Persoonlijk

Het Rijksmuseum en wandelen door Amsterdam

Vorige week maandag en dinsdag was ik samen met Maikel in Amsterdam. Het begon met iets spannends, namelijk mijn autotheorie en daarna gingen we nog even Amsterdam door. Hier kun je lezen en zien wat ik deze dagen gedaan heb!

Maandagochtend had ik dus mijn autotheorie in Amsterdam. Ik was zo ontzettend zenuwachtig! Gelukkig gingen we met de auto, door alle storm was ik veel te bang dat de trein niet zou rijden. Ik had erg hard geleerd, maar juist doordat mensen zeiden dat ik het toch wel ging halen, werd ik bang. Tijdens mijn examen begon er een meisje opeens hard te schreeuwen en te huilen, omdat ze het dus niet gehaald had. Gelukkig kon ik mijn zenuwen wel onder controle houden, was het ook alweer heel snel voorbij en heb ik het gehaald. Met mijn rijles gaat het overigens best goed. Ik les veel, op sommige dagen zelfs vier uur. Aan de ene kant is dat best vermoeiend, maar ik merk ook dat ik er snel door leer.

Na het examen gingen we lekker in Amsterdam lunchen. We gingen bij Ovidius zitten en ik nam dit broodje, het was net zo lekker als dat het eruit ziet (super lekker dus).

broodje

Aangezien het die dag super slecht weer was, hebben we verder niet lang door Amsterdam gelopen. Wel ben ik nog even de Douglas ingelopen, want mijn mascara was op. Ik ging uiteindelijk voor de Roller Lash van Benefit!

rollerlash

De dag daarna had ik geen rijles, dus Maikel en ik wilden weer wat leuks gaan doen. We dachten er eerst over om weer een stad te bezoeken, maar het weer was nog niet erg verbeterd. Het leek ons toch leuker om steden te bezoeken met een lekker zonnetje. We besloten naar het Rijksmuseum te gaan, aangezien we daar allebei nog niet geweest waren. Of nouja, ik was er alleen geweest voor de Late Rembrandt collectie, maar toen kon je de rest van het museum niet zien. Hoewel ik niet iemand ben die uren door musea kan lopen, vond ik het wel leuk om hier binnen geweest te zijn. Alleen het gebouw was al de moeite waard. Het leukste vond ik denk ik wel de bibliotheek, die is zo mooi! Het leuke is ook dat je daar in principe gewoon mag gaan werken.

rijks1 rijks2 rijks3 rijks4

Na het Rijksmuseum zijn we ook nog even de stad in geweest en ik vond deze prachtige sandalen van Michael Kors! Ik had ze in de uitverkoop gezien, maar ze waren daar niet in mijn maat. Ik bestelde ze en ze pasten gelukkig. Over mijn sandalen kun je hier meer lezen!

sandalen

Tijd voor pakketjes! Bij CaseApp bestelde ik dit hoesje. Het is een afbeelding met songteksten daarop van Owl City. Ik ben er blij mee! Nu nog mijn nieuwe mobiel, die erin moet.telefoonhoes

Van Droogfruit kreeg ik nog een proefpakket opgestuurd, vol met allemaal gedroogd fruit en poeders die je in je yoghurt/kwark kunt doen. Ik heb al het een en ander geproefd en vooral het gevriesdroogde fruit vond ik lekker. Daarnaast is dat ook wel makkelijk als je bijvoorbeeld geen zin hebt om ’s ochtends fruit schoon te maken, dan kun je dit in je yoghurt gooien.

droogfruit

Vind je het nou leuk om op de hoogte te blijven van alles wat ik doe? Dan kun je me vanaf nu ook volgen op Snapchat! Op Snapchat maak ik foto’s en kleine filmpjes van wat ik doe, het is dus een soort kijkje achter de schermen. Je kunt me vinden onder de naam: maartje_leah.

snapchat

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Laura
  06/08/2015 at 9:18 am

  Serieus, mag je in de bibliotheek werken!? DAT WIL IK! Dan ga ik daar blogjes schrijven. Hihi! Ik ga maar gauw met Sjoerd ook een keer naar het Rijksmuseum.

  • Reply
   Maartje (admin)
   06/08/2015 at 11:45 am

   Ja, echt supervet! Jammer dat ik geen museumkaart heb, dan zou je er zo gratis in kunnen.

 • Reply
  Kim
  07/08/2015 at 5:22 pm

  De foto’s die je in het Rijksmuseum hebt gemaakt vind ik erg mooi – vooral die in de bibliotheek, hihi! Ik kan me niet herinneren dat ik er ooit ben geweest, maar misschien moet ik toch maar eens een kijkje gaan nemen.

  Dat telefoonhoesje met de songtekst van Owl City is ook erg tof! 🙂

  Fijn weekend! Liefs.

 • Leave a Reply