Persoonlijk

2013 in willekeurige highlights

Ik zie zulke blogs al zo vaak langskomen op blogs. Ik wil natuurlijk niet m’n kans verdoen om ook zo’n blog te schrijven en eens te vertellen wat ik allemaal gedaan heb afgelopen jaar. Niet dat jullie daar al niet genoeg van hebben gelezen (als je m’n blog volgt dan), maar ik houd nou eenmaal erg van overzichtjes en de hele kerst- en oud & nieuw sfeer.

Meest gelezen blogspot

M’n Spam je blog blogpost. Eh ja, dat vond ik wel even teleurstellend. Ook de blogpost met de meeste reacties trouwens: 32 welteverstaan. Daarnaast zijn m’n blogposts over kleding het meest gelezen, zoals Mooie laarzen hè. Dat vind ik ook wel opvallend, ik voel me namelijk altijd een mislukte fashionblogger als ik over kleding blog. Dan denk ik dat er toch wel duizend andere fashionbloggers zijn die dat beter kunnen. Misschien moet ik ook maar een fashionblog beginnen (nee toch niet). Oh en m’n minst gelezen blogspot is m’n allereerste blogspot, Favoriete boeken #1, dat vind ik dus niet zo’n verrassing. In het begin had ik zo’n 10 bezoekers per dag (ik was zo blij als m’n record verbroken werd met bijvoorbeeld 15 bezoeken), nieuwe bezoekers gaan  natuurlijk niet helemaal m’n eerste post bezoeken. Dat is misschien maar goed ook.

Mijn Instagram foto’s met de meeste likes.

Mijlpalen

Wat ik echt heel cool vond, was toen ik als tweede een recensie schreef over IV van Arjen Lubach. Daarna werd ik geretweet door Arjen Lubach, zette hij het op z’n Facebook en site. Je kunt je vast wel voorstellen dat ik daarna dansend in m’n kamer stond. Laatst werd ik overigens ook door Sylvia Witteman geretweet, maar dat heeft verder niks met m’n blog te maken. Daarnaast was ik helemaal blij toen ik 40 followers had, en zette ik deze foto op Twitter. Nadat ik die foto maakte, werd ik overigens gelijk door één persoon ontvolgd.

Maar het allerleukste?

Het allerleukste aan bloggen vind ik niet de aantal pageviews en reacties van bekende Nederlanders. Ik word blij van leuke reacties van andere bloggers en dat ik steeds meer bloggers leer kennen. Ik vind het leuk dat ik vrienden heb die ook bloggen (zie Mirthe en Alette bijvoorbeeld), mensen die begrijpen over wie je het hebt als je het over bepaalde bloggers of blogs hebt.

Samen met Alette op de verjaardag van Mirthe.

Samen met Alette op de verjaardag van Mirthe.

2013 zonder blog

Bloggen was natuurlijk niet het enige wat ik heb gedaan. In 2013 heb ik veel gelezen, aan school gewerkt en tentamenweken overleefd, vakantie gevierd en op vakantie geweest. Ik heb een nieuwe camera gekocht en daarmee filmpjes gemaakt, ik heb mijn lay-out laten maken door Angelina en ik heb heel veel gekookt en gebakken. In juni was ik alweer een jaar samen met mijn vriend (ondertussen dus langer dan anderhalf jaar). Ik was er van overtuigd dat ik naar de HKU wilde en Graphic Design wilde doen, maar toen ik bezig was met m’n portfolio kreeg ik al de zenuwen en bleek ik het helemaal niet zo leuk te vinden als er deadlines aan vastzaten. Ik vind het veel fijner als hobby. Wel raakte ik geobsedeerd door lettertypes. Ik schreef me in voor Nederlandse taal en cultuur aan de UvA.SAMSUNGIbiza.

Als ik zo terugkijk was 2013 echt een topjaar. Ik heb zin in 2014, ik heb zin om aan m’n studie te beginnen (en eerst m’n examens te halen..), weer veel te lezen en m’n enorme vakantie te benutten door vakantiewerk en op vakantie te gaan. Ik kan niet wachten.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Femke
  30/12/2013 at 7:59 pm

  Wat stom eigenlijk dat zo’n spampost de meeste reacties krijgt en views.. nou weet ik al dat ik zo’n post noot ga doen haha kan ik ook niet teleurgesteld raken.

  Verder leuke post, leuke blog heb je ook!

  liefs,
  Femke

 • Reply
  Sas
  30/12/2013 at 9:20 pm

  Super leuk overzichtje. Ik wens je al het goeds voor 2014!

 • Reply
  Mirthe
  30/12/2013 at 11:46 pm

  Wow anderhalf jaar is zo lang! 🙂
  En ik vind die foto van jou en Lot in mijn tuin echt leuk 🙂

 • Leave a Reply