Persoonlijk

Happy Monday #15: onderzoek doen & lezen

Klik verder om te zien wat ik afgelopen week gedaan heb!

Afgelopen week (en de week daarvoor) stonden helemaal in het teken van het onderzoek dat ik voor m’n studie doe. We doen onderzoek naar het woordje er. Het is super interessant en het gaat op dit moment hartstikke goed! Wel zit ik voornamelijk dagen lang achter mijn computer, waardoor mijn weekoverzichten iets minder spannend zijn. Afijn, dit deed ik afgelopen week naast mijn onderzoek.

IMG_2561

Van Maikel kreeg ik (super lief!) dit baksetje. Hij weet hoe ontzettend veel ik van Nutella en chocolade houd. Het zijn bakvormen met daarbij een receptenboekje met allemaal recepten met Nutella. Ik wil zo snel mogelijk een recept uitproberen!

IMG_2568Deze week begon ik in dit boek, Kafka op het strand van Haruki Murakami. Ik begon, las dit stukje op één van de eerste bladzijden en was eigenlijk al verkocht. Inmiddels heb ik het boek uit, ik vond het prachtig. Ik zal zo snel mogelijk een recensie online plaatsen. Echt, als je nog een boek zoekt, probeer dit boek eens!

Als ik zo’n hele dag met mijn onderzoek bezig ben, vergeet ik nog wel eens naar buiten te gaan. Ik vind dat achteraf heel vervelend: ik word niet vrolijk van een dag binnen zitten. Ik had nog een tegoedbon van de H&M, dus besloten Maikel en ik een wandeling te maken richting de H&M. Die wandeling is zo’n 20 minuten lang, dus we hadden gelijk wat beweging en frisse lucht. Ik kocht deze blouse, die kon je al in een outfitpost zien!

IMG_2586

Ik verveelde me ’s ochtends (ik moest ergens op wachten totdat ik verder kon met mijn onderzoek), dus ik besloot koekjes te bakken. Dat is nooit een slecht idee. De koekjes waren heerlijk, ik was alleen iets minder blij met de enorme troep die ik had veroorzaakt. Ik was een uur (!) bezig met afwassen en alles weer chocolade-vrij te maken.

Als je naar de IKEA gaat voor een doucherekje, waar kom je dan mee terug? Juist, met drie schoenenrekjes en geen doucherekje. Gelukkig zijn de schoenenrekjes heel handig en staan alle schoenen niet meer door de hele kamer. Daarnaast was dit ook maar €15, dus ik ben blij. Dat doucherekje, dat komt nog wel.

IMG_2589

Ik ben altijd extreem vroeg op college. Ik vind dat altijd wel prettig, dan kan ik nog een beetje door Amsterdam lopen voordat ik college heb. Ik liep door de Spuistraat, waar ze deze gebouwen gaan renoveren. Ik vind het er altijd zo gek uitzien dat de andere gebouwen gesloopt zijn. Je kunt echt ver doorkijken.

De zus van Maikel was jarig, dus gingen we uit eten. Ik heb alleen foto’s gemaakt van het toetje, want ja dat vind ik wel het belangrijkste van alle gerechten.

Een verrassing toen ik zondagochtend wakker werd: er lang sneeuw! Het was dan wel een heel klein laagje en na een paar uur was het grootste deel alweer verdwenen, maar toch.

Aangezien ik het boek van Murakami uit had, begon ik met een nieuwe: Oeroeg van Hella Haasse! Ik ben benieuwd. De tweede foto is een foto van een heel verlaten Schiphol. We gingen m’n zus ophalen! Ze was twee weken in Rome voor haar studie. Ik vond het wel weer heel gezellig dat ze weer thuis kwam.

Deze week is de laatste week van het onderzoek: vrijdag is namelijk het congres! Spannend, maar ook wel heel leuk. Volgende week lees je hoe dat gegaan is!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  anna
  18/01/2016 at 9:06 pm

  Leuke foto’s! Haha, zo herkenbaar dat van ikea.

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  19/01/2016 at 1:59 pm

  heel erg leuk haha en herkenbaar van ikea oh ik zou nu wel chocolade lusten hoor!

 • Leave a Reply