Lifestyle Wonen

Ik heb nu ook een pannenkoekplant (pilea)

Eerst zag ik deze plant nooit, maar opeens lijkt het wel alsof iedereen een pannenkoekplant (oftewel pilea peperomioides) heeft. Je begrijpt het: ik wilde natuurlijk ook meedoen en kocht zo’n plant.

Eigenlijk is deze plant opeens populair geworden. Vooral door foto’s op Pinterest, Instagram en Facebook wil iedereen zo’n plant. In het begin waren ze helemaal niet goed te krijgen. Hierdoor ontstond op Instagram een ware ruilhandel in stekjes. Op Marktplaats stonden (en staan) voor tussen de 5 en 10 euro ook allerlei stekjes te koop.

Eerst wilde ik ook zo’n stekje, maar die handel via Instagram vind ik zó chaotisch. Iemand plaatst een foto van zo’n plant met de vraag “wie wil er een stekje?” en je hebt vervolgens meer dan 50 reacties. Ik gok erop dat die mensen niet meer dan 50 stekjes hebben, dus ik vond het een beetje lastig.

Ik besloot het dus iets anders te doen. Ik kocht mijn plant gewoon bij de Intratuin. Iets minder leuk dan zo’n stekje opgestuurd krijgen, maar goed. Intratuin had de trend ook door en verkoopt nu als een van de enige deze plant. Dat wisten ze overigens zelf ook nog niet. In de winkel vroeg ik naar deze plant en liet ik zelfs een foto zien. De verkoper keek moeilijk naar de foto en mompelde: “Nee, nog nooit gezien, nee die ken ik niet”. Verderop in de winkel had ik het echter toch gevonden: een bord waarop de pannenkoekplant wordt aangeduid als dé nieuwe trend, met daaronder heel veel plantjes.

plant2

Deze plant wordt gezien als een erg makkelijke plant, wat ook voor een groot deel de reden is waarom deze plant iets voor mij is. Ik laat namelijk echt elke plant tot nu toe dood gaan. Zelfs mijn cactussen hebben het niet overleefd, omdat ik ze te weinig water had gegeven. Ja, echt.

Gelukkig heb ik me nu een beetje ingelezen met deze plant: hij hoeft één keer per week water. Dat moet te lukken zijn, toch? Daarnaast lees ik hier en daar iets over plantenvoeding, maar dat heb ik nog niet gekocht. Dat blijkt ook niet de allergrootste ramp te zijn: mijn plant doet het prima! Ik heb zelfs al meerdere stekjes. Inmiddels heb ik één stekje in een apart potje gezet, dus ik hoop erg dat die het overleeft.

Dus, wil iemand nog een stekje?

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Alette
  09/09/2016 at 9:06 am

  Jaaa leuk! M’n pot nutella staat al klaar ?

 • Reply
  Laura Vonk
  09/09/2016 at 8:43 pm

  Nog niet vaker gezien, maar wat een leuk ding! Mooie plant. X

 • Reply
  Els Janssens
  12/09/2016 at 3:17 pm

  Heb je nog een stekje op overschot?

  • Reply
   Maartje
   15/09/2016 at 8:21 pm

   Bijna! Ik zal het op m’n blog zetten als ik nieuwe stekjes heb.

 • Reply
  Eus p
  17/09/2016 at 7:05 pm

  Leuk! Was ooit een populair plantje in de jaren 70. Jeugdsentiment voor mij. Mocht je een stekje hebben, dan houd ik mijn aanbevolen.

  • Reply
   Eus Posthuma
   17/09/2016 at 7:08 pm

   Er ging iets mis bij het verzenden.

  Leave a Reply