Persoonlijk

Happy Monday #4 – nieuwe camera?

Voor de verandering weer eens een Happy Monday! Ik was even ziek, waardoor ik behalve m’n studie niet zo veel deed. Er was namelijk een hoop in te halen. Inmiddels ben ik weer helemaal de oude! Afgelopen week studeerde ik dus veel en begon mijn zoektocht naar een nieuwe camera.

Weekoverzicht

IMG_1723Deze heide kreeg ik van m’n moeder toen ze bij ons kwam lunchen. Zo lief! Ik vind plantjes altijd heel leuk staan, helaas ben ik een beetje slecht in het verzorgen ervan. Ik heb het laatst zelfs voor elkaar gekregen om een cactus te weinig water te geven, waardoor hij dood ging. Afijn, laten we hopen dat deze poging beter wordt.

IMG_1726Wachtende op de metro, ik vind de schaduwen altijd zo mooi.

IMG_1731We aten de bulgursalade van Iris, die blijf ik lekker vinden. Ik had ’s middags ook al een hele berg opgegeten toen ik aan het leren was op de universiteit.

IMG_1728Overigens is leren op de universiteit helemaal geen straf met dit uitzicht.

IMG_1750Afgelopen zondag was het dierendag, dus een foto van Dobby moest en zal hier tussen staan.

Favorieten

Artikel

Afgelopen week las ik op Fashionmilk (dat is overigens één van mijn favoriete sites) dit interview met Sophie. Sophie is van het Instagramaccount Sophievstheuniverse, misschien dat je haar kent. Ik kende haar nog niet, maar werd door dit interview wel gelijk enorm enthousiast. Nadat ik het gelezen had, begon ik gelijk Sophie op Instagram te stalken. Van het artikel kreeg ik gelijk veel inspiratie, zeker een aanrader om te lezen.Fashionmilk

Instagram

Daarbij had ik dus gelijk een nieuw favoriet account op Instagram: Sophievstheuniverse. Hieronder staan mijn favoriete foto’s. Ze maakt foto’s van de natuur, zichzelf, haar tekeningen en nog veel meer. Ik vind het zo knap dat al haar foto’s zo goed bij elkaar passen.

Sophievstheuniverse Sophievstheuniverse Sophievstheuniverse

Nieuwe camera?

Iets wat afgelopen week echt centraal stond, was mijn zoektocht naar een nieuwe camera. Ik geloof dat ik wat mensen geïrriteerd heb met mijn enorme hoeveelheid opmerkingen over camera’s. Ik heb vaak dat ik onderweg ben, iets heel moois zie voor een foto en dan natuurlijk mijn camera niet bij me heb. Zo zonde! Mijn camera is een spiegelreflex, het is best een zware en daarom neem ik hem niet vaak mee. Ik ging zoeken naar kleinere camera’s (systeemcamera’s) en de kwaliteit van die is net zo goed als mijn spiegelreflex nu. Dat betekent dat de foto’s die ik zou maken met een camera die drie keer zo klein en drie keer zo licht is, even goed zijn. Waarom loop ik dan in hemelsnaam nog met zo’n grote camera rond? Ik heb veel gezocht en ik denk dat het de Nikon N1 J5 wordt. Dan kan ik mijn camera standaard in mijn tas meenemen en heel veel mooie foto’s maken. Op dit moment durf ik de knoop nog niet helemaal door te hakken, maar wie weet heb ik over een tijdje een nieuwe camera.

Dat was mijn afgelopen week! Volgende week ga ik weer veel studeren, rijlessen en misschien dat daar nog meer dingen bij gaan komen. Voor nu: een fijne maandag gewenst!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Maaike
  05/10/2015 at 12:30 pm

  Nikon systeemcamera’s zijn niet de kwaliteit van een spiegelreflex. Meer de kwaliteit van een kleine compactcamera en WEL de snelheid van een spiegelreflex. De kwaliteit komt beter in de buurt bij systeemcamera’s van Panasonic of Olympus.

  • Reply
   Maartje (admin)
   05/10/2015 at 4:52 pm

   Curieus, dat is totaal anders dan mij verteld is. Al vraag ik me af of die kwaliteit niet voldoende is voor waar ik het voor gebruik. In ieder geval bedankt voor je reactie, ik ga het nog even verder uitzoeken :).

 • Reply
  Laura
  06/10/2015 at 11:48 pm

  Die Nikon ziet er fantastisch uit! Ik ben sowieso erg fan van het merk. En dat uitzicht is fijn inderdaad!

 • Reply
  Toeps
  08/10/2015 at 5:08 pm

  Dankjewel voor de vermelding, wat leuk!

 • Reply
  Karlijn
  10/10/2015 at 7:40 pm

  Sophie’s instagramaccount is inderdaad zo leuk! Ik ga gelijk ook maar even het interview lezen 🙂

 • Reply
  Lilian
  30/10/2015 at 10:45 pm

  Ik ben toevallig de afgelopen week ook op zoek gegaan naar een systeemcamera omdat ik mijn grote Nikon nooit meeneem. Ik heb een Olympus besteld, die schijnen inderdaad de kwaliteit van een spiegelreflex te kunnen leveren. Ik ben mega benieuwd!

  • Reply
   Maartje (admin)
   01/11/2015 at 11:15 am

   Wat leuk, ik ben ook benieuwd! 😀

  Leave a Reply