Aankopen Creatief

Weer eens tijd voor verandering (nieuwe layout)

De vorige layout die ik had, stamde alweer uit 2013. Hoewel ik hem nog steeds leuk vond, was ik ook wel weer toe aan iets nieuws. Eerst was ik van plan om mijn huidige thema wat aan te passen en dus ging ik op zoek naar goede tutorials om dit voor elkaar te krijgen. Een geheel nieuw thema maken kan ik (nog) niet, maar misschien kon ik wel wat veranderen? Afijn, zoekend naar tutorials kwam ik terecht bij Solo Pine en besloot ik opeens een thema te kopen.

Het lastigste onderdeel was waarschijnlijk één van de thema’s van Solo Pine uitkiezen: ze hebben een paar prachtige thema’s die ik allemaal goed bij mijn blog vond passen. Uiteindelijk heb ik deze gekozen, omdat ik die slider in het begin zo leuk vond. Daarnaast wilde ik wel mijn sidebar houden en zo viel er alweer wat af. De sidebar heb ik overigens wel heel wat uitgedund. In mijn vorige layout wilde ik absoluut geen menu aan de bovenkant. Dat heb ik geweten, want mijn sidebar zat volgepropt met menu’s en informatie die ik nergens anders kwijt kon. Dat vond ik uiteindelijk irritant, er ging veel te veel aandacht naartoe. Nu heb ik dus heel wat minder informatie in mijn sidebar gezet en volgens mij oogt het nu een stuk rustiger.

De thema’s van Solo Pine vind ik overigens echt aan te raden. Je kunt (zelfs zonder kennis van HTML, PHP, CSS of wat dan ook) bijna alles aanpassen en naar je eigen smaak veranderen. Daarnaast staat hun site vol met tips en uitleg voor als je er toch niet uitkomt. Ik zag ook al veel mensen die zeiden dat ze snel reageerden op vragen, maar gelukkig heb ik zelf geen vraag hoeven te stellen. Als laatste: echt duur vind ik zo’n thema niet. Het is een stuk goedkoper dan een thema voor je laten maken door een ontwerper en dit vind ik eigenlijk net zo mooi.

Het logo van mijn vorige layout heb ik overigens gehouden, omdat ik het logo nog steeds mooi vind. De Eiffeltoren met dat rondje eromheen heb ik zelf getekend (met mijn Wacom tablet), Angelina had daar dit logo van gemaakt.

Wat is er verder veranderd?

 • De indeling van categorieën is compleet veranderd. Er zat eerst namelijk geen systeem in. De categorieën kun je in de menubalk bovenin vinden. Ik heb nu alles onderverdeeld onder de drie belangrijkste categorieën: recepten (eten), recensies en persoonlijk.
 • De tekst in de pagina “over mij” stamde ongeveer uit 2012, dus die heb ik volledig aangepast.
 • Ik heb een nieuwe pagina toegevoegd, namelijk de disclaimer. Zo’n pagina had ik nog niet en het zou wel eens van pas kunnen komen.
 • Ik heb eindelijk een Pinterest button gemaakt. Hier hadden mensen (een behoorlijke tijd geleden) al om gevraagd, maar ik vond het lelijk staan. Ik denk nu dat ik een goede middenweg heb, ik heb nu namelijk een kleine en tamelijk (denk ik) onopvallende button als je over de afbeelding gaat.
 • Van de accentkleur turquoise ben ik naar lichtblauw gegaan. Dat lijkt een kleine aanpassing, maar ik was dat turquoise helemaal zat en ben hier dus al erg gelukkig mee.
 • Ik heb eindelijk een favicon (die kleine Eiffeltoren die je hopelijk in de adresbalk ziet).
 • Op je mobiel kun je mijn site nu ook goed bekijken. Hier gebruikte ik eerst een plugin voor, maar die plugin gaf mijn blog een compleet ander uiterlijk. Nu sluit de mobiele versie van mijn blog tenminste goed aan bij de normale versie.

Verder moet er ook nog wat dingen aangepast worden hoor. Zo wil ik mijn recepten index nog opleuken (die heb ik namelijk al behoorlijk lang ook niet bijgewerkt, oeps!) en er zullen hier en daar nog wel wat foutjes zitten. Zie je een foutje of iets anders raars, laat het me alsjeblieft weten!

 

Zo ziet het er nu dus uit.

De vorige layout (toen ik hem net had, later heb ik al een paar kleine dingen aangepast).

site1

Hoe het er nu uit ziet als je op mijn site komt, met in het begin een slide met de laatste blogposts.

site2

Als je dan iets naar beneden gaat, zie je als het goed is zoiets!

Nu de belangrijkste vraag: wat vinden jullie ervan?

Foto bovenaan door Leigh Kendell 

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Rahma
  15/07/2015 at 9:06 pm

  Hele mooie layout!

  • Reply
   Maartje (admin)
   15/07/2015 at 9:12 pm

   Thanks!

 • Reply
  Kimberley
  15/07/2015 at 11:49 pm

  Heel leuk en lekker overzichtelijk zo. En wat heb je lang geen nieuw thema gehad, wauw! Ik vind het altijd extra inspiratie geven als ik weer een nieuw thema heb, dus volgens mij kan jij er ook weer lekker tegenaan zo. Geniet ervan! <3

  • Reply
   Maartje (admin)
   16/07/2015 at 9:30 am

   Merci! Ja hè, het was echt nodig!

  Leave a Reply