Persoonlijk Reizen

Dag drie in Rome: Capitolijnse musea, Pantheon, Piazza Navona

Als je de vorige verslagen gelezen hebt, heb je vast wel gemerkt dat wij héél veel gelopen hebben. Daarom besloten we de derde dag rustig aan te doen. Of naja, we deden een poging (in “rustig aan doen” zijn wij nooit zo goed). Langs alle winkels liepen we naar De Santa Maria in Aracoeli. Deze kerk bereik je door een enorme trap op te klimmen (kijk vooral niet naar beneden als je last hebt van hoogtevrees). Bovenaan heb je nog een leuk uitzicht en dan kun je de kerk bekijken.

rome_25rome_26rome_27

Ik moet eerlijk zeggen dat ik op de derde dag wel genoeg kerken had gezien. Hoe mooi de kerken ook zijn, hoe meer je er ziet, hoe minder bijzonder het ook wordt. Het meest bijzonder aan deze kerk is een klein beeld van Jezus, maar dit beeld heb ik niet goed kunnen zien omdat er zo idioot veel mensen voor stonden.

Deze kerk is vlakbij het Capitool en dus de Capitolijnse musea. Echt, dat museum is enorm groot! Er waren een paar dingen die ik wilde zien. Maikel vertelde dat toen hij er was, er een zaal van de filosofen werd gemaakt. Deze zaal zou nu wel af zijn, dus die wilde ik zien! Daarnaast wilde ik het bekende beeld van de wolf met Romus en Remulus natuurlijk zien.

rome_28

Het museum bestaat uit twee gebouwen met een plein ertussen. Je kunt onder het plein lopen om van het ene naar het andere gebouw te komen. Je hebt overigens niet door dat je onder het plein loopt. Tenminste, ik had het niet door. We stonden opeens aan de andere kant.

rome_29

Het bekende beeld.

rome_32

De zaal van de filosofen.

rome_30

Ondertussen gingen we naar het restaurant in het museum, of eerder gezegd bovenop het museum (het was op het dak). Het restaurant zelf zat al helemaal vol, maar dat vonden we niet erg. Het restaurant was namelijk binnen en wij konden lekker buiten eten met een prachtig uitzicht.

rome_31

Dit was ons uitzicht. Gaaf toch.

rome_44

Vanuit het museum had je nog een ander leuk uitzicht: je kon vanaf de andere kant naar het Forum Romanum kijken! 

Nadat we alles gezien hadden wat we wilden (wat nog best lang duurde, het museum is groot en een soort doolhof), gingen we met de bus naar Piazza Navona. Eerst werd ons verteld dat het niet mogelijk was om dit te doen. Er zouden namelijk geen bussen in dat deel van de stad komen. Wij waren eigenwijs, hadden daar wel bussen gezien en we wilden alsnog met de bus naar Piazza Navona. Door eerst met de metro naar Termini te gaan en daar een bus te pakken, is dit ook hartstikke goed gelukt.

Eerst liepen we even rond op het plein. We gingen even bij de fontein zitten om uit te rusten, want het was ontzettend warm en we hadden alweer hartstikke veel ondernomen. We besloten om later terug te komen naar Piazza Navona om lekker te eten en dan eerst het Pantheon te bezoeken. Het Pantheon was zo veel groter dan ik had verwacht. Ik had het echt drie keer zo klein verwacht, dus ik was helemaal onder de indruk toen ik er voor stond. De binnenkant vond ik iets minder dan verwacht, maar dat was ook omdat ik daarvoor de meest mooie kerken gezien had. De kleuren waren grauw en dat was toch heel anders dan de beschilderde kerken die ik al gezien had.

rome_40 rome_39

 Piazza Navona. 

rome_34rome_35 rome_37 rome_36

Het Pantheon met het bekende gat in het dak waarmee je kunt zien hoe laat het is. Alleen niet zo handig als het regent.

Nadat we het Pantheon helemaal bekeken hadden, liepen we nog even naar het plein waar het olifantje van Bernini staat. Waarom dat een verkleinwoord is, weet ik niet, want ik vond het echt een enorme olifant. Ik had een schattig olifantje verwacht, maar dat klopte dus niet helemaal. Achter dit beeld is nog een kerk, maar daar zijn we niet in geweest. Zoals ik al eerder zei, had ik het op dit moment wel even gehad met alle kerken.

rome_38

We gingen eten op het Piazza Navona bij het restaurant Vacanze Romane en dat was echt zo enorm lekker. Ik kan dit restaurant iedereen aanraden. Eerst namen we allebei pasta. Ik had pasta carbonara, de lekkerste die ik ooit gegeten heb. In Italië maken ze die ook zonder room, dat wil ik ook thuis nog eens proberen. Maikel had pasta met rode peper, olijfolie en kruiden (de officiële naam zijn we vergeten) en dat was volgens hem ook heerlijk. Daarna hadden we nog niet genoeg gehad en namen we samen nog een pizza. Het eten was lekker, het was een mooi terras midden op Piazza Navona, de bediening  was aardig en het was niet eens duur. Perfect dus!

rome_41 rome_42rome_43

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Kimberley
    07/06/2014 at 11:50 am

    Wat een onwijs mooie foto’s! Lekker ook een dagje rustiger aan. En pizza! Haha.

  • Leave a Reply