Lifestyle

Nieuwe layout

Misschien dat je het al zag toen je op mijn blog kwam: ik heb een nieuwe layout! Zelf ben ik hier al ontzettend lang mee bezig, maar vandaag is het dan ook echt voor iedereen goed te zien.

Mijn vorige layout vond ik absoluut niet lelijk, maar het miste voor mij wat functies. Op een gegeven moment was ik zo veel aan het aanpassen in de code, dat ik besloot om met een nieuw theme te beginnen. Ik tekende hoe ik mijn site wilde en dacht daar vervolgens nog een paar weken over na.

Afgelopen week leverde ik de laatste opdracht voor mijn studie in, wat betekent dat ik vakantie heb! Dat betekent: tijd om eens goed te zitten en te kijken naar het design van mijn blog. Het heeft zeker drie dagen gekost om alles te krijgen zoals ik wilde, daar gaat toch altijd meer tijd in zitten dan ik denk. Uiteindelijk ben ik super tevreden!

Oud

site1

site2

(dit zijn foto’s van toen ik het oude thema net geïnstalleerd had)

Nieuw

Schermafbeelding 2016-06-28 om 14.47.39

Schermafbeelding 2016-06-28 om 14.48.02

Schermafbeelding 2016-06-28 om 14.49.02

Schermafbeelding 2016-06-28 om 14.54.51

Schermafbeelding 2016-06-28 om 14.48.18

De veranderingen

Waarschijnlijk het meest opvallende: de homepagina is geen lijst meer van alle blogposts onder elkaar, maar je ziet nu alles naast elkaar. Zelf vind ik dat mooier, zo worden oudere blogposts minder snel vergeten en kun je in één oogopslag zien wat er de afgelopen week online is gekomen.

Sorteren

De blogposts op de homepagina kun je nu sorteren op “bookblog”, “lifeblog” en “video”. Er zijn namelijk lezers die alleen voor mijn blogposts over boeken komen en bezoekers die meer een lifeblog willen zien zonder serieuzere stukjes over boeken. Dat kan nu! Mijn video’s vond ik ook een categorie apart, dus daar kun je ook op sorteren. Wil je alles zien, dan hoef je niet te sorteren en kun je het ook op “All” laten staan.Je kunt nu als je lang aan het scrollen bent met het pijltje rechtsonder weer snel en gemakkelijk naar boven.

De bovenste balk met mijn logo en menubalk schuift mee als je gaat scrollen, zodat je elk moment naar elke pagina kunt gaan. Ik heb geen sidebar meer, in plaats daarvan is deze informatie in de footer te vinden.

Vernieuwde receptenindex

Waar ik nog wel het meest blij mee ben: mijn nieuwe receptenindex! Hier ben ik de afgelopen dagen wel het langste mee bezig geweest. Ik had eerst een index met linkjes naar de desbetreffende blogpost van het recept. Dat is nu niet meer het geval. Ik wilde slechts de recepten in mijn index, niet het hele verhaal dat ik er in een blogpost bij schrijf. Zo kun je het recept snel vinden. Mocht je de blogpost er alsnog bij willen lezen, dan kan dat alsnog, bij het recept staat een knop met een link naar de blogpost die erbij hoort. In deze index kun je ook bovenaan sorteren op allerlei categorieën, het werkt een stuk beter dan mijn vorige index! Het kan overigens zijn dat je wat recepten mist in deze index, ik ga namelijk een paar recepten opnieuw maken. Sommige recepten zijn alweer vier jaar oud en hebben dan ook een erg verouderde foto.

Uiteraard is de layout responsive en kun je mijn site op elk apparaat zonder problemen bekijken.

Mijn logo is misschien nieuw voor je. Inmiddels heb ik dit nieuwe logo een paar weken, ik had het zonder aankondiging al in mijn vorige layout gezet. Dit logo heb ik (wederom) zelf met de hand getekend en vervolgens digitaal gemaakt door het in Illustrator aan te passen met mijn Wacom tablet.

[vc_separator type=’normal’ position=’center’ color=” border_style=” thickness=” up=” down=”]

Ik ben in ieder geval ontzettend blij met deze verandering! De aankomende tijd zal ik nog hier en daar iets aan moeten passen, maar het belangrijkste staat nu in ieder geval goed. Als je nog ergens op mijn blog iets geks of een foutje ziet staan, laat het me weten!

Wat vinden jullie van deze nieuwe layout?

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Janna
    15/07/2016 at 9:25 pm

    Het ziet er echt prachtig uit, heel mooi! <3

  • Leave a Reply