Persoonlijk Reizen

Een dagje naar Utrecht

Deze afgelopen weken hebben Maikel en ik niet alleen Antwerpen bezocht, ook Utrecht moest eraan geloven! We waren nog nooit echt in Utrecht geweest en dat terwijl we er best dichtbij wonen. We besloten een dagje Utrecht te doen!

Ik wilde altijd al een keer bij Bagels & Beans lunchen, dus toen we in Utrecht gingen lunchen kozen we daarvoor. Hartstikke lekker, maar hoe moet je dit in hemelsnaam eten? Ik heb het achteraf aan meerdere mensen gevraagd. De één zei gewoon afhappen (die hele berg?!), de ander zei verdelen over de twee broodjes. Ik had daar echt geen idee hoe ik het moest eten en het werd een enorme troep (eigenlijk jammer dat ik daar geen foto van heb, haha!). Ik had dus een bagel met kip en avocado, Maikel had er één met zalm.

utrecht1 utrecht2
Als ik deze foto’s bekijk, krijg ik gewoon alweer trek.

utrecht3
Utrecht heeft zo veel schattige straatjes. We hebben heel veel gewandeld, maar in één dag hadden we dan ook wel het centrum zo goed als gezien. We zijn door de winkelstraten gelopen en hebben ook de wat kleinere straatjes gezien. Het leukste gedeelte vond ik het gedeelte aan het water. Het was lekker weer, dus er voeren veel bootjes op het water. We hebben ook veel waterfietsen gezien, maar dat leek me echt vreselijk. Het ging zo sloom en de mensen op die waterfietsen zagen er absoluut niet vrolijk uit.

utrecht4

Natuurlijk konden we de Domtoren niet missen! We hebben er langs gelopen en zijn in de kerk daarachter geweest. Gek overigens: ik ben één keer heel kort in Utrecht geweest en toen heb ik wel die hele Domtoren gemist. Ik snap dat nog steeds niet, want je kunt die toren echt van overal zien. We wilden eerst ook de Domtoren beklimmen, maar dat kon alleen met een gids en dan zou je een uur bezig zijn. Daar hadden we niet zo’n zin in!

utrecht5

Nog meer mooie straatjes. Ik vind het zo leuk dat je met trappen naar beneden kunt om echt naast het water te lopen. Doet me denken aan de Seine in Parijs! Wat ik ook grappig vond, was dat er ook echt restaurants en winkels onder de straat zaten (dus met de ingang aan de kant van het water). Die zag ik soms helemaal over het hoofd.

utrecht6
Hier heb je bijvoorbeeld allemaal terrasjes aan het water! Wij hebben ook op zo’n terras even wat gedronken. Het was erg gezellig en je kunt alle bootjes goed zien langsvaren. Wel was ik blij dat wij niet helemaal aan de kant van het water zaten, het was best dichtbij en er zat geen hekje of iets dergelijks voor. Dat zou ik (met mijn onhandigheid) toch echt niet aandurven!

Wij vonden Utrecht echt een hele gezellige stad, zeker voor herhaling vatbaar! We hebben er ook nog gewinkeld, mijn aankopen komen nog online.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Kim
  22/08/2015 at 12:48 pm

  Het ziet er gezellig uit!

 • Reply
  Silvana • SimplySilvana.nl
  22/08/2015 at 1:08 pm

  Wat een mooie foto’s! Utrecht blijft een mooie stad. Enneh, je bent niet de enige die bagels eten een ramp vindt. Ik verdeel altijd m’n beleg over de twee helften haha!

  • Reply
   Maartje (admin)
   22/08/2015 at 1:09 pm

   Haha, gelukkig maar! De volgende keer ga ik dat ook gelijk proberen.

 • Reply
  Brechtje
  22/08/2015 at 9:17 pm

  Ah, Utrecht is mooi! Erg veel gezellige straatjes. Haha, herkenbaar hoor bij Bagels&Beans. Ik herorganiseer mijn bagel altijd een beetje: inderdaad verdelen over twee broodjes. Ze presenteren het wel heel mooi, maar het is onmogelijk eten zo! 😛

  • Reply
   Maartje (admin)
   22/08/2015 at 9:18 pm

   Ik ben zoooo blij dat ik niet de enige ben die hier moeite mee heeft!

 • Reply
  Karlijn
  23/08/2015 at 9:17 am

  Ik kan niet wachten totdat ik elke dag door Utrecht moet wandelen om naar de universiteit te gaan. Het is zo’n mooie stad! En die bagels zijn inderdaad rampzalig om te eten, ik sluit me ook aan bij de techniek ‘verdeel alles over twee broodjes’ 🙂

 • Reply
  Wies
  23/08/2015 at 5:06 pm

  Utrecht is een mooie stad, mijn tante heeft daar jaren gewoond. Heel herkenbaar met die bagel, ik weet ook echt niet hoe ik dat normaal moet eten 😛

 • Reply
  Vetexbart
  25/08/2015 at 9:23 am

  Erg bedankt voor deze blog over Utrecht! Ik breng dit weekend voor de allereerste keer een bezoekje en kan hier heel wat inspiratie uit halen! 🙂

  • Reply
   Maartje (admin)
   25/08/2015 at 9:27 am

   Veel plezier dit weekend!

  Leave a Reply