Beauty Persoonlijk

Hoe doen die beautybloggers dat toch

Het lijkt het alsof alle beautybloggers er elke dag geweldig uitzien. Elke dag allemaal selfies op de blog met de mooiste make-up, perfect aangebracht. Als ik dat zie vraag ik me altijd af: waarom krijg ik dat niet voor elkaar?

Ik heb altijd het idee dat ik de enige ben die ontzettend onhandig kan zijn met make-up, al die beautymeisjes hebben daar natuurlijk nooit last van. De Tangle Teezer die bij iedereen zo ontzettend fijn in de hand ligt? Ik laat dat ding standaard elke ochtend uit m’n hand vallen. Met de Remmington pearlwand maak je de beste krullen, maar ik krijg m’n puntjes nooit mooi gekruld. Oh en als je zo’n spray van Urban Decay over je gezicht sprayt, blijft je make-up echt de hele dag perfect zitten, echt! Alleen als ik dat doe, glimt m’n hoofd nog steeds na een paar uur. Een beetje jammer.

Als ik nagellak op doe, moet het zo’n 7 uur drogen voor m’n gevoel. Natuurlijk, net het moment dat je denkt dat het droog is, pak je iets en heb je al je nagels verpest. Heb je een paar uur voor niks moeilijk gedaan om je nagels te laten drogen. De kwasten van Real Techniques zijn geweldig, maar als ik er een koop vallen de haren eruit en kan ik elke keer nadat ik m’n make-up doe, de haren van m’n gezicht plukken.

Laatst probeerde ik m’n haar messy te krijgen, want dat schijnt helemaal in te zijn. Sowieso vind ik dat al heel lastig, ik ben een perfectionist en messy haar maken gaat een klein beetje tegen m’n principes in. Maar goed, het is in, iedereen had het en ik wilde het ook. Een beetje jammer dat degene waarvan ik de tutorial keek er perfect messy uit zag en ik eruit zag alsof ik drie dagen onder een brug had gelegen, m’n haren in die tijd niet had gewassen en gekamd.

Toch heb ik het idee dat beautybloggers dat stiekem ook hebben. Dat ze een keer een look proberen en het gigantisch mislukt. Dat het totaal niet blijft zitten, dat ze ’s avonds erachter komen dat die nieuwe foundation eigenlijk een tint te donker is, dat soort dingen. Ik hoop het tenminste, dan ben ik niet de enige.

Vind je dit leuk? Steun mij hier:

Become a Patron!

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Rosanne
  05/11/2014 at 7:53 am

  Haha herkenbaar! Nu doe ik waarschijnlijk ook te weinig moeite en neem ik genoegen met een beetje mascara en foundation, maar waar halen zij de zin vandaan om iedere ochtend zo uit te pakken…

  • Reply
   Maartje (admin)
   05/11/2014 at 4:55 pm

   Precies, en de tijd!

 • Reply
  Sara
  05/11/2014 at 10:52 am

  Haha, wat heb je dit leuk geschreven. Vooral dat stukje ..”alsof ik drie dagen onder een brug heb gelegen”. Ik herken het wel hoor. Sommige dingen die bepaalde beautybloggers doen met hun uiterlijk liggen mij gewoon totaal niet. Ik denk dat het ook te maken heeft met dingen die wel of niet bij je passen.

  • Reply
   Maartje (admin)
   05/11/2014 at 4:54 pm

   Dat is zeker waar denk ik ja!

 • Reply
  Mirthe
  05/11/2014 at 11:03 am

  Haha joh ik weet niet eens hoe ik mijn haar moet vlechten (de enige twee kapsels die ik master zijn los en intens lelijke knot) en qua make up is het enige dat lukt eyeliner en mascara; foundation en poeder en die shit begrijp ik allemaal niet :’) Ik vind dat jij er juist altijd echt verzorgd uitziet, maar misschien is dat mijn amateurblik? Haha, en anders ben je tenminste niet de enige!

  • Reply
   Maartje (admin)
   05/11/2014 at 4:54 pm

   Hahaha dan is gelukkig mijn onhandigheid niet heeeel duidelijk van de buitenkant te zien (hoop ik dus).

 • Reply
  Lisa
  05/11/2014 at 4:52 pm

  Nou, ik hoop eigenlijk dat ze het wel kunnen. Want als zelfs die beautybloggers stiekem falen, dan zal er toch nooit een dag komen waarop ik het wel kan? Herkenbare blog, bij mij mislukt ook altijd alles. Zelfs mascara, en dat draag ik al 12 jaar IEDERE DAG.

  • Reply
   Maartje (admin)
   05/11/2014 at 4:53 pm

   Ah ja daar heb je eigenlijk een punt.

 • Reply
  Larissa
  05/11/2014 at 7:06 pm

  Haha niet alles is wat het lijkt, I guess 😉
  Mijn fashion videos lijken ook heel “together” maar in t echt ben ik een rommelkontje…
  xo.
  – reclame verwijderd –

 • Reply
  Demi
  05/11/2014 at 8:55 pm

  Echt een super leuk artikel, ook echt herkenbaar!

 • Reply
  Eva - Ladyoflifestyle.nl
  05/11/2014 at 9:40 pm

  Hahaha, zó herkenbaar 🙂

  Wat ik ook altijd denk: hoe lukt het al die beautybloggers toch om zulke absurd mooie foto’s te maken? Ik volg al hun tips op, maar het blijft amateuristisch… ik blijf oefenen 🙂

 • Reply
  Roxanne
  05/11/2014 at 9:49 pm

  Zó waar! Ik ben ook echt té onhandig om over beauty te schrijven. Ik probeer het af en toe wel, maar ik heb gemerkt dat het niet echt mijn ding is. Liefs Roxanne

 • Reply
  Dinja
  05/11/2014 at 10:59 pm

  Leuk stukje! Ik ben dan geen beautyblogger maar ik ken veel van je problemen wel!

 • Reply
  Dominique
  06/11/2014 at 7:24 pm

  Hahaha! Echt heel erg herkenbaar! leuk artikel!

 • Leave a Reply