Persoonlijk

Een filmtip: Lucia de B.

Normaal geef ik geen filmtips, maar voor deze film moet ik echt een uitzondering maken. Dit was een film waar ik echt stil van was. Een film waar ik al een tijd over nadenk en waarschijnlijk nog een lange tijd over zal blijven nadenken. Zoals jullie weten ben ik over het algemeen veel te ongeduldig voor films, maar dit verhaal is zo goed dat ik daar geen last van had.

Lucia de B.

Ik denk dat veel mensen wel van dit verhaal gehoord hebben, aangezien het veel in het nieuws is geweest (en het door deze film opnieuw veel in het nieuws is). Lucia de B. is een verpleegster, ze werd onterecht veroordeeld voor meerdere moorden in het ziekenhuis. Ze werd veroordeeld voor levenslang, ze heeft zes jaar in de gevangenis gezeten voordat haar onschuld eindelijk bewezen werd. Deze zaak wordt gezien als de grootste rechterlijke fout in Nederland. Dit was wat ik gelijk al erg interessant vond, hoe is het mogelijk dat er zulke fouten werden gemaakt? Voordat ik de film bekeek, las ik even de Wikipedia-pagina over deze zaak door. Ik schrok me kapot, ongelofelijk hoe het rechtssysteem gefaald heeft. Ik heb nooit echt veel meegekregen van deze zaak. Toen het actueel was, was ik te jong om er iets van te begrijpen. Ik hoorde voor het eerst van dit verhaal toen ik De Wereld Draait Door keek. Ze spraken met Lucia zelf en de actrice die haar speelt (Ariane Schluter). Het verhaal sprak me gelijk aan, ik had hierdoor ook meteen hoge verwachtingen voor de film. In de film worden Judith en Lucia gevolgd. Judith is een rechtenstudente die ondanks haar jonge leeftijd en gebrek aan ervaring, als enige in staat is om haar fouten toe te geven.¬†¬†Judith’s rol in de film vond ik erg waardevol. Hierdoor komt een tweede verhaallijn in de film, wat de film nog een extra laag geeft. Ik was verbaasd over hoe goed er geacteerd werd in de film. Deze film maakt maar weer duidelijk hoe veel acteertalent er in Nederland is. Nog steeds niet overtuigd? Bekijk dan de trailer:Als ik de trailer kijk, krijg ik weer kippenvel. Wat een vreselijk verhaal. Het ergste is nog wel dat ik me steeds tijdens de film bedacht dat het helemaal geen verhaal is, maar de realiteit.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Floor
  16/04/2014 at 12:15 pm

  Ik heb inderdaad ook pas over dit verhaal gehoord toen het in DWDD kwam! Het lijkt me een hele interessante film, hij gaat zeker op mijn to-watch list.

 • Reply
  Mariska
  16/04/2014 at 3:44 pm

  Ik had nog helemaal niet van deze film gehoord. Wat een goede tip, ik ben zeer benieuwd nu!

 • Reply
  Grieke
  16/04/2014 at 4:30 pm

  Dit klinkt als een hele goede film. Ik heb de zaak ook niet bewust meegemaakt, maar wel een heftig verhaal zeg.

 • Leave a Reply