Persoonlijk Reizen

Dag vier & vijf in Rome: Sint Pieter, Vaticaanse musea, Engelenburcht

De laatste dag in Rome alweer! Dag vijf was niet een hele dag, aangezien we al vroeg richting het vliegveld vertrokken. We hadden een hele dag uitgetrokken om Vaticaanstad te bekijken. Aangezien je met je Roma Pass geen verkorte rij en/of korting kreeg in Vaticaanstad, hadden we overal lange rijen verwacht. Gelukkig viel dat allemaal erg mee.

Eenmaal aangekomen, liepen we gelijk richting de Sint Pieter. We hadden bedacht dat het het beste idee was om eerst de Sint Pieter te doen. Als we de koepel in de middag zouden beklimmen, zou het veel warmer en drukker zijn. We waren redelijk vroeg bij de kerk aangekomen en het viel ook erg mee hoe lang de rij was. Toen we ’s middags weer langs de Sint Pieter liepen, was de rij zeker drie keer zo lang. We waren dus echt heel blij dat we vroeg waren! We hadden ook bedacht om eerst de koepel te beklimmen en daarna de kerk te bekijken. Nadat je de koepel beklommen hebt, kom je uit in de kerk (en hoef je dus niet in de rij te staan voor de kerk). Veel mensen deden het andersom, maar ik snapte niet echt waarom, dan sta je namelijk twee keer in de rij.
rome_45

rome_46

rome_47

Kijk hoe blauw de lucht is! Het lijkt wel Photoshop.

Goed, daarna gingen we de koepel beklimmen. Ik was daar bang voor, ik houd niet van kleine ruimtes, veel mensen en ik heb ook een beetje last van hoogtevrees. Combineer dat met het beklimmen van de Sint Pieter en het wordt echt een feestje. Gelukkig was het mooie uitzicht bovenaan het allemaal waard.

rome_48

Het mooie uitzicht. Het was overigens behoorlijk druk bovenop die Sint Pieter, voor deze foto heb ik heel wat mensen weg moeten duwen.

rome_49

Weer op weg naar beneden.

Eenmaal weer in de kerk stond ik zo te trillen, dat mijn foto’s grotendeels bewogen zijn. Het was goed dat we de Sint Pieter voor de laatste dag bewaard hadden, want het overtrof alle kerken die ik daarvoor gezien had. Terwijl we rondliepen in de kerk, begon er ook nog een koor te zingen. Dat was een mooie ervaring.
rome_50

Daarna vertrokken we naar de Vaticaanse musea. Zo waren we op het heetst van de dag lekker in een museum met airco, dat was wel prettig. Ik wilde heel graag het fresco van de school van Athene zien. Op dat fresco zie je Plato en Aristoteles in het midden. Plato wijst omhoog (naar de ideeënwereld) en Aristoteles wijst naar de omgeving (de wereld van de ervaring). Daarnaast wilde ik ook graag de Sixtijnse kapel zien, maar daar mocht je helaas geen foto’s maken. Net zoals de Capitolijnse musea, is dit ook een museum waar je eigenlijk een paar dagen kunt rondlopen.

rome_51

De school van Athene.

Als laatste liepen we nog naar de Engelenburcht en de Engelenbrug. De Engelenburcht heeft door de jaren heen ontzettend veel functies gehad, nu is het een museum. We gingen niet in het museum, ik had namelijk geen specifieke dingen die ik wilde zien en we waren natuurlijk die dag al in een museum geweest. De Engelenbrug verbindt de burcht met de andere kant van de Tiber. Er staan allemaal beelden van engelen, gemaakt door Bernini en z’n leerlingen.

rome_52

rome_53

Die avond besloten we lekker te gaan eten bij het restaurant. Maikel had daar al eerder gegeten toen hij met school in Rome was en dat was toen erg lekker. Ik bestelde gnocchi en dat was echt goddelijk. Ik voelde me wel opeens een stuk minder goed over m’n zelfgemaakte gnocchi. Daarna bestelden we weer samen een pizza, dit keer een pizza met ham.

rome_54

Dat was alweer het laatste deel van deze Rome-serie. Ik heb (zoals je vast wel merkt) een heeeele leuke vakantie gehad. Ik zal een kopje maken met een link naar al deze stukjes, misschien heb je er nog iets aan als je zelf Rome wil bezoeken.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Kimberley
    08/06/2014 at 12:01 pm

    Ja, het lijkt me inderdaad een super vakantie!

  • Leave a Reply