Persoonlijk

Fijne veranderingen

Afgelopen weekend ben ik dan echt verhuisd. Of nouja, ik zat er al een tijdje, maar onze spullen waren er nog niet allemaal. Nu de IKEA leeg gekocht is (serieus, ik kan een tijdje geen IKEA meer aanzien), de kasten in elkaar staan (idem dito) is het tijd om ze te vullen. Dit alles heeft al heel wat veranderd, op een goede manier gelukkig.

1. Gezond eten

Ik merk dat het veel gemakkelijker is om gezond te eten nu ik niet meer thuis woon. Thuis ligt de keuken vol met lekker eten, zelf koop ik alleen wat nodig is. En ja, als ik trek heb, heb ik echt geen zin om naar de Albert Heijn te gaan (terwijl we er boven wonen, maar okay). Zo komt m’n luiheid toch nog goed uit.

2. Beter concentreren

Bij m’n ouders thuis was er altijd wel wat om afgeleid te zijn. Als ik m’n huiswerk moest doen ging ik met mijn ouders kletsen, met mijn kat knuffelen, eten.. Nu ik niet meer thuis woon, merk ik dat dat veel beter gaat, ik m’n huiswerk niet meer uitstel en het sneller maak. Wel zo fijn.

3. Minder troep

Het laatste wat ik wil is al m’n troep van thuis, meenemen naar onze nieuwe plek. Vandaar dat ik al druk bezig ben met spullen weggooien. Ik wil dat het straks gewoon goed georganiseerd wordt en op deze manier opnieuw beginnen is wel een perfecte kans om daarvoor te zorgen. Het gaat nu al erg goed!

bed

Natuurlijk zijn er ook dingen die tegenvallen. Als je moe terug komt van college, moet er toch echt gekookt worden. Als ik geen zin heb om de afwas te doen, verdwijnt het niet opeens. Ik vind het wel enorm schelen dat wij samenwonen. Vorige week bijvoorbeeld had ik het enorm druk en heeft Maikel de hele week gekookt (hij was vrij, omdat hij geen herkansingen had). Dan ben ik maar weer extra blij dat ik niet alleen woon, dat lijkt me helemaal niks. Ik merk dat veel mensen het toch gek vinden om te gaan samenwonen op je 18e (“Wat een grote stap!” “Weet je dat wel zeker?” “Je moet eerst weten hoe het is om alleen te zijn voordat je je gaat binden!!!”). Ik heb er nog geen moment spijt van gehad en ik weet zeker dat ik er nooit spijt van ga krijgen. Met z’n tweeën is toch ook gewoon veel gezelliger?

Overigens, als het echt helemaal af is denk ik dat ik een roomtour ga maken. Dat jullie dat weten.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Eva
    08/04/2015 at 2:00 pm

    Jaa leuk een roomtour! En alles wat je opnoemt zijn ook dingen geweest die ik erg fijn vond aan het ‘uit huis’ en direct samenwonen, ook al was ik zeventien en begrepen mensen het inderdaad niet altijd even goed. Het was echt de beste beslissing ooit 🙂

  • Leave a Reply