Persoonlijk

Goede voornemens voor 2014

Eigenlijk wilde ik dit pas helemaal aan het einde van het jaar online zetten, ik bedacht me alleen dat dan waarschijnlijk iedereen het doet. Daarnaast vind ik het niet nodig om tot het nieuwe jaar te wachten om goede voornemens te verzinnen. Ik zet overigens nooit op zo’n lijstje dingen als “drie keer per week sporten!” of “nooit meer chips eten!” want dat vind ik niet echt haalbaar en dan maak ik mezelf alleen maar gek. Dus, een lijstje van dingen die ik wil doen, kunnen of behalen volgend jaar. In willekeurige volgorde.

1. Minder onzin dingen kopen

Ik ging laatst opruimen en ik kwam erachter dat ik zo veel spullen heb die nergens op slaan. Waarschijnlijk een keer gekocht omdat het goedkoop was, of omdat het me in een opwelling wel echt super handig leek. Zonde van m’n geld en van de ruimte in m’n kast. Dat wordt veel opruimen en weggooien in de vakantie en hopelijk met wat minder rotzooi aan 2014 beginnen.

2. een baan vinden voor de zomervakantie

Want ja, ik denk dat die enorme zomervakantie anders wel gaat vervelen. Bovendien is extra geld heel erg fijn.

3. Blijven bloggen

De laatste tijd krijg ik het voor elkaar om om de dag te bloggen. Hoewel ik het liefst elke dag zou bloggen, is om de dag het meest haalbaar voor mij. Ik vind het zo leuk dat ik steeds meer bezoekers en reacties krijg! Ik weet dat veel mensen dingen zeggen als “ik blog alleen voor mezelf en het maakt me echt niet uit hoeveel followers ik heb!”. Toch denk ik dat iedereen vaak naar dat nummertje op Bloglovin’ kijkt. Ik wel in ieder geval. Ik vind het juist leuk om reacties te krijgen op de dingen die ik schrijf, als dat me niets zou uitmaken zou ik wel een dagboek kopen. Maar om even terug te komen op m’n punt: ik wil blijven bloggen (en eigenlijk nog veel meer bloggen).

4. Leren om goede outfit foto’s te maken

De foto’s die ik nu maak vind ik vaak vreselijk. Ik krijg het maar niet voor elkaar om leuke foto’s te maken. Dus ja, dat wil ik leren.

5. M’n examen halen

Dit lijkt me ook wel een logisch voornemen toch? Ik sta er overigens goed voor en maak me helemaal geen zorgen (een klein beetje maar). Ik heb me ook al ingeschreven voor een studie (Nederlandse taal en cultuur), het komt allemaal steeds dichterbij! Spannend.

6. Zonder ouders op vakantie gaan

Met m’n vriend dus. En dan het liefst tijdens m’n verjaardag, zodat ik m’n verjaardag ergens in het buitenland vier (lijkt me zo fijn hรจ).

Vorig jaar

Oh en over de doelen van 2013? Ik weet dat ik voornemens had, maar die ben ik helaas vergeten. Wel wilde ik heel graag een stukje schrijven voor een andere site, dat is (nog) niet gelukt. Ik moet ook zeggen dat ik daar totaal niet m’n best voor heb gedaan, dus niet zo gek dat dat niet is gebeurd. Maar ach, dan schuif ik dat doel ook gelijk door naar volgend jaar.

Wat zijn jouw goede voornemens?

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Eva
  18/12/2013 at 4:23 pm

  Ik maak ze elk jaar weer maar halverwege het jaar denk ik er pas weer aan om ze vervolgens weer te vergeten. Maak ze stiekem dus maar in mijn hoofd en ben dan allang blij als ik eentje af kan strepen ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Jenneke
  18/12/2013 at 4:24 pm

  Echt superleuk dat je Nederlandse taal & cultuur gaat studeren! Ik ben van plan dat ook te gaan studeren over twee jaar. Welke iniversiteit? ๐Ÿ™‚

  • Reply
   Maartje (admin)
   18/12/2013 at 5:39 pm

   Wat grappig! Ik aan de UvA, jij?

 • Reply
  Gina
  18/12/2013 at 5:55 pm

  Hoi Maartje Leah,
  Ik hebben jou genomineerd voor de Liebster award, op mijn blog kun je zien hoe en wat en of je het leuk vindt enzo. Veel plezier ermee! ๐Ÿ™‚
  Kusjes Gina ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Maaike
  06/01/2014 at 6:37 pm

  Ik maak eigenlijk nooit goede voornemens haha. Of eigenlijk: ik maak altijd goede voornemens die ik van plan ben te gaan doen. Noooit als het nieuwe jaar begint ๐Ÿ™‚ Maaar: nu staat inderdaad een bijbaantje ook hoog op mijn lijstje.

 • Leave a Reply