Persoonlijk

Goede voornemens van 2015 & voor 2016

Al een paar jaar maak ik aan het eind van het jaar een blogpost met goede voornemens. Vaak vergeet ik na een paar weken in januari wat mijn goede voornemens waren, maar omdat het op mijn blog staat kan ik het niet vergeten. Lees hier welke voornemens ik vorig jaar had, wat daarvan gekomen is en welke voornemens ik voor 2016 heb.

Voornemens voor 2015

Samenwonen

Dat is gelukt! Ik woon nu ongeveer een half jaar samen en het is de beste keuze ooit. Ik kreeg in het begin nog wel wat verbaasde gezichten te zien, op je 18de gaan samenwonen is misschien niet het meest gebruikelijke om te doen. Ik heb er zelf nooit aan getwijfeld en dat was ook totaal niet nodig. Het is gezellig, ik hoef minder ver te reizen en ik vind het ook prettig om mijn eigen plek te hebben.

roomtour2

Veel meer sporten en gezond eten

Dit is ook gelukt, ik denk dat hier overigens nog een aparte blogpost over online komt! Ik ben van amper sporten en veel ongezond eten, naar veel sporten en gezond eten gegaan. Ik heb nu veel meer energie merk ik, dus ik ben heel blij dat dit gelukt is. Ik kan nu echt genieten van sporten (en balen als ik geen tijd heb om te sporten), terwijl ik er eerst een hekel aan had.

Meer filmpjes maken voor mijn blog (en regelmatig uploaden)

Dit is eigenlijk het enige puntje dat totaal niet gelukt is. Ik denk er soms nog wel over na om filmpjes te maken, maar ik weet eigenlijk nooit waarover. Als ik filmpjes zie van Zoella bijvoorbeeld, denk ik gelijk: “dat wil ik ook!”. Maar goed, als ik zelf dan iets probeer te bedenken, loopt het een beetje vast. Misschien dat ik nog een keer een poging doe (als ik eenmaal bedacht heb wat voor filmpjes ik wil maken), maar misschien laat ik het ook zitten. Ik denk er overigens wel over om een soort vlogs te maken. Ik denk niet dat ik dan veel ga praten, maar meer sfeerbeelden laat zien. Daar ben ik in ieder geval nog wel mee bezig!

Het eerste jaar van m’n studie halen

Ik heb niet alleen mijn eerste jaar van m’n studie gehaald, maar ook mijn propedeuse! In het begin was ik erg bang dat ik het allemaal niet ging halen, maar dat ging eigenlijk zonder problemen.

header_studieessentials

Voornemens voor 2016

Minder stressen in tentamenperiodes

Ik merk dat ik altijd veel stress heb rond tentamens, terwijl elke keer weer terug komt dat ik het allemaal gemakkelijk haal. Meestal plan ik zo ver van tevoren, dat ik in de tentamenweek zelf niks te doen heb. Daar krijg ik dan veel stress door, omdat ik denk dat ik het dan niet goed voorbereid heb. Dat slaat natuurlijk niet echt ergens op, dus ik hoop dat het lukt om in het volgende jaar iets minder te stressen.

Vijf keer per week bloggen

De afgelopen periode heb ik geprobeerd om vijf keer per week te bloggen. Dat vond ik leuk en het ging ook nog eens beter dan ik had verwacht. Natuurlijk zal het niet elke week lukken: soms heb ik of geen inspiratie, of echt geen tijd om een blog online te krijgen. Desalniettemin vind ik het een goed streven!

Veel foto’s maken

Door mijn nieuwe camera krijg ik veel zin om aan de slag te gaan met foto’s maken. Ik neem mijn camera zowat altijd mee, op zoek naar mooie foto’s. Ik wil de foto’s gebruiken voor mijn blog (bijvoorbeeld ook in mijn weekoverzicht) en natuurlijk voor mijn Instagram.

camera1

Dat waren de goede voornemens voor 2016! Ik hoop dat ik volgend jaar kan schrijven dat het allemaal gelukt is.

 

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Maaike
  23/12/2015 at 10:21 am

  Vet goed dat bijna al je goede voornemens zijn gelukt! Ik maak er altijd veel te veel, en juist dan verlies ik ze uit het oog. Ik ga er dit jaar gewoon proberen minder te maken, denk ik. En het lijkt me heel leuk als je vijf keer per week blijft bloggen!

  • Reply
   Maartje (admin)
   23/12/2015 at 6:26 pm

   Dat had ik eerst ook altijd, van haalbare voornemens word je een stuk blijer!

 • Reply
  Roshelle
  23/12/2015 at 10:56 am

  Superleuk lijstje! Ik hoop ook nog eens te gaan samenwonen, maar dat duurt wss nog lang! 🙁

 • Reply
  Maaike
  23/12/2015 at 12:24 pm

  Oh men ik maak ze ook elk jaar, maar bij mij komen ze nooit uit! Knap dat het bij jou wel gelukt is.

 • Leave a Reply