Persoonlijk Reizen

Dag twee in Rome: Colosseum, Forum Romanum, St. Jan van Lateranen

Op de tweede dag vertrokken we naar het Colosseum en het Forum Romanum. We namen de metro en zeiden duizend keer tegen elkaar hoe fijn het was dat we met de metro konden en niet alles hoefden te lopen. Het Colosseum was in het echt zo veel groter dan ik had verwacht. Het leukste om te zien vond ik alle gangen die onder de vloer zaten. Je kunt heel goed zien hoe hoog de vloer vroeger zat en wat daar dus allemaal onder zat. In die gangen konden gladiatoren lopen en waren de hokken van de beesten.

rome_12

rome_13

rome_14

Wat ik bedoel met die vloer kun je op deze foto hierboven goed zien. Links zie je hoe hoog de vloer was, al die gangen en muren daar rechts zaten daar dus onder. Leuk toch. Het was wel een beetje jammer dat je alleen op die vloer kon staan als je een tour had. De bovenste verdieping kon je ook alleen bereiken met een tour. Ik wilde daar wel heen, maar ik heb een hekel aan zo’n tour.

Het Colosseum staat naast het Forum Romanum dus daar liepen we daarna heen. Het Forum Romanum was vroeger het echte centrum van de stad. Officieel vertaald is een Forum natuurlijk een marktplein, maar op het Forum Romanum was er veel meer dan alleen een markt. Vanaf het Forum Romanum kun je de Palatijn oplopen, dit is één van de zeven heuvels van Rome. Ze zeggen dat je vanaf de Palatijn een mooi uitzicht hebt over het Forum Romanum. Je hebt inderdaad een ontzettend leuk uitzicht, maar het Forum Romanum is niet te zien omdat daar enorme bomen voor staan. Eerst dachten we dat het beklimmen van de Palatijn een aparte bezienswaardigheid is, maar dat is dus niet zo. Vanaf het Forum Romanum kun je helemaal doorlopen naar  (en op) de Palatijn en van de Palatijn kun je weer naar het Forum Romanum. Het leukste aan het Forum Romanum vind ik bedenken wat er vroeger allemaal was. Het is dus denk ik wel het leukste als je dat van tevoren bekijkt.
rome_15

rome_18

De restanten van de Tempel van Vespasianus en Titus.

rome_16

Boog van Septimius Severus (rechts).

rome_17

Tempel van Saturnus (wat er nog van over is).

Daarna wilden we eigenlijk naar Galleria Borghese, maar dat ging helaas niet door. In Galleria Borghese kun je de beelden van Bernini zien, waaronder het bekende beeld van Apollo en Daphne waarbij Daphne in een boom verandert. Je moet daar alleen telefonisch of online reserveren, omdat er maar 360 mensen per 2 uur naar binnen mogen. Dat lijkt best veel, alleen die kaarten zijn snel weg. Toen wij wilden gaan reserveren was dit dus al uitverkocht. Nu hadden we een hele middag niks te doen dus gingen we naar de kerk van Sint-Jan van Lateranen (in het Italiaans: San Giovanni in Laterano). Dit is één van de vier pauselijke kerken. Bij het plein tegenover de kerk bevindt zich de heilige trap, een trap die Christus beklommen zou hebben. Nu wordt deze trap beklommen op de knieën. Bij elke trede doe je een gebed en je mag elkaar niet inhalen. Als je eenmaal bovenaan bent (er zijn ook nog twee andere trappen) is daar nog een kerk.

rome_20

rome_19

rome_21

rome_22

Dit is het graf van een paus, mensen gooien er zoals je ziet geld op.

rome23

De Heilige Trap.

Op de tweede dag aten we niet zo lekker dus daar heb ik geen foto van genomen, dat wilde ik zo snel mogelijk vergeten. Ik had (nogal koude) lasagne en Maikel pasta carbonara wat ook niet helemaal lekker was. Gelukkig aten we de dag erna wel echt heel lekker, maar dat zie je morgen :).

 

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Roshelle
  06/06/2014 at 8:18 am

  Die heilige trap is wel echt bijzonder om te zien!

 • Reply
  Hesteranne
  06/06/2014 at 9:38 am

  Rome is zo mooi! Ik wil er ook graag weer een keertje naar toe!

 • Reply
  Marleen
  06/06/2014 at 4:07 pm

  Ik heb eigenlijk alleen maar belabberd gegeten in rome… Mooie foto’s! Vind het een fijne stad, wil zeker nog eens terug.

 • Leave a Reply