Persoonlijk

Concert Ellie Goulding Ziggo Dome 2016

Gisteren was ik echt naar het beste concert dat ik ooit heb meegemaakt, namelijk het concert van Ellie Goulding in de Ziggo Dome. Ik was nog nooit naar een concert van haar geweest, omdat het vorige concert (zo’n 4 jaar geleden) precies in mijn tentamenweek viel. Ik had toen zo ontzettend veel spijt, dat ik naar dit concert moest gaan.

Ik ben al best wel lang fan van Ellie Goulding. Het begon allemaal toen ik haar nummer Starry Eyed op MTV zag langskomen, dat nummer is inmiddels alweer uit 2010. Haar eerste album, Lights, vond ik geweldig en daarna vond ik Halcyon Days helemaal perfect. Toen ik dacht dat het echt niet meer beter kwam, kwam ze met haar nieuwste album, Delirium. Haar laatste album is iets meer pop dan eerder, maar daardoor niet minder leuk. Het zijn liedjes waarbij ik gelijk wil dansen als ik ze hoor en waarbij ik de tekst helemaal kon meezingen na minder dan een week. Dat geeft wel aan hoe vaak ik alle nummers al gedraaid heb.

Je kunt je dus waarschijnlijk wel voorstellen dat ik echt niet kon wachten om naar het concert te gaan. In het begin wist ik ook niet zo goed wat ik moest verwachten: meestal ga ik naar een concert van een band, maar Ellie Goulding was natuurlijk alleen. Dat kwam helemaal goed: ik heb echt nog nooit een concert meegemaakt dat ik zo goed vond als dit concert.  Ze had veel dansers, meerdere outfits en een enorm mooi podium. Het was verrassend, goed uitgedacht en voor mij erg vernieuwend. Ik was soms verbaasd over wat er allemaal gebeurde. Soms verdwenen de dansers opeens in het podium, of was Ellie opeens verdwenen en stond ze even later in een compleet andere outfit aan de andere kant van het podium te zingen. Ik wist echt niet wat ik meemaakte.

Al mijn favoriete nummers kwamen voorbij en ik vond het ook mooi dat ze een nummer (Devotion) met haar akoestische gitaar deed. Bij dit nummer kon je helemaal goed horen hoe prachtig haar stem is. Sowieso vind ik het zo knap dat ze bij de andere nummers kon dansen en springen over het podium en tegelijkertijd elke nooit zuiver zong.

Na deze avond ben ik nog meer fan van Ellie Goulding dan ik al was. Echt, wat is zij leuk en wat zingt ze prachtig. Ik ben alweer aan het wachten op de volgende tour, terwijl ik mijn Delirium muts draag die ik na het concert kocht.

ellie3ellie2
ellie4

ellie1deliriummuts

.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Hester
  27/01/2016 at 7:29 pm

  Aaaah gaaf! Het lijkt mij ook wel bijzonder, een concert van één persoon (sowieso dat je zoveel mensen bij elkaar krijgt voor, eh… jou?), maar ik geloof graag dat ze het volledig rockte. Ik ben niet heel erg fan, maar vooral haar oudere albums luisterde ik wel regelmatig en ze heeft in elk geval een heel aparte en mooie stem. Goede plek had je trouwens! 5 februari ga ik naar Imagine Dragons, ook in het Ziggodome, dus de concertkriebels beginnen alweer een beetje te komen 🙂

  • Reply
   Maartje (admin)
   29/01/2016 at 4:53 pm

   Precies, dat is inderdaad bijzonder :). Veel plezier bij Imagine Dragons!

 • Reply
  Bettie
  29/01/2016 at 1:52 pm

  ZO tof dat je er bent geweest en volgens mij had je hele goede plekken! Ik vind het jammer dat ik er niet bij kon zijn door tentamens.

  • Reply
   Maartje (admin)
   29/01/2016 at 4:53 pm

   Precies dus wat ik vorige keer had, geweldige concerten door tentamens missen is zó stom!

  Leave a Reply