Persoonlijk Sport

Een jaar gezonder leven & sporten

Ik ben van plan om de komende tijd meer over sport te gaan schrijven. Sport is namelijk een best groot deel van mijn leven, maar op mijn blog komt het eigenlijk amper voor. Dat gaat veranderen! In 2015 ben ik van amper sporten, naar drie keer per week sporten gegaan. Ik ben gezonder gaan eten, pas inmiddels in kleding van twee maten kleiner (dat was niet m’n doel overigens) en ik voel me veel fitter. Hoe ik daar gekomen ben, lees je in deze eerste sportupdate.

Eerst

Ik heb zo’n 8 jaar gehockeyd, daar stopte ik mee toen ik een jaar of 15 was. Toen ik hockeyde, dacht ik niet na over wat ik at. Ik hockeyde zo veel (minstens 4 keer per week), dat ik het gevoel had dat ik toch alles kon eten. Dat ging wel prima, maar toen ik eenmaal stopte met hockey ging dat toch iets minder. Ik had vooral erg weinig energie, ik was vaak moe. Dat was voornamelijk de reden dat ik het om wilde gooien en meer wilde gaan sporten. Het duurde even voordat ik mijn ritme gevonden had, maar nu gaat het allemaal erg goed.

Ik wil even duidelijk maken dat ik absoluut niet ben gaan sporten om af te vallen. Dat is overigens wel gebeurd (ik ben van kledingmaat 38 naar 34 gegaan), maar het was niet mijn doel.

2011

2015

Beginnen met sporten

Ik besloot mezelf dus in te schrijven bij een sportschool. Ik wilde na hockey niet een andere teamsport doen, het leek me naar dat ik dan laat met een sport zou beginnen. Eerst begon ik met één keer per week fitness, dat vond ik al een enorme verandering. Uiteindelijk heb ik dat steeds meer uitgebreid tot uiteindelijk een tijd vier keer per week. Naast fitness doe ik dan ook groepslessen, namelijk CXworX en Body Pump. Als ik vier keer sport, doe ik dan twee keer groepslessen en twee keer fitness.

Het fitnessschema dat ik heb, is krachttraining. Ik doe bijna geen cardio, simpelweg omdat ik dat heel erg saai vind. Vlak voordat ik met mijn gewichten begin, zit ik tien minuten op een fiets en dat vind ik meer dan genoeg. Ik doe oefeningen met losse gewichten en weinig herhalingen. Denk aan squats, lunges, dips etc. De gewichten doe ik zo zwaar, dat ik net één keer 8 herhalingen aankan. Met Body Pump doe je juist heel veel herhalingen, dan doe je bijvoorbeeld minimaal 5 minuten lang squats. Dat is ook meer cardio: je hartslag gaat enorm omhoog.

Gezond eten?

Ik moet zeggen dat ik niet enorm veel bezig ben met gezond eten. Waar ik wel voor probeer te zorgen, is dat ik genoeg eet. Als ik dat namelijk niet doe, ga ik snoepen. Overigens is het echt geen ramp als ik dat een keer doe: als ik er van geniet, vind ik het allemaal prima.

En nu?

Inmiddels sport ik niet meer vier keer per week, maar drie keer per week. Toen ik vier keer per week sportte was het zomervakantie en was ik bij mijn ouders thuis. Daar vind ik de sportschool veel leuker dan hier. Ik heb hier veel meer tegenzin om te gaan sporten, puur omdat ik de sportschool niet zo leuk vind. Daarnaast zijn hier niet de leuke groepslessen die ik bij de sportschool bij mijn ouders volgde.

Doelen

Echte doelen zoals ik die eerst had, heb ik nu niet meer. Ik ben nu tevreden over het aantal keer dat ik sport. Ik zou natuurlijk liever nog één keer extra per week sporten, maar dat zit er nu niet echt in. Natuurlijk zou ik eruit willen zien als zo’n typische fitgirl, met een sixpack en enorm gespierde armen. Dan zou ik alleen ook erg op mijn voeding moeten letten en daarvoor houd ik toch echt te veel van bakken. Wel wil ik overigens m’n eigen gewicht squatten, ik zit nu namelijk op 45 kilo, nog maar zo’n 5 kilo te gaan!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  13/01/2016 at 2:06 pm

  wauw weeg je maar 50 kilo bizar haha ik 76! holy moly! ik begin vanavond met squaten , met hoeveel kilo kan je beginnen?

  Liefs, X

  • Reply
   Maartje (admin)
   13/01/2016 at 4:10 pm

   Ik ben ook hartstikke klein, hè! Als je voor het eerst gaat squatten, zou ik het sowieso eerst zonder gewicht proberen, om ervoor te zorgen dat je techniek goed is. Ik ben daarna geloof ik begonnen met een stang van 20 kg, maar het belangrijkste is natuurlijk dat het gewicht goed voelt voor jou!

  Leave a Reply