Aankopen Lifestyle

The Hunger Games boxset

Inmiddels is het alweer vijf jaar dat ik voor het eerst The Hunger Games las. Ik moest toen even inkomen, maar daarna was ik verkocht. Het boek was precies wat ik goed vond: een boek dat zich afspeelt in de toekomst en daarnaast hartstikke spannend is. De films had ik nog niet gezien. Of nouja, de eerste film heb ik gezien, maar daarna vergat ik naar de bioscoop te gaan. Gelukkig is nu de blue-ray box uit!

Als je het niet kent: The Hunger Games (in het Nederlands De Hongerspelen) is een trilogie, geschreven door Suzanne Collins. Het bestaat uit drie delen: The Hunger Games (De Hongerspelen), Catching Fire (Vlammen) en Mockingjay (Spotgaai). Het vertelt het verhaal van het land Panem, dat onderverdeeld is in 12 districten. Er waren eerst 13 districten, maar in een opstand is dit dertiende district door de hoofdstad (Het Capitool) afgebrand. Als straf voor deze opstand, vinden elk jaar The Hunger Games plaats. Uit elk district moeten één meisje en één jongen meedoen aan deze Hunger Games: een gevecht in een arena tot de dood, waar de rest van de mensen verplicht naar moet kijken.

De eerste film had ik dus gezien, maar daarna had ik niks meer bekeken. Nadat ik eenmaal een film achterliep, had ik besloten om maar te wachten totdat alle films uit waren. Dan kon ik tenminste een mooie box kopen en alle films achter elkaar kijken. Dat is nu eindelijk zo ver!

THG2 THG3

In deze set zaten ook nog eens hele mooi sleutelhangers.

Ik moet zeggen, ik ben best nieuwsgierig naar de andere films. Ik vond het eerste boek echt het beste. Catching Fire, het tweede boek, vond ik nog steeds goed, maar minder leuk dan de eerste. Van het laatste boek, Mockingjay, vond ik eigenlijk zonde dat het nog geschreven was. De enige reden dat ik dat boek heb uitgelezen, was omdat ik wilde weten hoe het afliep. Ik ben dus erg benieuwd hoe goed ik de films ga vinden. Dat ik deze boeken las, is inmiddels ook al zo lang geleden en ik weet eigenlijk ook niet meer zo goed wat er precies gebeurde. Dat is denk ik alleen maar fijn, dan vind ik het niet vervelend als het anders gaat dan in het boek.

Het goede aan de eerste film, vond ik de manier van filmen. Vooral de stukken dat Katniss door het bos rent vond ik goed, je krijgt het gevoel alsof je er middenin zit. Daarnaast is het ook erg meeslepend, je wordt echt meegenomen in het verhaal en in de compleet nieuwe wereld. Ik vind Jennifer Lawrence perfect als Katniss, eigenlijk is ze precies zoal ik me had voorgesteld toen ik het boek aan het lezen was. Je kunt je dus vast wel voorstellen dat ik niet kan wachten!

THG4

.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply