Aankopen Duurzaamheid Fashion

Mijn nieuwe Veja sneakers

Als ik naar het slechte weer buiten kijk, is dit misschien een beetje een gekke periode om nieuwe sneakers te kopen. Maar goed, mijn trouwe Adidasjes waren inmiddels na twee jaar wel overleden.

Ik zocht vervanging voor m’n Adidas sneakers en was eigenlijk van plan om precies dezelfde te kopen. Ik vond ze nog steeds even mooi.

Toch besloot ik verder te kijken en te onderzoeken of ik een duurzamer alternatief kon vinden. Ik stuitte op het merk Veja dat ook simpele witte gympen maakt, maar dan veel duurzamer. Dat was de moeite waard om te proberen! Ik bestelde de Veja Esplar, dat leken mij de meest simpele.

Veja is een Frans merk dat bekend staat om hun eerlijke manier van werken. Op de site kun je ook precies zien waar hun materialen allemaal vandaan komen. Bij de desbetreffende schoen op de site, kun je dan weer zien welke materialen er gebruikt zijn voor de schoenen.

De Veja Esplar bestaat bijvoorbeeld uit leer, wild rubber en gerecycled katoen. Het leer wordt op een biologische manier gelooid, zodat het zo min mogelijk effect heeft op het milieu. Wild rubber is natuurlijk rubber uit de Amazone. De katoen koopt Veja van 320 verschillende families die leven van biologische landbouw. Over het algemeen kun je dus zeggen dat dit een vrij duurzame schoen is! Afgezien van het leer natuurlijk, hoewel het biologisch gelooid is, blijft dat een beetje dubbel. Veja verkoopt ook vegan schoenen, mocht je absoluut geen leer willen.

Inmiddels loop ik er al een tijdje op rond en ben ik er erg blij mee. Wel merk ik dat ze een stuk minder ondersteuning geven dan mijn Adidas Superstar: de zool is een stuk dunner. Qua hoeveelheid ondersteuning kun je ze vergelijken met All Stars, denk ik.

Voor nu prima, maar de volgende keer ga ik weer wat zoeken met wat meer ondersteuning. Ik zag de V10 al van Veja, dezelfde kleur en stijl, maar dan met een dikkere zool. Misschien dat dat ‘m wordt de volgende keer!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Hester
  06/11/2017 at 7:10 pm

  Ten eerste: LOVE je nieuwe thema! Heb je veel zelf aangepast of gewoon heel goed gezocht (vind dit op de een of andere manier als een belediging klinken, maar zo is het niet bedoeld)? Vind je schoenen ook heel nice, zeker als je weet wat het verhaal erachter is.

  • Reply
   Maartje
   06/11/2017 at 9:56 pm

   Haha thanks! Goed gezocht, en een beetje aangepast :).

 • Reply
  LOUISE - LOUVETTE
  08/11/2017 at 7:45 pm

  Heel erg leuke schoenen, met een mooi concept!

 • Leave a Reply