Persoonlijk

De enige echte Instagram tag

Ik geloof dat het jullie niet ontgaan is: ik houd van Instagram. Instagram is mijn echt favoriete app. Als ik op zoek ben naar inspiratie, hoef ik alleen maar m’n Instagram te openen. Ik volg veel mensen en bekijk heel veel foto’s op één dag. Ondanks dat ik zo veel op Instagram zit, post ik de laatste tijd wat minder foto’s. Het slechte weer en de donkere dagen maken het er niet beter op. Gelukkig heb ik alsnog in totaal heel wat foto’s gemaakt (578 om precies te zijn) om deze tag mee in te vullen.

Naast Instagram houd ik ook van terugblikken: allemaal herinneringen ophalen van het afgelopen jaar. Afgelopen dinsdag deed ik dat aan de hand van mijn goede voornemens, vandaag doe ik het aan de hand van mijn gemaakte foto’s.

Ik ben overigens door niemand echt helemaal getagd, maar ik vond deze tag zo leuk dat ik hem alsnog wilde doen. Ik ben wel een beetje half door Karlijn getagd (in de comments zei ik dat ik de tag zo leuk vond, dus tagde ze me alsnog). Of het volgens de regels van de Instagram tag voldoende is, weet ik niet, maar ik vind bij deze van wel.

Wat is je allerlaatste geposte foto op Instagram?

Schermafbeelding 2014-12-23 om 13.25.49

Deze! We hadden een krabton voor de katten gekocht. Okay, eigenlijk gingen we gewoon boodschappen doen en kwamen we terug met een krabton. Ik was bang dat m’n katten er nooit in zouden gaan zitten en ik geld had weggegooid, maar dat was gelukkig niet zo. Ze sprongen er gelijk in en hebben er de hele dag in gelegen!

Wat is de allereerste foto die je plaatste op Instagram? #TBT
Hiervoor moest ik heel hard scrollen, meer dan 500 foto’s naar beneden. Toen vond ik dus dit.

instagram1

Juni 2011

Tja. Een bewogen foto met heel wat filters. Zo grappig hoe m’n foto’s veranderd zijn.

Wat is je allerleukste foto op Instagram waar je zelf op staat?

maartje

Deze selfie denk ik! Ik maak niet idioot veel selfies, maar deze vond ik wel leuk.

Van welke Instagramfoto krijg jij ter plekke heimwee?

Schermafbeelding 2014-12-23 om 22.21.17

Van deze foto! Hier was ik met Maikel een ijsje aan het eten in Bilbao (Spanje) in een park. Het was heerlijk warm, we zaten lekker en we hadden het gezellig.

Wat is het állerlekkerste gerecht dat je in 2014 op Instagram hebt gezet?

Het viel me nu pas op dat ik eigenlijk heel weinig foto’s van m’n eten op Instagram zet. Dat terwijl ik wel vaak foto’s maak van m’n eten (bijvoorbeeld voor m’n blog). Daar ga ik dus sowieso verandering in brengen.

Schermafbeelding 2014-12-22 om 15.30.28

Dan ga ik voor deze chocoladetaart die ik maakte voor m’n verjaardag. Die was zo lekker en niet eens lastig om te maken.

Welke foto kreeg in 2014 de meeste likes?

De selfie die hier bovenaan staat! Die kreeg zelfs 50 likes, zo veel likes krijg ik echt nooit. Deze selfie hieronder kwam ook in de buurt met 47 likes. Het valt me nu pas op dat m’n selfies de meeste likes krijgen, dat had ik nooit verwacht.

Schermafbeelding 2014-12-22 om 15.36.17

Wat is de allerleukste foto die je in 2014 maakte van een (huis)dier?

Dit is een lastige, want mijn huisdieren zijn erg fotogeniek waardoor ik heel veel foto’s van ze op Instagram zet. Ik heb gekozen voor een foto van m’n twee katten samen, dat is wel zo eerlijk.

februari_20146

Welke fotobewerkingsapps (of Instagramfilter) gebruikte jij het meest?

Ik heb een paar apps die ik veel gebruik: VSCOcam, A Beautiful Mess en Afterlight. De laatste tijd gebruik ik voornamelijk Afterlight. Eerst gebruikte ik altijd VSCOcam, maar daar is een update voor gekomen waardoor m’n favoriete filter verdween. Daarna ben ik zo goed als overgestapt naar Afterlight. A Beautiful Mess gebruik ik als ik een tekstje op m’n foto wil, maar dat komt niet heel vaak voor.

Wat is jouw meest gebruikte hashtag op Instagram (top 3)?

Ik gebruik eigenlijk geen hashtags! De tijden dat ik een hashtag gebruik zijn denk ik op één hand te tellen.

Dat was de tag alweer! Houd jij ook zo van Instagram? Mijn Instagram is @maartjeleah, als je wil kun je me volgen.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Eva
  26/12/2014 at 2:47 pm

  Ik vind dit zo’n leuke tag 😀

 • Reply
  Over leuke bloggers die The Instagram Tag invulden
  29/01/2015 at 12:08 pm

  […] – Nuria van NuriaArantxa.com. – Nina van NinFotografie.nl. – Maartje van MaartjeLeah.com. – Geertje van Lifesabout.nl. – Chantal van BlameTheFireworks.com. – Lisa van […]

 • Reply
  Deborah
  24/07/2015 at 4:29 pm

  Wat vond ik dit een leuke blog om te lezen! En die krabton.. ik herken me echt in dat verhaal! Je komt voor het één en komt met totaal iets anders thuis! Fijn dat je katten er gelijk in gingen, ben zelf ook opzoek naar een nieuwe krabpaal.. is zo’n ton een beetje aan te raden? Doet hij het nog steeds goed? Of kan ik toch beter bij een gewone ouderwetse krabpaal blijven?

 • Leave a Reply