Lifestyle Persoonlijk Wonen

Over ons nieuwe appartement en verhuizen naar een andere stad

Er gingen bijna drie maanden voorbij. In die maanden verhuisden we naar Haarlem, begon ik met een tweede studie en schreef ik het eerste voorstel voor mijn scriptie. Om bij het begin te beginnen: we verhuisden dus naar Haarlem.

Om even je geheugen op te frissen: hiervoor woonden we in Diemen-Zuid. Ik verwachtte dat dat een tijdelijke oplossing was, maar dat was alweer een tijdelijke oplossing van twee jaar. In het begin was het voor ons perfect: we konden eindelijk samenwonen en woonden dicht bij onze studies. Toch wilden we na twee jaar wel wat anders. In Diemen hadden we maar één kamer en dat was best onhandig als ik er om half zes uit moest. De buurt was ook niet fantastisch: het was op fietsafstand van Amsterdam, maar ik voelde me vaak onveilig. Wat ik overigens wel erg ga missen is de pizzeria daar. Echt, die pizza’s zijn de allerbeste.

Nu wonen we dus in Haarlem. Een stad waar ik al heel lang wil wonen. Qua reistijd maakt het niet zo veel uit en de buurt is zo fijn. Ik heb me nog geen moment onveilig gevoeld. Het is al zo leuk om gewoon een wandelingetje te maken door de buurt, iets wat ik in Diemen nooit had gedaan. Verder kan ik ook na 20 minuten fietsen al op het strand staan.

Het appartement is iets groter, maar vooral handiger ingedeeld. We hebben nu een (kleine) aparte slaapkamer en voor ons gevoel veel meer ruimte.

Ook niet geheel belangrijk: we hebben nu een aansluiting voor een wasmachine (nooit meer naar de wasserette!), een vaatwasser en een balkon (!!!!!). Ik ben een gelukkig mens.

De komende tijd zal ik nog wat meer foto’s delen, we wonen er nu nog maar een week en er moet nog wel het een en ander gebeuren. Hier een paar ingezoomde foto’s, zodat je de troep die eromheen staat niet kunt zien:

Over ons nieuwe appartementOver ons nieuwe appartementOver ons nieuwe appartementOver ons nieuwe appartement

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  L
  17/04/2017 at 3:45 pm

  Wow ik wist niet dat die appartementen in Diemen best tegenvallen… Ik heb ze weleens bekeken, en als ik jouw beschrijving ervan lees zijn ze echt veel te duur voor wat je ervoor krijgt. (Maar dat is in Amsterdam en volgens mij in Utrecht volgens mij altijd wel zo…)
  Fijn dat Haarlem beter bevalt!

  • Reply
   Maartje
   17/04/2017 at 4:44 pm

   Ja klopt. In de tijd dat ik er woonde, kwamen er ook steeds minder voorzieningen (terwijl het ook steeds duurder werd). Maar goed, het blijft inderdaad dichtbij Amsterdam, dus dan zit ’t alsnog vol.

  Leave a Reply