Persoonlijk

Happy Monday #3: naar Universiteit van Nederland

Afgelopen week ben ik naar de opnames van Universiteit van Nederland geweest, heb ik het Paleis op de Dam van binnen gezien en daarnaast heb ik voornamelijk veel gestudeerd. Kijk vooral verder voor een verslag van mijn week, mijn favoriete product en de leukste video die ik afgelopen week zag!

IMG_1523 IMG_1530Een kleine impressie van mijn outfit op maandag. De trui vind ik heerlijk, hij zit lekker maar ziet er toch netter uit dan andere truien. Ik krulde mijn haren en deed rode lippenstift op. Tijd om naar college te gaan!IMG_1531Ik was aan het wachten op college en maakte deze prachtige inspirerende foto.IMG_1534Bij de Albert Heijn hadden ze een barbecue georganiseerd, een soort welkom terug barbecue voor alle studenten. Ik zag alleen weinig studenten staan, er kwamen vooral veel jongetjes van een jaar of 12 en zwervers op de gratis hamburgers af.IMG_1535Voor mijn studie moest ik dit transcriberen (de tekst overschrijven in normale letters). Ik kreeg er echt hoofdpijn van, maar uiteindelijk ging het wel steeds beter. Grappig om te merken dat je zoiets best snel leert. Eerst zag het eruit alsof iemand willekeurige streepjes had neergezet, maar naar een behoorlijke tijd oefenen kan ik het al best goed lezen.IMG_1544Op dinsdag vertrok ik weer richting Hoorn voor mijn rijles. Ik wachtte samen met Laika, die altijd voor het raam ligt.IMG_1546

IMG_1548’s Avonds ging ik samen met Maikel naar de opnames van Universiteit van Nederland, dat is zo leuk! Ze maken van één hoogleraar vijf filmpjes van een kwartier, die dan op de site komen. Wij waren naar de opnames van de colleges van Renger Witkamp, een Hoogleraar Voeding en Farmacologie. Het ging over waarom er zo veel mensen te dik zijn, of er een bepaalde pil bestaat waarmee je afvalt en bijvoorbeeld of de verhalen van al die gezondheidsgoeroes wel kloppen. Super interessant! De colleges komen pas in november op de site, maar gelukkig staan er op de site al heel veel verschillende interessante filmpjes. Ik vond het ook leuk om een keer naar een college te gaan van een ander vakgebied en gelukkig is het ook allemaal goed te begrijpen. IMG_1550Daarnaast was ik deze week veel met dit boek bezig, ik moet er namelijk met een groepje een soort mini college geven over dit boek. Het is de eerste encyclopedie in de volkstaal, heel leuk. Wat je op de kaft ziet, is hoe ze dachten dat een olifant eruit zag. Enorm interessant en ik vind het leuk, maar ik heb absoluut geen zin om dat college te gaan geven (ik vind spreken voor een groep zo eng).IMG_1557IMG_1555Op een avond besloten we opeens om even naar de Ikea te rijden om een spiegel te kopen! We hadden namelijk nog geen grotere spiegel en dat kan best vervelend zijn. IMG_1560Yesssss, eindelijk een spiegel! IMG_1564Met de studievereniging gingen we naar het stadhuis/paleis op de Dam. Een docent van historische letterkunde gaf de rondleiding en aan de hand van gedichten liepen we door het stadhuis. Ik was er nog nooit binnen geweest en ik ben blij dat ik het nu heb gezien. Het is zo veel groter dan ik dacht! Zeker een aanrader om te bezoeken.

Het weekend was iets minder fijn, want ik werd ziek. Gelukkig ging het wel steeds beter, maar als ik mijn huiswerk probeerde te doen kreeg ik direct hoofdpijn. Balen, want ik wilde zo veel doen! Daarnaast kon ik niet sporten en dat vond ik ook echt naar. Er zat niets anders op dan even wat rustiger aan te doen. Ik ging brainstormen voor allemaal verschillende blogposts en video’s. Hebben jullie ook toevallig nog leuke ideeën?

Favorieten

Voor mijn favorieten van deze week, gebruik ik even een foto van vorige week. Ik ben namelijk echt fan geworden van de kwasten die ik toen binnen kreeg. Stay tuned, er komt een review met al m’n Real Techniques kwasten aan!IMG_1471

Video

Één van de leukste video’s die ik deze week zag, was deze van Jennie. Jennie’s blog volg ik al enorm lang, maar nu heeft ze ook een video gemaakt. Ik hoop dat er nog veel meer video’s aan gaan komen, want ik vind hem leuk.


Dat was alles voor deze week. Ik wens jullie allemaal een hele fijne maandag!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Jennie from the Blog
  14/09/2015 at 4:53 pm

  Wat lief dat mijn video bij je favorieten staat!! Ik vond het ook echt leuk om op te nemen en hoop dat ik binnenkort nog wat leuke video’s kan maken. En wat leuk om een van onze hoepels voorbij te zien komen 😀

  • Reply
   Maartje (admin)
   14/09/2015 at 5:13 pm

   Ik ben benieuwd! En ja wat grappig ik had nog helemaal niet bedacht dat die ook op de foto stond, haha.

 • Reply
  Rachel
  14/09/2015 at 10:23 pm

  die hoepel die ze gebruikte heb ik ook maar ik doe het veelste weinig zo zonde.. heb hier op mn kamer al bijna geen ruimte dus dan moet ik het beneden doen.. verder is het zo’n leuke meid! leuke blog heb je en goed artikel!

 • Leave a Reply