Persoonlijk

Happy Monday #6: tentamenweek

Hierbij weer het verslag van mijn afgelopen week! Afgelopen week had ik tentamenweek, niet superspannend dus. Toch deed ik ook nog wat andere dingen, zo ging ik bijvoorbeeld weer naar de Universiteit van Nederland en tekende ik erop los.


LINKS: De situatie vlak voor de tentamens. Ik heb zo’n hekel aan al die losse papieren!
RECHTS: Selfie, maar dan van mijn haar. Ik draag de laatste tijd heel veel vlechtjes, ik houd ervan en dan blijft al dat haar tenminste uit m’n gezicht.

Deze dag wilde ik m’n rijbewijs ophalen, maar die lag er niet. Zo balen! Ik had al helemaal bedacht wat ik allemaal wilde doen en waar ik allemaal naartoe wilde rijden, maar door een fout van de gemeente ging dat niks meer worden. Ik heb nu geen idee wanneer ik mijn rijbewijs wel krijg, ik hoop heel snel.

LINKS: Smakelijke foto, haha. Ik at dus ewrtensoep! Ik dacht dat ik dat helemaal niet lekker vond, maar ik had tot nu toe alleen nog maar vegetarische varianten gegeten. Met vlees vond ik het zo veel beter, ik heb er echt van genoten.

RECHTS: ’s Avonds ging ik naar de Universiteit van Nederland om de colleges van Marc van Oostendorp te bekijken. Ik vond het heel erg leuk, want het ging over taal en dat is mijn favoriete onderwerp. Tijdens het college had hij het over een website, de Taaldetector. Je krijgt verschillende vragen over hoe je bepaalde woorden zegt, bijvoorbeeld welk verkleinwoord je gebruikt, welke woordvolgorde je gebruikt en of je “friet” zegt in plaats van “patat”. Uiteindelijk weet de website dan waar je ongeveer vandaan komt. Het werkt niet altijd even goed, maar bij mij kwam er nog best een logisch antwoord uit (ik kom uit West-Friesland – en nee, dat ligt niet in Friesland)!

IMG_1927

In het weekend wilde ik lekker rustig aan doen, want ik had het wel even gehad na al dat leren van de tentamens. Zaterdag ging ik met mijn moeder naar een winkel waar ze allemaal tekenspullen hebben en daar kocht ik allemaal leuke dingen. Ik tekende daarmee bovenstaande quote op de foto. Hierover komt nog een blogpost online!

LINKS: Zondag wilde ik deze taart bakken (de Hummingbird taart), maar dat ging gigantisch mis. Ten eerste lekte m’n springvorm, waardoor de helft van de taart op de bodem van de oven lag (dat begon gelijk geweldig te stinken). Onze oven gaat standaard te heet, vandaar dat ik hem nu op 150 graden had gezet in plaats van het de 180 van het recept. Dat mocht niet baten: de bovenkant was alsnog te donker. Daarna wilde ik het nog redden door de lekkere frosting ertussen te doen, maar toen ik de ene laag op de andere laag legde, viel m’n taart zo ongeveer door midden. Wat een drama, ik zal ook nooit meer mensen uitlachen in Heel Holland Bakt.

RECHTS: Dit was dus het resultaat, het zag er echt niet uit. Gelukkig was de smaak nog wel goed. Na deze mislukking besloot ik nog even naar buiten te gaan. Sowieso moet ik eraan denken dat ik genoeg naar buiten ga, anders kan het zomaar zo zijn dat ik de hele dag binnen zit. Deze foto’s maakte ik daar:

Dat was alweer m’n week, zoals je ziet niet zo veel spannends. Ik heb zin in volgende week, want dan begint het nieuwe blok bij m’n studie. Ik heb (denk ik) een heel leuk keuzevak gekozen, namelijk gebarentaalwetenschap. Ik heb er nu al zin in! Ik hoop dat ik volgende week wel eindelijk mijn rijbewijs krijg, want ik kan niet meer wachten. Daarnaast hoop ik ook dat ik het sporten weer wat beter gaat, door alle stress van m’n tentamens schoot dat er compleet bij in. Ik heb me in ieder geval al opgegeven voor een Halloween workout bij de sportschool, in die workout komen allemaal verschillende sporten langs. Normaal doe ik alleen krachttraining, maar hierbij zit ook yoga en dansen. Dat lijkt me echt verschrikkelijk en niks voor mij, maar ik ben overgehaald door de instructeurs en ze hebben me verzekerd dat het echt leuk is. We zullen zien!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Karlijn
    26/10/2015 at 5:44 pm

    Die taaldetector ziet er grappig uit, eens kijken waar ik vandaan komen volgens de site. En een Halloween workout klinkt leuk! Meestal vallen sporten altijd toch wel mee als je het met een hele groep doet 🙂

  • Leave a Reply