Persoonlijk

2015 aan de hand van blogposts

Eén van de leuke dingen aan een blog hebben, vind ik ook dat ik zelf kan teruglezen wat ik een paar jaar geleden deed. Soms zijn er dingen die ik zou vergeten, maar dan heb ik het gelukkig nog ergens op mijn blog staan. Ik scrolde ver terug en las alle blogposts die ik in 2015 schreef. Dit was dus mijn 2015, aan de hand van oude blogposts.

Boeken

Ik las 25 boeken in 2014 en 2015. Na 2014 was ik eigenlijk heel teleurgesteld dat ik maar 25 boeken gelezen had en dit jaar is dat weer hetzelfde. Ik heb zo veel respect voor mensen die 100 boeken per jaar lezen en eigenlijk zou ik dat ook zo graag willen. Elk jaar kom ik erachter dat het niet lukt, dat ik het veel te druk heb, dat ik boeken niet helemaal uitlees en dat ik soms simpelweg geen zin meer heb om te lezen. Ik denk dat ik voor 2016 m’n Reading Challenge dus maar iets terugschroef, het maakt ook niet zo veel uit.

boeken_header

Opruimen

In 2015 wilde ik ook heel veel opruimen. Ik begon met mijn kledingkast: die moest maar eens uitgedund worden. Ik ontdekte opeens blogs over minimalisme en ik vond het wel interessant. Ik heb zelf enorm veel troep en ik erger me daar altijd aan. De afgelopen tijd gaat het wel een stuk beter. Mijn kledingkast is inmiddels helemaal opgeruimd en nog steeds ruim ik soms alles op en gaan er weer een paar shirtjes weg. Toen ik uit huis ging, wilde ik er zeker van zijn dat ons nieuwe huisje opgeruimd en georganiseerd werd. Ik heb dus heel selectief spullen meegenomen, ik wilde alleen maar spullen die ik echt gebruik. Dat is inmiddels gelukt, ons huisje is best georganiseerd en opgeruimd. Alle troep die ik heb, ligt nu echter nog in de kamer bij m’n ouders. Dat is iets waar ik afgelopen week ook mee bezig ben geweest, er is al een aantal vuilniszakken de deur uit gegaan. Ik ben blij dat ik hier in 2015 mee begonnen ben en ik ga er zeker in 2016 mee door.

Samenwonen

Uit huis gaan (en samenwonen) is sowieso het #1 hoogtepunt van mijn 2015. Ik las de blogpost terug toen we het net gevonden hadden (Het is gelukt!) en ik word weer helemaal blij als ik dat lees. Stiekem wilde ik direct verhuizen naar (of vlakbij) Amsterdam toen ik ging studeren. Dat gaat natuurlijk allemaal niet zo snel. Vanaf het begin was het vanzelfsprekend dat Maikel en ik samen iets gingen zoeken, ik heb nooit bedacht om alleen te gaan wonen (en dat lijkt me ook echt verschrikkelijk). Ik vind het fijn om echt ons eigen plekje te hebben, ik vind het koken leuk, ik vind het prettig om dichterbij m’n studie te wonen en ik vind het heel gezellig om samen te wonen.

roomtour6 roomtour2

In de zomervakantie ging ik veel sporten, rijlessen en ging ik een paar dagjes weg. We gingen dus niet echt op vakantie. Mijn rijbewijs haalde ik en daarnaast zijn we een dagje naar Utrecht geweest en twee dagen naar Antwerpen. Het was een beetje lastig om veel dagjes weg te plannen naast mijn rijlessen, maar het dagje Utrecht en de dagen Antwerpen waren in ieder geval erg leuk. In 2016 hoop ik dat we iets langer op vakantie gaan, we zijn nu bezig om dat te plannen.

antwerpen21utrecht_Header

Als ik zo terugkijk, was 2015 echt een leuk en goed jaar. Ik heb nu al zin in 2016.

 

Foto bovenaan door Sébastien Marchand.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    anna
    01/01/2016 at 11:40 am

    Leuk om te lezen! En fijn dat het samenwonen zo goed bevalt. Ik vind het ook zo handig dat ik op mijn blog kan teruglezen wat ik allemaal heb gedaan, een soort dagboekje, haha. Gelukkig nieuwjaar!

  • Leave a Reply