Persoonlijk

Een dag naar FOAM

Een paar dagen geleden besloten Joëlle en ik naar Amsterdam te gaan. We hadden allebei vrij en wat is er leuker dan om spontaan naar Amsterdam te vertrekken en een bezoek aan het FOAM (Fotografiemuseum Amsterdam) te brengen?

In het FOAM hebben we de tentoonstelling van het werk van Araki en van Vivian Maier gezien. Het werk van Vivian Maier hangt er nog maar tot 1 februari, vandaar dat het daar ook heel erg druk was. Het was in de rij staan om een foto te zien en even rustig blijven staan was eigenlijk niet mogelijk. Haar werk was overigens wel echt de moeite waard. Maier was een nanny en maakte heel veel foto’s. Deze foto’s bleven tijdens haar leven alleen grotendeels onontwikkeld en ze was dus ook niet bekend. Net voor haar dood zijn haar bezittingen inclusief de fotorolletjes gekocht door een verzamelaar, die ze ontwikkeld heeft. Daarna begon de interesse naar haar werk pas echt! Op deze site kun je haar werk bekijken. Deze foto hieronder is mijn favoriet.

Undated

Van de straatfotografie van Araki was ik ook erg onder de indruk. Naar deze tentoonstelling kun je nog wel heen als je wil, hij is er namelijk tot 11 maart. Vooral zijn oude werk vond ik mooi: foto’s van mensen in de metro, foto’s van kinderen op straat, foto’s van zijn kat en veel foto’s van zijn vrouw. Zijn vrouw was ziek en hij heeft het proces helemaal vastgelegd. Het recentere werk vond ik iets minder, het is vooral met veel naakt en bondage en dergelijke. Ik vond z’n kat toch leuker.

Araki

FOAM3 foam2

In Amsterdam heb ik ook nog een beetje gefilmd. Ik vind filmen leuk en ik wil het steeds vaker gaan doen. Als een soort oefening nam ik m’n camera mee naar Amsterdam om daar wat te filmen. In het FOAM zelf mocht je niet filmen, dus het zijn vooral beelden van Amsterdam zelf. Ik moet nog wel een beetje oefenen: ik heb zo veel eruit moeten knippen omdat ik te veel bewoog tijdens het filmen. Laat me vooral weten wat je ervan vindt!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Dina
  29/01/2015 at 6:15 am

  Dat is zo leuk, spontaan een dagje naar Amsterdam! Het FOAM lijkt me een mooi museum, ben er nog nooit geweest. Wel jammer dat het zo druk was en je daardoor niet even rustig kon blijven kijken bij de foto’s!

 • Reply
  Femke
  29/01/2015 at 6:52 am

  Van Araki heb ik ooit wat gehoord, toen ik lessen volgde op de kunstacademie. . De foto’s van Vivian Maier zien er prachtig uit. Jammer dat ze de erkenning niet heeft gehad toen ze nog leefde.
  Het lijkt mij ook heel erg moeilijk om de camera recht te houden trouwens, haha.

 • Reply
  Eline
  06/02/2015 at 8:17 am

  Wat een leuke vlog en de foto´s van Vivian Maier zijn echt zo mooi. Ik heb laatst de documentaire gezien en wat is haar werk toch prachtig. Heel leuk ^^

 • Reply
  DutchBees
  31/03/2015 at 9:46 pm

  Mooie foto’s en wat een leuke vlog!

 • Leave a Reply