Beauty Lifestyle

Opgestoken vlechten

Ik houd van vlechten. Inmiddels kost het me niet zo veel moeite en tijd meer, maar het ziet er wel uit alsof ik er veel moeite en tijd in gestoken heb. Dat is altijd een fijne combinatie! Deze vlechtjes heb ik vaak de dag voordat ik mijn haar was. Dat werkt wel het beste: als ik mijn haar net gewassen heb, blijft het niet zo stevig zitten.

Ik vond het altijd heel vervelend dat beautybloggers de meest lastige kapsels deden in een video en dan zeiden dat het absoluut niet moeilijk was en je het echt wel in een minuut kon doen. Ik weet niet of mijn handigheid op het gebied van haar en vlechten beter is geworden, of dat dit echt een makkelijk kapsel is. Feit is dat ik dit wel snel voor elkaar heb en het niet meer moeilijk vind.

haar2

Dit is eigenlijk de basis, twee ingevlochten vlechten. Pak een kam en maak een scherpe scheiding, trek deze helemaal door op je achterhoofd. Zorg dat je haar goed doorgekamd is en maak één kant vast met een elastiekje. Begin bij de andere kant met invlechten. Je begint vooraan bij je scheiding met een klein plukje met vlechten. Pak steeds elke keer als je vlecht, een stukje haar erbij zodat je plukjes steeds groter worden. Dit is ook het moment dat je kunt bepalen welke kant je vlecht opgaat, dus bedenk goed of je je vlecht meer langs je oor wil of meer langs je scheiding. Het maakt niet echt uit wat je doet, als beide kanten maar hetzelfde zijn! Ga door met vlechten totdat al het haar ‘op’ is en je verder gaat in een gewone vlecht.

Als je twee vlechtjes hebt, kun je die met knotspelden op je hoofd vastmaken. Schuifspeldjes werken ook wel, maar met knotspelden blijft het bij mij steviger vastzitten. Je gebruikt ze door ze half in je haar te steken, het speldje 90 graden te draaien en daarna helemaal verder te steken.

Breng je rechtervlecht naar de linkerkant van je hoofd en zet het daarna vast met één knotspeld. Daarna kun je het uiteinde van je vlecht proberen onder de vlecht te verstoppen en dit vastzetten met weer een speld. Met de andere vlecht doe je precies hetzelfde, je brengt de linkervlecht naar de rechterkant van je hoofd (over de andere vlecht) en je verstopt het uiteinde. Zet alles nog vast met spelden en voilà, je kapsel is klaar!

amsterdam5

Dit haar had ik bijvoorbeeld op de foto’s van mijn blogpost Amsterdam in de zon! Daarnaast kun je mij in mijn video snel zien invlechten. Misschien dat ik het opsteken ook nog eens film en ergens in een video stop, laat vooral weten als je dat wil zien!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  inaya
  04/04/2016 at 12:38 pm

  supermooi! ik draag ook graag een vlecht(en) in mijn haar, lekker makkelijk.

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  04/04/2016 at 1:15 pm

  Ziet er echt zo tof uit! heel mooi gedaan

 • Reply
  Hester
  04/04/2016 at 2:53 pm

  Ik vind het zooo knap als mensen dat kunnen haha, ik zou écht niet weten hoe!

 • Reply
  Karlijn
  04/04/2016 at 6:15 pm

  Ziet er leuk uit! En knotspelden is een handige tip, ik probeer er altijd met schuifspeldjes een stevig geheel van te maken, maar dat blijft inderdaad niet heel geweldig zitten.

 • Reply
  Claudia
  05/04/2016 at 9:48 pm

  Heel erg mooi meid! Dat is ook precies wat ik met mijn blog wil bereiken. Laten zien dat al die kapsels helemaal niet moeilijk zijn!

 • Reply
  Eva
  06/04/2016 at 1:00 pm

  Echt zo ontzettend mooi, sierlijk en toch speels. Als ik dat zo zie, mis ik mijn lange haar wel een beetje 😉

 • Leave a Reply