Persoonlijk

Goede voornemens: afgelopen en komend jaar

Het is maar goed dat ik blog, anders was ik de goede voornemens die ik voor 2014 had al lang weer vergeten. Het was pas vandaag dat ik me bedacht dat ik een lijstje van voornemens had gemaakt. Ik ben nooit heel erg van de voornemens voor het nieuwe jaar, maar een lijstje met doelen opstellen is nooit verkeerd denk ik zo. Ik probeer er altijd niet onmogelijke doelen op te zetten, zodat ik tenminste wel iets haal. Grappig overigens dat ik in m’n blogpost van vorig jaar vermeldde dat “nooit meer chips eten” en “drie keer per week sporten” vielen onder onmogelijk haalbare doelen, terwijl ik daar nu wel goed mee bezig ben. Ik sport nu elke week twee keer en ben veel gezonder aan het eten. Chips eet ik bijna niet meer. Best leuk dat zoiets zo kan veranderen in maar één jaar.

Doelen voor 2014

1. Minder onzin dingen kopen

Dit is denk ik sowieso gelukt. Ik ben erg bezig met het weggooien van spullen, maar dat duurt even. Ik ben namelijk best wel een verzamelaar en ik vind het lastig om spullen weg te gooien. Het begin is in ieder geval gemaakt en ik koop niet zomaar meer iets omdat het goedkoop of afgeprijsd is.

2. Een baan vinden voor de zomervakantie

Dit is ook gelukt! Ik heb in mijn enorm lange zomervakantie gewerkt in een boekhandel. Dat was erg leuk, ik heb geld gespaard en ik ben daarvan op vakantie geweest.

3. Blijven bloggen

Ik ben sowieso blijven bloggen, maar ik wilde ook vaker bloggen en dat is niet helemaal gelukt. Ik zou het liefst elke dag iets online plaatsen, maar dat lukt nu (nog) niet. Het is best lastig om een fulltime studie te combineren met een blog en ik vind mijn studie dan ook belangrijker dan m’n blog. Daarnaast heb ik soms wel de tijd, maar niet de inspiratie om te bloggen. Dat is dus zeker een voornemen dat ik meeneem naar volgend jaar, al blijft het zo dat ik zo veel blog als ik kan.

4. Leren om goede outfit foto’s te maken

Outfitfoto’s maken vind ik nog steeds een uitdaging, maar het gaat al steeds beter. Laatst heb ik voor het eerst een outfitpost online gezet waarbij ik wel blij was met de foto’s. Dat wil ik nog veel vaker gaan doen! Ik vind dit voornemen dus ook wel geslaagd.

outfit_lookbook

5. M’n examen halen

Mijn eindexamens voelen alweer als een eeuw geleden, maar ik heb ze gehaald. Ik heb het gevoel alsof ik alweer heel lang bezig ben met m’n nieuwe studie.

6. Zonder ouders op vakantie gaan

Het laatste voornemen is ook gelukt! Afgelopen zomer ben ik samen met Maikel naar Rome geweest. Ik vond het echt geweldig om met z’n tweetjes op vakantie te gaan en de vakantie naar Rome was de leukste vakantie ooit. Ik kan niet wachten om nog veel meer samen op vakantie te gaan.

rome_12

Eigenlijk was 2014 dus een heel goed jaar! Ik heb bijna al mijn doelen behaald en zelfs nog meer dan ik had verwacht.

Doelen voor 2015

1. Samenwonen

Ik wil heel graag samenwonen en dichter bij school wonen. Het reizen elke dag breekt me nu een beetje op. Samenwonen lijkt me echt perfect en ik kan niet wachten. Hopelijk gaat het in 2015 lukken!

2. Veel meer sporten en gezond eten (en vet gespierd worden)

Ik sport nu dus twee keer per week en ik zou eigenlijk nog vaker willen. Ik merk dat ik me veel fitter voel nu ik meer sport en dat ik daardoor ook een stuk vrolijker ben. In het begin sportte ik alleen daarvoor, maar het lijkt mij ook heel fijn om er helemaal strak uit te zien :).

instagram2

Zo dus. (bron foto)

3. Meer filmpjes maken voor mijn blog (en regelmatig uploaden)

Filmpjes maken en tegen de camera aanpraten vind ik ontzettend leuk om te doen. Tegelijkertijd vind ik het ook heel erg eng. Ik wil die angst overwinnen en gewoon filmpjes gaan maken!

4. Het eerste jaar van m’n studie halen

Op dit moment vind ik mijn studie heel leuk, maar ook erg zwaar. Dit jaar heb ik ook last van het BSA (bindend studieadvies – het verwarrendste woord ooit). Kortom: als ik niet genoeg studiepunten binnen haal, krijg ik het advies dat ik volgend jaar geen Nederlands mag studeren. Het heet een advies, maar het is dus helemaal geen advies. Dat hele BSA vind ik ontzettend stressvol, ik wil het graag gewoon halen!

 

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Laura
  23/12/2014 at 9:52 am

  Wat leuk dat je wilt samenwonen! Ik ben (op dit moment) héél blij dat ik jong ben gaan samenwonen, ik vind het zooo gezellig en geweldig (en mijn vriend ook)! Zet je wel schrap voor de mensen die vragen: ‘MAAR HOE OUD BEN JIJ DAN?’ Haha.

  • Reply
   Maartje (admin)
   23/12/2014 at 1:16 pm

   Wat leuk! En die opmerkingen krijg ik al als ik vertel dat ik het wil haha.

 • Reply
  Kimberley
  23/12/2014 at 11:15 am

  Misschien sport je niet drie keer in de week, maar ik vind twee keer per week ook onwijs goed van je! Ik moet nog steeds beginnen. De vetjes hebben dit jaar gewonnen, haha. Aankomend jaar wordt super! En ook leuk dat je gewoon lekker blijft bloggen 🙂

 • Reply
  Karlijn
  23/12/2014 at 7:38 pm

  Ik hoop dat je zeker meer filmpjes gaat maken! Ze zijn namelijk erg leuk om te zien 🙂

 • Leave a Reply