Persoonlijk

Happy Monday #12: Rudolph’s Christmas

Klik verder om te zien wat ik afgelopen week heb gedaan!

Ik spendeerde weer wat tijd op college, aan het werk voor mijn studie. Gezien ik elke week ongeveer een foto heb van mijn laptop of boeken, besloot ik deze keer een foto te maken van de inspirerende omgeving. Daarna was ik in een artikel alle belangrijke dingen aan het markeren (alles dus). Rechts zie je een screenshot van mijn Facebook: deze enorm schattige foto van Dobby van vier jaar geleden kwam naar boven. Zo lief!

Ik kreeg dit jurkje binnen en maakte er foto’s van. De foto’s kun je nu al in deze blogpost zien!

Voor het eerst besloot ik van Diemen naar Amsterdam te fietsen. Normaal pak ik altijd de metro, maar nu moest ik in een ander gedeelte van Amsterdam zijn. Ik zou dan een half uur onderweg zijn met het OV, terwijl het 20 minuten fietsen was. Dat heeft me wel een beetje overgehaald. Uiteindelijk viel het enorm mee. De terugweg was alleen iets langer, omdat ik per ongeluk een verkeerde route had genomen. Echt, ik heb zo’n houder voor m’n mobiel op m’n stuur nodig, zodat ik mijn Google Maps goed kan zien. Ik ging overigens voor de eerste keer bijles geven, ik geef nu bijles Nederlands. Het was leuk! Verder las ik Tirza van Arnon Grunberg uit en ik vond het een ronduit verschrikkelijk boek. Op bladzijde 200 vond ik er al niks aan, maar er werd me verteld dat ik echt door moest lezen. Dat had ik achteraf niet moeten doen, want ik vond het echt niks. Ik heb eigenlijk bijna nooit dat ik een boek zo stom vind.

Ik probeerde rendierkoekjes te bakken, maar het werden een soort mislukte beren. De onderkant is trouwens een chocoladekoekje, daarbovenop zit chocoladecrème. Op de chocoladecrème plakte ik een vanillekoekje. De oren zijn dus pretzels, zijn neus is een smartie en en de ogen maakte ik van gesmolten chocolade. Ondanks dat het absoluut niet op rendieren lijken, waren ze wel erg lekker. Overigens ga ik denk ik over twee weken een nieuwe poging doen!

Links zie je de outfit die ik aan had naar de propedeuseuitreiking van Maikel! Ik had voor het eerst mijn Ivy Revel jurk aan. De engelen die je op de foto ernaast ziet, heeft mijn moeder gemaakt, ik was even op bezoek in haar atelier. Als laatste zie je enige kerstsokken die ik in de V&D zag hangen. Ze waren zo leuk! Stiekem heb ik een beetje spijt dat ik ze heb laten hangen.

Zaterdag ging ik met de zus en moeder van Maikel naar Rudolph’s Christmas en het was echt geweldig. Het is een theatershow van Rudolph van Veen. Ik vind Rudolph geweldig en deze show was dan ook één en al genieten. Ze hadden op het podium een gezellig huis nagebouwd met een keuken en eettafel. Er werd live door Rudolph en Bianca Janssen gekookt, er was muziek en er werden leuke anekdotes verteld. We zaten op de tweede rij, dus we konden alle gerechten goed ruiken. Het eten werd ook uitgedeeld, maar ik heb helaas maar één druif weten te bemachtigen. Je kon ook helpen bij het koken, maar er waren zulke grote fans (letterlijk en figuurlijk) aanwezig, dat ik niet echt kans maakte. Het doel van de theatershow was inspiratie krijgen voor het kerstmenu en dat is bij mij zeker gelukt! Maikel en ik gaan samen het toetje maken en ik heb inmiddels helemaal in mijn hoofd hoe ik het wil. De foto’s die je hierboven ziet, zijn overigens voor de voorstelling gemaakt. De kerstverlichting werd namelijk door Rudolph aangezet, het is een traditie dat elk jaar iemand anders dit aanzet. Na deze voorstelling heb ik overigens een bucketlist gemaakt: ik wil een kookcursus volgen, een bakcursus volgen en een chocoladetaart bakken met Rudolph van Veen.

Aankomende week heb ik tentamenweek, dat wordt dus een beetje druk. Daarna heb ik gelukkig genoeg tijd om bij te komen, want dan is het eindelijk tijd voor vakantie! Ik moet er nog steeds aan wennen dat ik geen herfstvakantie meer heb, dus dat wordt genieten. In de kerstvakantie wil ik lekker veel gaan bakken en koken, ik heb er nu al zin in!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Kim
  14/12/2015 at 12:54 pm

  Ik vind je jurkje zo mooi! De kerst ‘beertjes’ zijn mega schattig.

 • Reply
  Tea
  21/12/2015 at 4:56 pm

  Dat jurkje is echt heel erg mooi! En als ik naar die koekjes kijk dan geloof ik meteen dat ze lekker waren, ze zien er ook nog eens cute uit 🙂

 • Leave a Reply