ik heb er twee broeken van, de eerste was een rib uit mijn lijf en de tweede kocht ik in de sale, maar met beide nog steeds zo blij. De kwaliteit is echt heel goed en ze zitten superlekker. Die jij hebt is ook heel mooi, zo’n hoog model vind ik heel tof <3

  • Reply
   Maartje
   15/09/2017 at 10:38 am

   Ik merk nu inderdaad al dat de kwaliteit veel beter is dan ik gewend was van andere broeken!

  Leave a Reply