Persoonlijk

Happy Monday #13: kerstvakantie

Klik verder om te zien wat ik afgelopen week gedaan heb!

Goedemorgen! Vorige week had ik mijn tentamenweek met daarna het begin van mijn vakantie. Mijn vakantie vind ik nu al echt genieten en het is nog maar net begonnen.

Maandag gingen Maikel en ik even naar de winkel voor wat kerstdecoratie om het iets gezelliger te maken. Dat was goed gelukt! Ik vond het gelijk een stuk gezelliger staan. Ik schreef gelijk een blogpost over onze kerstdecoratie, die blogpost kun je hier vinden.

Ik was echt veel te vroeg voor het tentamen, dus ik liep nog even door Amsterdam. Ik word er altijd zenuwachtig van als er veel studenten voor het lokaal staan te wachten. Dan gaat iedereen altijd nog even snel wat dingen doornemen en daar word ik helemaal gestrest van. Ik liep even een rondje en toen ik op de Dam was, bleek dat er een soort kerstconcert bezig was.

Ik liep gelijk nog één van mijn favoriete winkels binnen, de Sostrene Grene! Ik zie daar altijd wel leuke dingen. Ze hadden veel kerstdecoratie en ook veel leuke spulletjes om je cadeautjes mee in te pakken. De foto daarvan laat ik achterwege, anders wordt mijn cadeautje natuurlijk gelijk herkend als die onder de kerstboom ligt.

Leuke kerstdecoratie was overal te vinden. Bij de slager hadden ze een beer in een kerstpakje aan een gedekte tafel gezet en bij mijn ouders thuis stond de kerstboom er ook alweer.

Tijd voor vakantie en dus tijd voor Sims. Ik houd van de Sims en in de vakantie vind ik het ook heerlijk om dat een paar uur te doen. Op de linker foto zie je het gezin dat ik maakte, ik probeerde Maikel en mij na te maken maar dat ging niet geweldig. Ze hebben mijn haarkleur niet: het is of bruin, of deze kleur. Afijn, het gaat om het idee.

Iets dat ik ook graag in mijn vakantie doe is bakken! Ik bakte kerstkoekjes en gebruikte voor het eerst royal icing om ze te decoreren, Het was even oefenen, maar het is goed gelukt! Het resultaat (plus uitleg hoe ik het gedaan heb), komt morgen online!

 

Ik wens jullie allemaal een hele fijne vakantie (en ook alvast fijne kerstdagen)! Tot volgende week.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Rachel
  21/12/2015 at 12:34 pm

  haha jullie hebben die koekjes zo leuk gedaan! ik wil vanavond ook weer de sims spelen ik heb nu beleef het samen en wow wat veel meer dingen je nu kan doen.. tijd te kort hahah! altijd leuk om te blijven spelen al ben ik nu al 23 jaar.. nog steeds een verslaving al ga ik ervoor zitten..

 • Reply
  Roshelle
  21/12/2015 at 4:37 pm

  Die koekjes zien er awesome uit! Ik heb ook echt zin om dat allemaal te doen maar ik vind het zo onhandig omdat m’n moeder thuis is en ik wil altijd alle ruimte in de keuken muaha! Ben benieuwd naar je koekjesrecept, ze zien er echt prachtig uit!

  • Reply
   Maartje (admin)
   21/12/2015 at 10:06 pm

   Dankjewel! Ja, dat herken ik wel.. Ik kan er ook echt niet tegen als iemand in de weg gaat lopen, of nog erger: mijn spullen gaat verplaatsen/opruimen, haha!

 • Reply
  Tea
  21/12/2015 at 4:54 pm

  Ah wat schattig die versierde koekjes! Krijg nu spontaan zin om ook de keuken in te gaan 🙂

  • Reply
   Maartje (admin)
   21/12/2015 at 10:06 pm

   Dankjewel, zeker doen!

 • Reply
  Laura
  21/12/2015 at 6:55 pm

  Wat zijn jouw kerstkoekjes ontzettend goed gelukt zeg! Ik vind het zo grappig dat er nu ook een Sostrene in Amsterdam zit. Dat was eerst echt alleen in Groningen 🙂

  • Reply
   Maartje (admin)
   21/12/2015 at 10:04 pm

   Dankjewel! Ja inderdaad, ik ben er maar al te blij mee dat er nu ook eentje in Amsterdam zit.

  Leave a Reply