Persoonlijk

Happy Monday #7: nieuw blok & naar Leiden

Klik verder om te zien wat ik afgelopen week gedaan heb!


Deze week was de eerste week van het nieuwe blok van mijn studie. Ik vind dit blok nu al geweldig, ik heb hele leuke vakken. Naast m’n verplichte vak (Taalontwikkeling) heb ik nu namelijk ook gebarentaalwetenschap. Ik heb dat altijd erg interessant gevonden, maar het is maar een klein onderdeel van mijn studie (ik heb er welgeteld twee colleges over gehad). Bij dit keuzevak leer je niet zelf gebarentaal (dat wil ik misschien later nog doen), maar het is een inleiding in de taalwetenschappelijke studie van gebarentalen. Ik heb ook Dovencultuur, daar krijg ik bijvoorbeeld colleges over de geschiedenis, kunst, dat soort dingen. Ik vind het nu al ontzettend interessant. Het eerste artikel wat ik ervoor moest lezen (rechts op de foto), vond ik al geweldig. Ze vergeleken daarin het doof zijn met een tovenaar zijn.

Het nieuwe blok is wel even wennen: ik ga van 8 uur op de universiteit naar 18 (!) uur. Ik ben normaal helemaal niet gewend om veel college te hebben, normaal moet ik voornamelijk veel zelfstandig doen. Het is even wennen (zo veel college vind ik best vermoeiend), maar het heeft ook weer veel positieve kanten. Zo heb ik nu veel minder huiswerk, omdat we in het college zelf al zo veel doen.

Deze week vertrok ik nog even naar Leiden, daar woont namelijk mijn zus! Ze heeft me Leiden laten zien, ik was er natuurlijk wel iets vaker geweest, maar nu heb ik echt alle mooie delen van Leiden gezien denk ik. Ik wilde nog meer foto’s maken, maar het regende helaas. ’s Avonds vertrokken we samen naar Amsterdam, m’n zus kwam namelijk bij ons eten. Ik at voor het eerst spinaziesalade met zoete aardappel. Beide vond ik het heerlijk, normaal zal ik het niet zo snel maken, maar nu ik het geproefd heb wil ik het vaker eten!

IMG_1987

Verder heb ik veel college gehad, met dit uitzicht. Totaal niet verkeerd, toch?

De vorige keer dat ik zelf pizza maakte, had ik extra veel deeg gemaakt en dat in de vriezer gelegd. Daar was ik heel blij mee, want toen ik ’s avonds weinig tijd had kon ik lekker pizza maken. Het was goed gelukt.

We hebben al een tijdje deze foto van Rome liggen die we op wilden hangen. Aangezien veel in onze mini studio wit is, is het soms een beetje kaal. Onze vakantie in Rome was echt geweldig (mijn favoriete vakantie tot nu toe), dus we kozen onze favoriete foto daarvan. Nu hangt het ook eindelijk echt aan de muur!

IMG_2025
Deze foto maakte ik nog van Dobby, terwijl hij mooi in slaap was gevallen op de tas van m’n zus.

Dit weekend heb ik wederom veel aan m’n studie gezeten en even uitgerust. Nu ben ik weer helemaal klaar voor de nieuwe week!

Fijne maandag allemaal!

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Tea
  02/11/2015 at 3:44 pm

  Dat uitzicht vanuit de collegebanken is zeker niet slecht! Leiden lijkt me ook een erg leuke stad!

 • Reply
  Karlijn
  02/11/2015 at 8:11 pm

  Altijd leuk als er ergens een link naar Harry Potter gemaakt wordt haha. En dovencultuur lijkt me ook een erg interessant vak!

  • Reply
   Maartje (admin)
   02/11/2015 at 8:14 pm

   Precies, ik word dan gelijk helemaal enthousiast!

  Leave a Reply